Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak pečovat o vlasy, když sněží a mrzne!

Mista vám tentokrát poradí, jak pečovat o vlasy v zimě.
13. listopadu 2014 | 12:00

Přichází zima a s ní i déšť, sníh a mráz. Pro vlasy je toto období extrémně náročné. Nejen, že se kvůli mrazu ničí, ale hladký účes, který si doma pracně vytvoříte, se v minutě zničí. Jak se tomu vyhnout a jaké jsou nejlepší tipy, jak zachovat vlasy zdravé a lesklé? To se dozvíte v novém díli MistaFashion, kde zpěvačka Mista vyzpovídala senior stylistku Ivanu Volhejnovou ze salonu Petra Měchurová, a přinesla pro vás pár osvědčených triků.


1.Důležité je si vlasy správně foukat. Vlasy fénujte vždy po směru jejich růstu, nikdy ne naopak. Šupiny se tak pěkně uzavřou, uhladí a vlas bude schopen déle udržovat tvar a lesk.

2. Používejte přípravky s označením Anti-Frizz. Ty mají za úkol udržovat vlasy hladké a bojovat proti krepatění.

3. Pokud v zimě nosíte čepici, nezapomeňte si do kabelky přibalit denní krém na vlasy, olej nebo kondicionér ve spreji. Když vám vlasy začnou elektrizovat, použijte některý z těchto přípravků, a vlasy se vám hned vrátí do původního uhlazeného tvaru.

4. Máte problém, že se vám vaše vlasy při nošení čepice zmastí? Noste u sebe suchý šampon, který si nastříkejte ke kořínkům. Vlasy tak zbavíte mastnoty během pár vteřin. Jako pohotovostní pomocník je suchý šampon skutečně vynikající.

5. Pokud nosíte šálu, sepněte si vlasy raději do vysokého culíku. Vyhnete se tak nepříjemnému zacuchání v oblasti za krkem. Když si chcete nechat vlasy rozpuštěné, schovejte si je celé pod šálu a dále s ní příliš nehýbejte, aby se šála zbytečně netřela o vlasy.

6. Nakonec je třeba dodat, že pokud máte vlasy kudrnaté, venku prší, nebo sněží a vy tam potřebujete strávit delší dobu, neexistuje žádný přípravek, který by vlasy i pod takovým tlakem počasí udržel zcela rovné. Proto, pokud jste přirozeně kudrnatá, bude pro vás lepší podpořit vaše kudrnaté kadeře a vlasy si v takovém počasí raději nežehlit. Svým vlasům jednoznačně ulevíte a nemusíte se bát, že kvůli počasí ztratí tvar, který jste tak pracně v koupelně vytvářela.

Chcete vědět ještě více tipů, jak si vlasy udržet krásné i v zimě? Sledujte video:



Jste fanouškem seriálu MistaFashion? Pak sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý týden objeví exkluzivní video, ve kterém vám bude zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radit v oblasti krásy a módy.

%
%
Děkujeme za Váš hlas!
0 hlasů
0 hlasů