Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejoblíbenější parfémy královské rodiny: voňte jako Kate nebo Diana

  • 23. října 2014 | 06:00

    Jen málo co o ženě prozradí tolik, jako výběr parfému, který nosí. Můžete si ho vybrat podle momentální nálady, podle ročního období nebo klidně i podle toho, v jakém znamení jste se narodila. Pokud ale stále hledáte tu pravou vůni pro vás, vyzkoušejte parfémy, které si oblíbily nejvýraznější ženy britské monarchie.

  • Královna Alžběta I.

    2126116:gallery:true:trueNejvýraznější panovnice Anglie, žena, která se nikdy nevdala, dcera skandálního Jindřicha VIII. a Anny Boleynové - Alžběta I., byla velmi stylová dáma. Nikdy nevycházela na veřejnost bez perel a parfému, pomocí kterého maskovala pach potu, který ji trápil kvůli chronickým bolestem.


    Oblíbenou vůní Královny Alžběty I. byla kombinace pižma, damašku, růžové vody a cukru, které se společně vařily 5 hodiny, aby vytvořily Alžbětin ikonický parfém. Když na tuto recepturu přišli Patrick Collkins a Laurie Chetwood, strávili celý rok vyvíjením parfému, který by reprezentoval královnu, za jejíž vlády zažila Anglie největší rozkvět. Parfém s prostým názvem Elizabeth I. se na pultech objevil roku 2009 a flakónek je ozdoben autentickým podpisem královny Alžběty I.

  • Královna Victoria

    2126120:gallery:true:trueVictoria se již jako mladičká královna stala věrnou zákaznicí parfumérie Creed, která vznikla v Británii už v roce 1760. Creed se za to královně v roce 1845 odvděčil darováním omamné  vůně Fleurs de Bulgarie, kterou Victoria po dobu svého panování prakticky neodložila.


    Klasická, avšak svěží vůně je vyráběna ze vzácných bulharských růží, pižma, ambry a bergamotu a její inovovanou verzi si můžete pořídit i dnes. Připravte se ale, že budete muset sáhnout poněkud hlouběji do kapsy. Flakónek parfému, který si oblíbila královna Victoria stojí totiž v přepočtu zhruba 5200 korun.

  • Královna Alžběta II.

    2126117:gallery:true:trueJe známo, že nejoblíbenější květinou panující královny Alžběty II. jsou karafiáty. Když proto dvorní parfumérie královské rodiny Floris nebyli schopni destilovat vůni z karafiátů samotných, vymysleli alespoň White Rose, tedy květinový parfém s kořeněným podtónem karafiátových květů.


    U příležitosti královnina výročí jí ale Floris nabídl další vůni, jemnou a delikátní, přesně v duchu, jaké královna miluje. Royal Arms Diamond Edition kombinuje květinové tóny růží, jasmínu a fialky, tedy inovovanou verzi k vůni, kterou Floris vydali v roce 1926 u příležitosti královnina narození.

  • Princezna Diana

    2126118:gallery:true:trueDiana byla celý svůj život oddanou milovnicí parfému 24 Faubourg od Hermes, silné květinové vůně s podtónem bílých broskvových květů. Později ale vyšly na světlo veřejnosti paměti jejího komorníka, ve kterých vzpomínal na to, že pro svůj svatební den si Diana zvolila jiný parfém a sice Quelques Fleurs, kombinující tóny tuberózy, jasmínu a růže.

     

    Při nanášení ale ukápla kapka tohoto parfému na Dianiny šaty a nechala po sobě skvrnku. Když její vizážistka Barbara Daly viděla, jaké starosti si z toho Diana dělá, navrhla, aby si při průchodu uličkou princezna zakryla skvrnku od parfému rukou. A právě toto její gesto sledovalo 750 milionů diváků po celém světě.

  • Vévodkyně Kate

    2126119:gallery:true:trueVévodkyně z Cambridge střídá víc parfémů, podle nálady. Pokud ale chcete vonět stejně jako Kate v její svatební den, sáhněte po parfému Illuminium White Gardenia Petal. Vůně v sobě kombinuje lilie a jasmín a je k dostání pouze v Británii nebo přes internet. Bez velkého překvapení je ale velmi často vyprodaný a musí se na něj čekat.

     

    Každý chce zkrátka vonět jako Kate v její svatební den. Proč ale právě White Garden Petal? Kate jej údajně zvolila kvůli specifické květinové vůni, tvořené z pouhých osmi ingrediencí, která měla podle odborníků skvěle ladit s její svatební kyticí, zahrnující omamně vonící konvalinky.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.