Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

8 kroků ke krásné pleti: Vsaďte na oleje a rajčata!

  • 15. září 2014 | 13:45

    Každá z nás touží po dokonale krásné, sjednocené pleti, bez pupínků a vrásek, na kterou bychom nemusely každé ráno nanášet make-up, abychom skryly nedokonalosti. Proto investujeme do spousty drahých a "zázračných" kosmetických produktů. Jak je to ale s jejich účinností? Než se zase vrhnete do dveří parfumerie či lékárny, zkuste něco jednoduššího...

  • Nepřehánějte to s mytím

     

    Bio Aroma Odličovací olej s heřmánkem a diktamem (100ml), 259 Kč, koupíte na www.bioaromakosmetika.cz
    Autor: archiv firem
    Dermatologové se shodují, že obličej bohatě stačí umývat pouze jednou denně, ideálně večer, než jdete spát. Voda z kohoutku vás totiž může nepříjemně vysušovat.

     

    Pro jakýkoliv typ pleti je nejvhodnějším způsobem, jak z pleti odstranit zbytky líčení i nečistoty, použití odličovacích olejů, které, jak jsme otestovaly,  jsou jako jediné schopné vás odlíčit opravdu perfektně. K jejich odstranění z pokožky je nejlepší použít právě vodu a poté ještě tonikum, abyste pokožku neutralizovala a zabránila tak ucpáváni pórů.

     

    Při ranní očistě pleti se mytí vodou vyhněte pokud možno úplně. K odstranění mastnoty a nevstřebaných zbytků nočního krému vám bohatě stačí tampónek namočený v micelární či pleťové vodě.

  • Pravidlo tří minut

     

    Eucerin Intenzivní vyplňující noční krém proti vráskám HYALURON, 659 Kč, seženete v lékárnách
    Autor: archiv firem
    Po večerním mytí obličeje byste měla dbát na to, abyste svůj noční krém použila zhruba do tří minut od odlíčení. Většina hydratačních krémů totiž nehydratuje pokožku sama o sobě, ale funguje na principu uzamčení vody, kterou jste pleti dodala jejím čištěním. Proto si s nanesením hydratačního krému pospěšte, aby měl co "uzamknout".
  • Investujte do koncentrace

     

    Etée Lauder Advanced Night repair sérum, 1590 Kč, www.parfums.cz
    Autor: archiv firem
    Trápí-li vás první vrásky, citlivá pleť nebo naopak příliš suchá, zvažte investici do pleťového séra. Obsahují vysoké koncentrace antioxidantů, vitaminu E a zpravidla také kyseliny hyaluronové. Právě díky vysoké koncentraci stačí nanést pár kapek pod váš denní či noční pleťový krém a pokožka si sama vezme vše, co potřebuje.
  • Dejte si Bloody Mary

     

    rajčata
    Autor: shutterstock
    Nebo alespoň rajčatový salát. Rajčatová šťáva je totiž největším zdrojem lykopenu, tedy významného antioxidantu, který umí organismus ochránit před vlivem volných radikálů. Odborníci dokonce uvádí, že v tomto ohledu je lykopen mnohem silnější než vitamin E.

     

    Při pravidelné konzumaci lykopenu dochází ke snižování cholesterolu v krvi, podpoře imunitního systému a především zvyšování elasticity pleti a její ochraně před negativními vlivy UV záření. O důvod víc, proč si dát k večeři lahodné Caprese.

  • Neponocujte

     

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Víte, že to, jak dlouho spíte, má vliv nejenom na vaši náladu, ale také na rychlost vašeho metabolismu a to, jak rychle jsou kila dolů. Dostatek spánku má ale také pozitivní vliv na kvalitu vaší pleti.

     

    Pokud totiž pravidelně spíte méně než 7 hodin denně, je kůže náchylnější ke vzniku mimických vrásek a ztrátě pružnosti. Navíc má ponocování na svědomí i nejednotný tón pleti, se kterým se potom snažíte bojovat kosmetickým,i přípravky., Přitom by jen stačilo si pořádně odpočinout.

  • Na akné čajíček

     

    Zelený čaj
    Autor: profimedia.cz
    Určitě jste toho slyšela už dost a dost o super-potravině, kterou je zelený čaj. Tento zázračný nápoj vám ale, kromě všeho, může pomoci také v boji s pupínky. Stačí dva šálky zeleného čaje denně, aby vám pomohl s podrážděnou a citlivou pokožkou, která má sklony k začervenání a tvorbě bolestivého a nevzhledného akné.
  • Omezte cukr

     

    Cukr je pro vaši pleť prostě špatný a čím méně se naučíte sladit, tím lépe pro vaše tělo. Maximální doporučená dávka pro průměrnou dospělou ženu by se měla pohybovat okolo 6 čajových lžiček denně, průměrná konzumace ale činí alarmujících 22 lžiček denně! Sem se přitom nepočítá pouze ten cukr, který si nasypete do kávy, ale cukr ze všech potravin a nápojů, které během dne zkonzumujete.

     

    Nadbytek cukru ve vašem jídelníčku může způsobit nejen ukládání v podobě tuků, ale také narušení pleti, výkyvy nálad a bolesti hlavy. Vyhněte se proto slazeným nápojům a cukrovinkám a kávu si zkuste osladit stévií.

  • Vsaďte na jojobový olej

     

    Saloos Jojobový olej lisovaný za studena, 126 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Tento "nový kokosový olej" je perfektní pro jakýkoliv typ pokožky, od dětské až po tu zralou. Zklidňuje ji, vyživuje, udržuje její přirozenou vlhkost a aktivně přispívá k boji proti vráskám i k boji s akné! Pár kapek jojobového oleje vmasírovaných do vlhkých vlasů jim navíc dodá hebkost a navrací přirozený lesk.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.