Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Testovaly jsme tělové peelingy: Na zimu alespoň jeden potřebujete!

  • 20. října 2014 | 06:00

    Peeling je prostě základ. Odstraní odumřelé buňky kůže a dovolí tak pokožce regenerovat,obnovit její přirozenou krásu a také lépe vstřebávat všechny pečující přípravky. A navíc je výborný i na celulitidu. V zimě, kdy už je letní opálení dávno pryč, se vám proto jeden či dva peelingy budou jistě hodit. Který je ale ten pravý?

  • Redaktorka Brigita testovala:


    Éminence Organics Cukrový peeling na tělo, 1730 Kč


    Éminence Organics, Cukrový peeling na tělo, 1730 Kč, koupíte na www.eminence.cz
    Autor: archiv firem
    Přestože za kvalitu 100% přírodní bio kosmetiky se vyplatí si připlatit, cena u Éminence Organics mi u přípravku na tělo přišla opravdu hodně vysoká. Na druhou stranu má ale peeling tak úchvatnou konzistenci, že ho stačí použít opravdu velmi malé množství na celé tělo a vydrží vám tak celou věčnost. Krystalky jsou dostatečně velké, aby pokožku obrušovaly, ale současně velmi jemné. Navíc se během aplikace rozpouštějí, takže svoji kůži "nedřete" zbytečně dlouho. Vůně je jako u všech výrobků této značky naprosto opojná, intenzivní, ale stále přirozená. S peelingem jsem byla dokonale spokojená.


    L´Occitane Cukrový peeling AROMACHOLOGIE, 895 Kč


    L´Occitane Revitalizační cukrový peeling AROMACHOLOGIE, 895 Kč, koupíte na www.loccitane.cz nebo v prodejnách L´Occitane.jpg
    Autor: archiv firem
    U peelingu z nové řady Aromachologie od L´Occitane mě na první pohled nadchlo balení, které připomíná starou lékárenskou kosmetiku. Po otevření jsem se pak naprosto zamilovala do vůně, ve které převládá cukr, citron, pomeranč a med, takže voní jako vánoční cukroví, dokonalost! Konzistence je poměrně tuhá, vzhledem k vysokému obsahu včelího vosku a potřebujete ho tak na tělo podstatně více, než jako toho od Éminence. Ale zato se po použití nemusíte ničím mazat, protože pokožka je právě díky včelímu vosku ošetřená a hydratovaná. Cukrové krystalky jsou malé a příjemné a také složení produktu  je velmi dobré. Pro mě láska na první pohled i dotek.

     

  • Redaktorka Maruška testovala:


    Saloos Bio tělový peeling čokoláda, 119 Kč


    Saloos Bio tělový peeling čokoláda, 119 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Kdyby to šlo, s chutí bych se do tohoto peelingu zakousla! Tak moc voňavý je! Na tělo se dobře nanáší a roztírá. Olejová složka, která je v peelingu zastoupena, je moc příjemná na kůži a po osprchování zůstane pokožka dlouhou dobu hladká, téměř až hedvábná. Za jediné mínus bych považovala to, že před použitím musíte peeling pořádně promíchat, aby se všechny složky pořádně spojily, což může být poměrně fyzicky náročná záležitost. Ale stojí to za to.

     

    Isana Sprchový peeling s limetkou, 49 Kč


    Isana Sprchový peeling s limetkou, 49 Kč, koupíte v drogeriích Rossmann
    Autor: archiv firem
    Jestliže potřebujete dodat své pokožce pořádnou dávku osvěžení a hydratace, rozhodně sáhněte po tomto peelingu! Struktura je podobná normálnímu sprchovému gelu, takže se hezky nanáší na tělo a dobře smývá. Má příjemnou osvěžující vůni, která vaší pokožku probere k životu!
  • Šéfredaktorka Markéta testovala:

     

    Crabtree & Evelyn Citron Hand Recovery, 550 Kč


    Crabtree Evelyn Citron, med a koriander Hand Recovery peeling na ruce, 550 Kč, koupíte na www.crabtree-evelyn.cz
    Autor: archiv firem
    Peeling na ruce? První myšlenka a hned pochybování. Opravdu člověk potřebuje takovou péči na ruce? Spolkla jsem názory na zbytečnosti, které nám kosmetické firmy nabízejí a zjistila, že i pokožce rukou hloubková péče prospěje. Ruce krásně voní, jsou příjemně hydratované, dokonce ani nejsou mastné. Drobné částice mi maličko připomínaly známý přípravek na čištění rukou automechaniků. Ten ale narozdíl od peelingu na ruce  vysušoval. Příjemný pocit vám ale i v tomto případě nevydrží dlouho - jen pár minut. Prostě luxus! Kdo na něj má, dopřejte si ho! Já ho asi nedokážu opravdu ocenit...

  • Redaktorka Radka testovala:

     

    Lavera Sprchový peeling BIO Limetka, 145 Kč


    Lavera Sprchový peeling BIO Verbena - BIO Limetka, 145 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem
    Mám ráda přírodní peelingy, takže jsem se na Laveru těšila. Nejdřív mě zarazila docela silná limetková vůně, ale vzápětí jsem si právě pro to tenhle výrobek oblíbila - protože mi připomněl citronové bonbony, které jsem měla ráda kdysi v dětství. Peeling je ovšem bez obtěžující sladkosti, tu naopak u kosmetiky ráda nemám. Nevýhodou je, že je peeling poměrně řídký, ve srovnání s výrobky, které používám běžně, takže jsem si na manipulaci s ním musela zvyknout. Odměnou za skupenství je snadné roztírání a příjemný pocit na kůži. Takže za mě ano.

