Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Proč jsou čtyřicátnice nešťastné ze svého vzhledu? Mohou za to plastiky!

Zatímco některé slavné ženy se netváří, že jim je už deset let pořád stejně, jiné stárnutí odmítají a podstupují jednu plastickou operaci za druhou
8. října 2014 | 06:00

Kolik vám je? Pokud čtyřicet jako mně, možná máte padesát, možná osmdesát kilo. Možná máte na tváři pupínky, možná jste se jich už zbavila. Možná si barvíte šediny, možná nevíte, co to je. Ale určitě nemáte obličej bez jediné vrásky a ani vaše prsa či břicho už nejsou tak pevné jako kdysi. Bohužel, některé herečky a zpěvačky a s nimi počítačové programy a zejména svět plastické chirurgie se nás snaží přesvědčit o opaku. Naše sebevědomí trpí. 

Britský deník Daily Mail před několika dny zveřejnil výsledky státem placené analýzy, z níž mimo jiné vyšlo najevo, že se svým vzhledem jsou nejméně spokojené ženy zhruba mezi čtyřicítkou a padesátkou. 

Ne ty starší, které s projevy stárnutí musí nepochybně bojovat ještě více, ani ty mladší či dospívající, o jejichž nízkém sebevědomí se tak často píše. Nejhůře se podle výzkumu cítí ženy středního věku, v tomto případě šlo přesně o vymezení 35 až 49 let.

Tedy dobu, kdy je většina žen na vrcholu sil, děti jim pomalu odrůstají a tak zase mají více času na sebe, mívají také více peněz, které do sebe mohou investovat a zároveň už většinou také vědí, o co jim v životě jde. Přesto, téměř polovina z nich není spokojeno s tím, jak vypadá, jak vypadá jejich obličej a jejich postava. 

Nelíbí se nám, že vypadáme hůře,, než stejně staré slavné ženy

Nicole Kidman má podezřele velká ňadra.
Autor: EPA
Řeč přitom není ani tak o váze, ale především o tom, jak se vyrovnáváme nebo nevyrovnáváme se svým obličejem. 

Bohužel, příkladem s  nímž se porovnáváme je tu spíše než normální čtyřicítka odvedle australská herečka Nicole Kidman.

Ta sice kvůli množství botoxu ve svém obličeji už skoro nemůže používat mimické svaly, jak ukazují letošní fotografie, ale vrásky tedy skutečně nemá. A pokud by ji po zásahu plastických chirurgů přece jen nějaké zbyly, zasáhne grafik u počítače a fotku dovede k dokonalosti. 

Mohou za to plastiky celebrit? 

Autor: www.plastikapraha.cz
Britská politička Jo Swinson zhodnotila výsledky výzkumu jednoznačně - na tom, jak se ženy vnímají, se nejvíce projevuje právě vliv celebrit a plastické operace, které podstupují. 

Nechávají si upravovat břicha nebo odsávat stehna, ale snad největší pozornost věnují svému obličeji a dekoltu. 

Cílem je pleť vypnutá jako u batolat, což je zkrátka úplně proti přírodě. 

I ženy, které mají zachovalou pleť nebo zdědily mladistvé geny, vypadají ve čtyřiceti jinak než ve dvaceti. Bez vějířků vrásek kolem očí nebo rtů a širších pórů to většinou nejde. 

Britská politička každopádně doporučuje, aby si lidé brali příklad spíše třeba z Helen Mirren nebo Meryl Streep, která umí stárnout s noblesou a rozhodně svůj věk nijak nemaskuje.