Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vybělte si zuby: Babské rady, které milují i celebrity

  • Julia Roberts i George Clooney se pyšní zářivě bílým úsměvem
    24. září 2014 | 09:45

    Nechce se vám utrácet za drahé bělení zubů, ale toužíte po bělostném úsměvu? Tipy, které radí nepít kávu, černý čaj a nekouřit všichni známe, jenomže dokážete si představit ráno bez životabudiče v podobě horké kouřící kávy? Nějaké neřesti si nechte a vybělte si úsměv domácími prostředky.

  • Kokosový olej

     

    Kokosové mléko
    Autor: shuterstock.com
    Není snad nic, co by kokosový olej nezvládl, a nezastaví se ani před zažloutlými zuby.  Nejprve si vyčistěte zuby pastou, pořádně vypláchněte a potom na ně naneste kokosový olej a krouživými pohyby jej kartáčkem rozprostřete po zubech.
  • Jahody

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Šťavnaté jahody nejsou jen skvělou pochoutkou, ale také účinnou bělicí kúrou pro váš chrup. Díky enzymům zbaví zuby barevných skvrn, které se na nich objevili díky kávě, vínu nebo barevnému koření. Zkuste rozmačkat jahody s jedlou sodou, pastu naneste na zuby a chvíli nechte působit.
  • Sýry

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Sýry jsou díky kyselině mléčné jedním z nejúčinnějších přírodních bělidel na zuby. Navíc zanechávají na zubech povlak z vápníku a tím zabraňují tvorbě zubního kazu.
  • Bylinky

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Milujete mátu nebo bazalku? Pak máte vyhráno a bělostnému úsměvu nic nebrání. Už staří Římané pravidelně žvýkali lístky bylinek a docílili tak nejen krásných zubů, ale také svěžího dechu.
  • Ovoce a zelenina

     

    ...
    Autor: Shutterstock
    Místo drahé bělicí pasty si do nákupního košíku hoďte čerstvou mrkev, celer a pár jablek. Díky jejich chroupání se zbavíte žlutého plaku na zubech a navíc si namasírujete dásně, které se prokrví a budou zdravé.
  • Jedlá soda

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Jednou za měsíc můžete vyzkoušet účinky jedlé sody nebo kypřícího prášku, které perfektně vybělí váš úsměv. Smíchejte prášek se zubní pastou a jemnými krouživými pohyby si směsí čistěte chrup asi 3 minuty. Rozdíl poznáte okamžitě.

Autor: red
Diskuse ke článku
.