Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Která ofina vám bude slušet? Rozhoduje tvar obličeje!

Zpěvačka Mista vám ukáže, jaký druh ofiny vám bude slušet.
18. září 2014 | 12:00

Už vás nebaví nosit stále stejný účes a cítíte, že potřebujete změnu? Zároveň se ale bojíte udělat zásadní krok, a proto návštěvu kadeřníka odkládáte? Právě pro vás bude tou správnou volbou ofina. Jaká bude slušet vašemu typu obličeji a jak o ofinu pečovat vám prozradí zpěvačka Mista v novém dílu MistaFashion.


Pokud cítíte, že potřebujete změnu, ale bojíte se udělat zásadní krok, tak je správnou volbou ofina. Váš vzhled se zásadně změní, aniž byste si musela vlasy ostříhat a čekat dlouhá léta, než vám znovu narostou. Dalším benefitem ofiny je i to, že když se vám nebude líbit, tak si ji můžete kdykoliv zasponkovat nebo jinak zakrýt. Navíc roste opravdu rychle, takže za pár měsíců je zase pryč. Jak ale zvolit tu správnou?

Podle obličeje

Když máte úzký obličej, tak se vám bude hodit ofina zastřižená rovně, která bude váš obličej opticky rozšiřovat. Když máte obličej kulatý, tak určitě uděláte dobře, pokud si necháte ostříhat patku na stranu, která vám proporce krásně vyváží. Kulatému obličeji také sluší prostříhaná ofina střižená dopředu. Takovou ofinu nosí například slavná herečka Reese Witherspoon.

Když máte v obličeji hranaté rysy, tak bude vhodnou volbou patka, která rysy krásné zjemňuje. Když jste extravagantní typ, nemusíte se bát právě tyto rysy vypíchnout a přitáhnout tak na sebe více pozornosti.

Hillary Duff
Autor: archiv

Maskujte

Ofina dokáže také skvěle zamaskovat různé nedostatky, jako je akné na čele, vrásky nebo vysoké čelo. Když máte mastnější pleť, tak musíte počítat s tím, že se vám i ofina bude více mastit. To se dá ale jednoduše vyřešit. Každé ráno si můžete ofinu umýt v umyvadle šamponem a profouknout přes kulatý kartáč. Můžete také použít suchý šampon, díky kterému se ofina krásně prozáří a bude vypadat jako čerstvě umytá. Nemusíte si tak mýt celou hlavu, protože umytím ofiny budou vaše vlasy vypadat svěže a upraveně.

Komu ofina nesluší?

Určitě ofinu nenoste, když máte kudrnaté vlasy. Úprava by vám trvala příliš dlouho. Kudrnaté vlasy jsou od přírody sušší, a kdybyste si ofinu musela každý den narovnávat, tak by se vám přesušily ještě více a vlasy by vypadaly nezdravě a krepatě.

Dočetly jste se až sem a přesto si nejste jistá, jaká ofina by se vám hodila? Viz přesný návod ve videu:



Jste fanouškem seriálu MistaFashion? Pak sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý týden objeví exkluzivní video, ve kterém vám bude zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radit v oblasti krásy a módy.

Už jste někdy měla ofinu?
67,5%
32,5%
Děkujeme za Váš hlas!
253 hlasů
122 hlasů