Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Péče o oční okolí – jak zvládnout vrásky, únavu či váčky?

8. září 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Kůže v oblasti očního okolí patří mezi nejnamáhanější část našeho obličeje, právě proto je nutné o ni pravidelně pečovat, a to nejen v případě únavy, kruhů a váčků pod očima a vrásek, ale hlavně preventivně.

Pokožka v partiích očního okolí je pokládána za nejchoulostivější místo na obličeji. Oproti kůži na zbytku obličeje je oční okolí až 3x slabší, méně vypolstrovaná tukem a podstatně méně zásobovaná cévami.
Oční krémy napomáhají dodávat do očního okolí potřebné živiny a podpůrné aktivní látky. A nemusí jít pouze o výživu v důsledku tvorby mimických vrásek, ale existují i speciální oční krémy např. na kruhy a váčky pod očima či na unavené oční okolí.

V kolika letech začít s používáním očních přípravků

Ideální je začít s ošetřením očního okolí kolem 25. věku, kdy už se na obličeji začínají tvořit mimické vrásky. Samozřejmě záleží na genetické výbavě a životním stylu, někomu se začínají tvořit vějířky kolem očí v 25 letech, jiný v 50ti o vráskách téměř neví. Obecně se ale u zdraví, vzhledu a tím pádem i u kosmetické péče dá říci, že vždy je lepší prevence než řešení následků.

Jak a kdy aplikovat

Aplikace by měla být jemná, stačí přípravek pouze lehce vklepat do pokožky. Většinou je ideální aplikace 2x denně – ráno i večer. Přes den pomocí přípravku oční okolí chráníte, ovšem při večerní aplikaci jde především o výživu.  A proč? Přes noc se organismus regeneruje, a právě proto je potřeba mu dodat účinné aktivní látky, aby regenerace byla co nejefektivnější.

Tip pro citlivky

Aktivní oční sérum s Matrixylem

Autor: Ryor

Česká kosmetika RYOR uvádí na trh nový, vysoce účinný přípravek, jedná se o Aktivní sérum na oční okolí s Matrixylem, které je vhodné i pro velmi citlivé typy pleti. Jeho úkolem je restruktualizace 3D kožní sítě, regenerace a zajištění vysoké hydratace. Dokáže redukovat vrásky až o 44,9%  a zvýšit elasticitu a tonus pokožky až o 20%!

Vhodný je pro všechny typy pleti i věkové kategorie.

Zakoupíte za 204 Kč

Více informací > http://www.ryor.cz/cz/produkty/intenzivni-osetreni-pleti/aktivni-serum-na-ocni-okoli-s-matrixylem/

Při únavě očí

Autor: Ryor

Pokud znáte pálení očí z dlouhého kontaktu s počítačem či soustředění se na knížku, zkuste Oční gel, který přispívá k jejich zklidnění. Jedná se o dobře vstřebatelný gel s obsahem extraktů z aloe vera, světlíku lékařského a zeleného čaje, který se aplikuje při pocitu unavených očí. Je vhodný pro všechny věkové kategorie i typy pleti.

Cena: 92 Kč

Více informací> http://www.ryor.cz/cz/produkty/intenzivni-osetreni-pleti/ocni-gel/

Váčky a kruhy pod očima? Žádný problém!

Autor: Ryor

Vyzkoušejte Kaviderm – Krém na redukci kruhů a váčků pod očima.  Jedná se o přípravek se zesílenými účinky nových aktivních látek, kde jsou nejen extrakty z kaviáru Beluga a mořských řas, jojobový a avokádový olej, ale i zpevňující proteiny, extrakt z přímořského heřmánku a klidnící látky z mořských řas. Navíc pleť intenzivně vypíná, rozjasňuje, tonizuje a vyživuje.

Cena: 227 Kč

Více informací > http://www.ryor.cz/cz/produkty/intenzivni-osetreni-pleti/kaviderm---krem-na-redukci-kruhu-a-vacku-pod-ocima/

Pokud nevíte, jaký přípravek je pro Vás vhodný, navštivte bezplatnou kosmetickou poradnu na www.mujryor.cz