Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jak si vybrat správný lak na nehty? Podle nálady i podle sezóny

  • 29. září 2014 | 06:00

    Bavíme-li se o perfektní barvě laku na nehty, která vám sedne, je potřeba se ptát - podle čeho si chcete barvu zvolit? Žádný odstín laku na nehty totiž není z podstaty špatný, jen je třeba započítávat různé faktory, abyste zvolila skutečně ten nejlepší.

  • Podle příležitosti

     

    Studený růžový tón laku na nehty vám sedne při každé příležitosti - Sally Hansen, 99 Kč
    Autor: archiv firem
    Tohle je nejlepší způsob, jak zvolit barvu na nehty. Nezávisle na tom, jak moc milujete žlutou, nechcete se na důležité obchodní schůzce nebo pracovním pohovoru prezentovat nehty, na nichž máte zručně vyobrazené fosforeskující smajlíky, nebo pestrobarevné kytičky s nalepenými kamínky. Vsaďte na klasiku, tělové barvy jsou pro takovéto příležitosti přímo stvořené. Flitry, zářivé barvy a neonové laky si nechte na noc, kterou jste se rozhodla propařit s kamarádkami.
  • Podle ročního období

     

    Lak na nehty v barvě višní v čokoládě je ideální na podzim - Max Factor, 200 Kč
    Autor: archiv firem
    Pokud budete vybírat podle sezóny, nikdy nemůžete šlápnout vedle. Je už tradicí, že vždy na podzim se do módy dostávají hřejivé tóny hnědé a vínové, k vánocům se pak dokonale hodí všechny odstíny červené, stejně jako zlatá a stříbrná. Na jaře vytáhněte pastelové barvy, v létě pak neonové a jasně zářivé.
  • Podle tónu vaší pleti

     

    Metalickou fuchsiovou vytáhněte ještě než skončí babí léto - L'Oréal Paris, 99 Kč
    Autor: archiv firmy
    Pokud už se vám také stalo, že jste si nalakovala nehty lakem, který na vaší kamarádce vypadal tak úžasně a na vašich rukou už tak báječný nebyl, jistě víte, že tón a podtón vaší pokožky hraje jednu ze zásadních rolí při výběru laku na nehty. Zjednodušeně platí, že zatímco světlé odstíny dělají pokožku opticky tmavší, ty tmavé ji zesvětlují. Proto je fuchsiová tak trendy na konci léta a začátku podzimu, kdy je vaše pokožka opálená, zatímco v zimě vypadá na vašich nehtech, jako byste byla silně podchlazená.
  • Podle posledních trendů

     

    Chcete-li být IN, jsou limitované edice sázka na jistotu - Rimmel, 69 Kč
    Autor: archiv firem
    Chcete-li být co nejvíc in, zaběhněte si do drogerie nebo parfumerie a prohlédněte si limitované edice. Právě v nich totiž naleznete barvy, které tuto sezónu "frčí". Ideální je, pokud se limitky prodávají v menším objemu. 5ml vám na trendy lak bohatě stačí. Barvu pak zkuste pomocí testeru přiložit k nehtu, abyste vyzkoušela, jak sedne právě vám.
  • Podle odstínu rtěnky

     

    Spousta kosmetických značek vám k rtěnce nabídne i odpovídající odstín laku na nehty - Artdeco, 259 Kč
    Autor: archiv firem
    Ideální je, pokud naleznete rtěnku a lak v naprosto stejném odstínu. Není to ale nutností a tohoto kosmetického pravidla se už dávno není potřeba držet doslova. Nic nezkazíte, pokud budete mít rty o nějaký tón světlejší, nebo tmavší než nehty. Můžete také zvolit barvu na nehtech přesně v opačném barevném spektru, než je barva vašich rtů.
  • Matné nebo lesklé?

     

    Matující nadlak je velmi užitečnou vychytávkou - OPI, 330 Kč
    Autor: archiv firem
    Matné laky jsou rozhodně vhodnější na některých pracovištích, obzvláště tam, kde si nemůžete dovolit například zářivě rudé nehty. Na druhou stranu, dokonale nalakované lesklé nehty jsou velmi elegantní.
  • Podle délky nehtů

     

    Červená klasika vypadá nejlépe na krátkých nehtech - SpaRitual, 298 Kč
    Autor: archiv firem
    Obecně platí, že výrazné nebo hodně tmavé barvy, jako jsou rudé, vínové nebo černé, stejně jako neonové, vypadají lépe na krátkých nehtech. Dlouhé červené nehty působí například velmi lacině, i když zářivě červená je nikdy nestárnoucí klasikou. Na dlouhých nehtech pak vypadají přímo dokonale spíše méně nápadné barvy, tělové či růžové, nebo klidně i matné odstíny.

     

     

     

     

     

Autor: brig
Diskuse ke článku
.