Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nejčastější chyby v líčení: Tmavý make-up a špatná barva rtěnky!

Zpěvačka Mista ve svém novém dílu MistaFashion radí, jak se správně nalíčit¨.
9. října 2014 | 12:00

Bojujete s každodenním líčením a nejste si jistá, zda se vůbec líčíte správně? V novém dílu MistaFashion vám zpěvačka Mista spolu s vizážistkou celebrit Ľubicí Orolínovou ukáže, jaké jsou nejčastější chyby v líčení.


Make-up

Pro krásný a dokonalý vzhled make-upu je potřeba pleť připravit a nejdřív ji vyčistit a nakrémovat. Odstín make-upu vybírejte podle odstínu pleti a krku, nikoli podle ruky, protože barevnost kůže se může lišit. Make-up nakonec v malém množství rozetřete i na krk a dekolt do ztracena.

Tvářenka

"Často se setkáváme s nesprávným umístěním tvářenky, která je bud příliš vysoko, nebo příliš nízko", říká Ľubica Orolínová. Tvářenka má být aplikována přímo na lícní kosti a těsně pod nima. Nikdy ji nezapomente rozetřít do ztracena.

Obočí
Autor: archiv

Obočí

Obočí je základ každého líčení. Pokud si neumíte obočí vytvarovat, určitě se odevzdejte do rukou dobré kosmetičky, která vám ho v případě potřeby obarví a vytvaruje. Barva obočí by měla být v barvě vlasu. Při měření délky obočí si můžeme pomoci takto: viz obrázek.

 
Oční stíny

Už dávno neplatí pravidlo, že podle barvy trika, kabelky, či pásku musíte sladit oční stíny. Na denní nošení je vhodné jemné líčení a neutrální barvy očních stínů. Tady ale použijte alespoň dvě až tři vrstvy černé řasenky, která oko krásně otevře.
 
Linka

Nepoužívejte černou tužku do nitra oka, protože ho opticky zmenšuje. V takovém případě si raději vystínujte jemnou spodní linku štětečkem těsně pod spodními řasami. Vrchní linku tahejte směrem nahoru.

Rtěnka

Nejčastěji faux pas v líčení rtů jsou výrazné barvy rtěnek v nesprávné kombinaci. Mnoho růžových a červených odstínů vám muže opticky podpořit žluté zbarvení zubů. Při používání růžových rtěnek vždy používejte konturovací tužku ve stejném odstínu rtěnky. Pro delší trvanlivost rtěnky vyplňte tužkou celé rty a až pak naneste rtěnku. Při denním líčení vám bohatě postačí balzám na rty, nebo lesk na rty v lososové a růžové barvě. Výrazně barvy noste pouze v případě, že máte čerstvý dokonalý make-up, protože červená rtěnka poutá pozornost na případné nedokonalosti pleti.

MistaFashion ve spolupráci s Bleskproženy.cz a Make up Institute Prague vyhlásili soutěž o osobní make up kurz, kde vás vizážistky během jednoho dne naučí, jak se šikovně nalíčit. Jak tento kurz probíhal a jak se naučila výherkyně Tereza nalíčit, sledujte ve videu:




Jste fanouškem seriálu MistaFashion? Pak sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý týden objeví exkluzivní video, ve kterém vám bude zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radit v oblasti krásy a módy.

Líčíte se často?
68,1%
31,9%
Děkujeme za Váš hlas!
231 hlasů
108 hlasů