Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Francouzský cop snadno a rychle: Poradíme vám, jak na to!

18. srpna 2023 | 06:00

Letošnímu létu vládnou zapletené copy! Líbí se vám, ale myslíte si, že je sama určitě nezvládnete? Díky našemu návodu vám to půjde hravě od ruky a svým vlasům tak dodáte svěží trendy nádech.

 

Francouzský cop patří mezi účesy, na které si jistě pamatujete z dětství. Vypadá krásně na malých holčičkách, ale velkou parádu s ním uděláte i jako dospělá žena. Chce to trochu zručnosti, ale pravidelným tréninkem jeho techniku dopilujete. Navíc nyní, v horkých dnech, praktický francouzský cop oceníte dvojnásob.

VIDEO: Trendem léta je rybí cop: Naučíme vás, jak na něj.

Video se připravuje ...
Trendem léta je rybí cop: Naučíme vás, jak na něj • VIDEO: Adam Balažovič

Jednoduchý francouzský cop pro začátečníky

Přehoďte si pěšinku na bok, vezměte tenký pramínek vlasů a rozdělte ho na tři části. Nejtěžší fáze zaplétání je právě ta první. Proto nezačínejte přibírat prameny hned od začátku. Nejdřív si je třikrát přehoďte přes sebe způsobem, jako kdybyste dělala klasický zapletený copánek, a až poté začněte přibírat. Vždy, když si přehodíte pramínek doprostřed, přiberte k němu malé množství vlasů ze strany. Systém opakujte z obou stran. Vlasy můžete nakonec zajistit pinetkou hned za uchem nebo můžete pokračovat v pletení až do konce.

Francouzský cop pro pokročilé

Pokud jste zvládla jednoduchý francouzský cop s přehledem, tak ten složitější vám půjde určitě také. Tento způsob sice vyžaduje pevné nervy a více času, ale pokud se ho naučíte, tak se budete moct pochlubit něčím výjimečným. A čím se tento cop liší od toho prvního? Prameny se nepřibírají a neukládají směrem nahoru, ale naopak směrem dolů.

Francouzský cop má mnoho podob. Můžete si vytvořit klasickou pevnou verzi, skvěle ale bude vypadat také jeho ledabylá varianta. Můžete ho zaplést kolem hlavy a vlasy nechat jinak volné nebo svázat do culíku. Inspirujte se ve fotogalerii.

Velký výběr přípravků pro krásné a zdravé vlasy najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Už jste si někdy zkoušela zaplétat cop?
66,4%
33,6%
Děkujeme za Váš hlas!
279 hlasů
141 hlasů

Autor: red