Francouzský cop snadno a rychle: Poradíme vám, jak na to!

Tentokrát vám zpěvačka Mista poradí, jak si uplést dva druhy francouzského copu. • Foto: archiv
28. srpna 2014 | 12:00

Letošnímu létu vládnou zapletené copy! Líbí se vám, ale myslíte si, že je sama určitě nezvládnete? Zpěvačka Mista vám poradí, jak na ně. V novém dílu MistaFashion vám spolu s Pavlem Krupníkem, top stylistou ze salonu Petra Měchurová, ukáže, jak si udělat dva druhy zapletených francouzských copů.



Jednoduchý francouzský cop pro začátečníky

Přehoďte si pěšinku na bok, vezměte tenký pramínek vlasů a rozdělte ho na tři části. Nejtěžší fáze zaplétání je právě začátek. Proto nezačínejte přibírat prameny hned od začátku. Nejdřív si je třikrát přehoďte přes sebe způsobem, jako kdybyste dělala klasický zapletený copánek a až poté začnete přibírat. Vždy, když si přehodíte pramínek doprostřed, přiberte k němu malé množství vlasů ze strany. Systém opakujte z obou stran.

Máte pocit, že nejste dost zručná? Nemějte strach. I ti nejslavnější kadeřníci si museli tuto techniku osvojit a doma si ji nacvičit. Vlasy můžete nakonec zajistit pinetkou hned za uchem, nebo můžete pokračovat v pletení až do konce.

Tentokrát vám zpěvačka Mista poradí, jak si uplést dva druhy francouzského copu.

Francouzský cop pro pokročilé

Pokud jste zvládla jednoduchý francouzský cop s přehledem, tak ten složitější vám půjde určitě také. Tento způsob sice vyžaduje pevné nervy a více času, ale pokud se ho naučíte, tak se budete moci pochlubit něčím výjimečným. A čím se tento cop liší od toho prvního? Prameny se nepřibírají a neukládají směrem nahoru ale naopak směrem dolů.

Detailní návod, jak si udělat 2 druhy francouzských copu najdete ve videu:



Jste fanouškem seriálu MistaFashion? Pak sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý týden objeví exkluzivní video, ve kterém vám bude zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radit v oblasti krásy a módy.

Už jste si někdy zkoušela zaplétat cop?
69,5%
30,5%
Děkujeme za Váš hlas!
242 hlasů
106 hlasů

Diskuse ke článku
.
DesktopMobile