Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pozor, tyto účesy vás udělají starší, než jste!

  • I celebrity občas šlápnou vedle a rozhodnou se pro účes, který jim příliš nesedne
    9. října 2014 | 06:00

    Když se Britney Spears objevila na veřejnosti se svým zbrusu novým mikádem, nesklidila ani zdaleka tolik chvály a obdivu, kolik si představovala. Ve skutečnosti její nový sestřih totiž není šik, ale přidává jí léta, což je věc, o kterou jsme stály naposledy v šestnácti, když jsme při objednávání drinku nechtěly vytahovat občanku. Na jaké účesy byste si měla dát pozor, aby jste v nich nevypadala starší, než ve skutečnosti jste, ale aby vám naopak nějaké ty roky ubraly?

  • Příliš hustá ofina

     

    Keira Knightley
    Autor: profimedia.cz
    Keira Knightley většinou sází na přirozenost svých vlasů a ať je má dlouhé nebo krátké, vždy jí sluší. V případě tohoto účesu ale šlápla vedle. Hustá, rovně střižená ofina padající do očí totiž vaše oči opticky zmenší a nechá vyniknout mimické vrásky. I když Keiře bylo v roce 2009, kdy tomuto střihu propadla, pouhých 24 let, vypadala na dobrých 30. Pokud toužíte po rovné ofině, nechte si ji střihnout tak, aby byla vzdušnější a nechala vyniknout váš obličej a hlavně oči.
  • Nezvládnuté kadeře

     

    Helena Bonham Carter
    Autor: profimedia.cz
    I když Helenu Bonham Carter naprosto milujeme a na každou z jejich rolí se těšíme jako děti na Vánoce, nemůžeme přehlédnout, že co se vlasů týče, si Helena příliš starostí nedělá. Pokud i vy máte od přírody husté, kudrnaté vlasy, věnujte dostatek času jejich hydrataci, ideálně zábaly z přírodních olejů, které v nich udrží vodu a přitom je nezatíží chemickými látkami. Rozcuchané, neuspořádané kadeře, pokud vám není méně než třicet, totiž dodají vašemu obličeji nádech "strhanosti", což je efekt, o který rozhodně nestojíte.
  • Komplikované a vyčesané vlasy

     

    Sarah Jessica Parker
    Autor: ČTK
    Sarah Jessica Parker je bezesporu módní ikonou, co se ale účesů týče, občas sáhne i po trendu, který jí úplně nelichotí. Přesně tak tomu bylo například v případě do výšky vyčesaného hladkého culíku. Pokud se zrovna nechystáte na předávání filmových cen a tento styl účesu se dokonale nehodí k vaší róbě, raději od něj upusťte. Takto perfektně uhlazený výčes dává vyniknout každé vaší vrásce a dělá vás starší. Pokud po něm toužíte, uberte na objemu a uvolněte alespoň pár pramenů, které vám orámují tvář.
  • Dokonale vyžehlené prameny

     

    Jennifer Aniston
    Autor: profimedia.cz
    Jennifer Aniston nosí svůj ikonický účes (s drobnými obměnami) už od dob, kdy jsme ji poprvé viděli v kultovním seriálu Přátelé. Od té doby ale o pár let zestárla a dlouhé vlasy, rozdělené na pěšinku, dokonale dohladka vyžehlené, jí přidávají ještě pár let navíc. I přestože bychom v našich letech chtěly vypadat tak, jako Jennifer v těch jejích, je bohužel jasně vidět, že když si s žehlením nedá tolik práce, dodá své vizáži mladistvý vzhled. Stačí jen nechat některé prameny mírně zvlněné a dodat jim objem, aby vaše hříva působila alespoň trošku nedbale.
  • Strach ze šedin

     

    Helen Mirren
    Autor: profimedia.cz
    Když žena zjistí, že jí rapidně přibývají šediny, většinou je to provázeno hrůzou v očích a sklenkou vína na uklidněnou. Každopádně byste neměla hned běžet do drogerie a "plácnout" si na hlavu první barvu, kterou uvidíte. Jakmile se vaše šediny začnou blížit 30% celkového objemu vlasů, vyražte do dobrého kadeřnictví a nechte si poradit, co s nimi. Většinou není ani potřeba je stříhat, stačí jen o jeden stupeň zesvětlit barvu vašich vlasů oproti vaší přirozené barvě.

     

    S přibývajícím procentem šedin se pak doporučuje mírně zkracovat  a zesvětlovat účes. Do krátkých platinových nebo stříbrných účesů byste ale měla jít až v případě, že šedivost dosahuje 90%. Ničeho se nebojte a jděte směle do toho, jako herečka Helen Mirren. Ostatně věřili byste, že je jí šedesát devět let?

  • Účesy jako holky ze školky

     

    Scarlett Johansson
    Autor: profimedia.cz
    Cop ve stylu ukrajinské političky Julie Tymošenkové, který si oblíbila kráska Scarlett Johansson je další z účesů, který by měly nosit pouze ženy zhruba do třiceti let. Právě tento účes ve stylu "Heidi děvčátka z hor" totiž dokáže upozornit na to, že už dávno nejste malá holčička. Podobně je to i se dvěma culíky, po stranách zapletenými copy nebo hlavou plnou copánků. Některé věci vám zkrátka přidají léta, i když původním záměrem je opak.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.