     

    Sparitual Cukrový peeling s čínským jasmínem, 1041 Kč


    Sparitual Cukrový peeling s čínským jasmínem, 1041 Kč, koupíte na www.sparitual.eu
    Autor: archiv firem
    Teto peeling patří suverénně k těm nejdražším, které jsem kdy vyzkoušela. Má konzistenci husté cukrové pasty a na pleti je velmi příjemný a vyživující, takže se po něm ani nemusíte mazat tělovým mlékem. I přes velké množství cukru nelepí a zcela bez problémů se umývá. Jeho největší předností je pak to, že je zcela přírodní a 82% použitých složek je v bio kvalitě. Žádná chemie jsou u mě vždy body plus a celkově jsem z peelingu byla nadšená.
  • Redaktorka Jana testovala:

     

    Weleda Březový sprchový peeling, 188 Kč


    Weleda Březový sprchový peeling, 188 Kč, koupíte na www.weleda.cz
    Autor: archiv firem
    Weleda březový peeling Birkendush peeling. Asi první tělový peeling, který mě přesvědčil o tom, abych ho pravidelně používala. Jeho nádherná osvěžující vůně mě vždy uvolní a jednou dokonce pomohla od bolení hlavy. Cítím se po masáži peelingem jako znovuzrozená. Cukrové částečky příjemně prokrví pokožku a zanechají ji hladkou a svěží. Sáhnu po něm i třikrát týdně.

     

    Ziaja Sprchový peeling kakaové máslo, 109 Kč


    Ziaja Sprchový peeling kakaové máslo, 109 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Skvělý poměr cena výkon. Vedle Weledy se však u mě neměl tento peeling moc šanci se prosadit. Každopádně narozdíl od ní je v něm jemnější abrazivum, takže určitě bude vyhovovat ženám s citlivou pokožkou. Voní příjemně. Jediné, co bych mu vytkla, je že se trochu drží na kůži. Při oplachování je třeba být důkladnější.
  • Redaktorka Andrea testovala:

     

    Yves Rocher Sprchový gel s peelingem Jahoda, 99 Kč


    Yves Rocher Sprchový gel s peelingem Jahoda, 99 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v kamenných prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Sprchový gel s peelingem mě naprosto nadchl. Během mytí šetrně odstraňuje odumřelou kůži, zanechává hebkou pokožku a navíc naprosto božsky voní. Svěží vůně jahod mě vždy ráno probere k životu.

     

    Oriflame Tělový peeling Swedish Spa, 179 Kč


    Oriflame Tělový peeling Swedish Spa, 179 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Vyzkoušela jsem už spoustu klasických peelingů, ale tenhle předčil moje očekávání. Nejen, že příjemně a nevtíravě voní, ale opravdu dokonale splňuje svůj účel. Moje pokožka byla již po třetím použití hebká a pružná, jako kdybych se koupala v olejové lázni.
  • Redaktorka Gábi testovala:

     

    Dermacol Tělový peeling belgická čokoláda, 79 Kč


    Dermacol Harmonizující tělový peeling - belgická čokoláda, 79 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Peeling má krémovou konzistenci, výborně se roztírá a obsahuje drobné částečky, které opravdu jemně zbavují pokožku nečistot a odumřelých kožních buněk. Nádherně voní, takže se vám úplně sbíhají sliny a výborné je, že tahle vůně zůstává na pokožce, která je navíc po aplikaci krásně jemná. Je to takový zážitek pro všechny smysly.

     

    Fennel Tělový peeling z hroznových jader, 109 Kč


    Fennel Tělový peeling z hroznových jader, 109 Kč, koupíte na eshop.rudorfer.cz
    Autor: archiv firmy
    Tento peeling má zcela jinou strukturu, není v tubě, ale v kelímku a jeho konzistence je spíš tužší, ne krémová, ale roztírá se také velice dobře. Krystalky, které masírují pokožku, jsou o poznání větší a hrubší a pokožka se pěkně masáží prokrví a očistí od všeho co na ni nepatří. Peeling má ještě jednu skvělou vlastnost, zanechává na pokožce mastný a vláčný film, takže po opláchnutí vodou máte pocit, že už ani nepotřebujete použít krém.

  • Redaktorka Lenka testovala:

     

    Ziaja Pomerančové máslo sprchový peeling, 119 Kč


    Ziaja Pomerančové máslo sprchový peeling, 119 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Tenhle sprchový peeling mě doslova uchvátil svojí vůni čerstvých pomerančů, která mě při každém jeho použití přenesla na citrusové plantáže. Na rozdíl od jiných, které jsem v minulosti vyzkoušela, je hustší a obsahuje skutečně velké množství jemných abrazivních částeček, které pokožku skvěle obrousí. Ta je tak po použití krásně jemná, vyhlazená a není vysušená. Navíc ještě několik hodin nádherně voní. Vyhovovalo mi i jednoduché balení v kelímku, který se i s vlhkýma rukama dobře otvírá.

     

    Garnier Zkrášlující tělový peeling, 159 Kč


    Garnier Zkrášlující tělový peeling, 159 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Peeling, který má nádhernou vůni s orientálním nádechem, mě bohužel zklamal. Vzhledem k tomu, že má být obohacený o 4 vzácné oleje, očekávala jsem od něj, že bude moje pokožka po použití promaštěná. Bohužel nic takového jsem nepozorovala. Pokožka byla sice jemná, hladká a voňavá, ale musela jsem se pak ještě natřít tělovým olejem. Na konzistence si ale nemohu stěžovat. Je poměrně hutný, zrníčka nejsou ani příliš jemná, ani moc hrubá. Zkrátka tak akorát.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.