Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Strie jako umění: Ženy fotí své nedostatky a dělají z nich přednost!

19. srpna 2014 | 12:00

Pro mnoho žen jsou strie něco, za co se stydí a nenávidí to. Pro některé je to naopak něco přirozeného, na co se v průběhu let naučily být pyšné. Důkazem druhé možnosti jsou anonymní fotografie na Instagramu, které ženy označují hashtagem #loveyourlines. Posuďte samy, jak se vám tento způsob umění líbí.

Strie jako umění

"Jsme krásné i s nedostatky," hlásají ženy, které hrdě vystavují fotografie svých strií na Instagram. A mají být na co hrdé, snímky jsou totiž opravdu ojedinělé. Většina z nich je černobílá a vždy je hodně detailně zabraná právě ta partie, která je pokryta jizvičkami. U každé je navíc intimní zpověď ženy, která fotografii poslala. Například teprve devatenáctiletá dívka u své fotky píše, že má tříměsíčního syna a od porodu má tělo poseté striemi. Ostatní ji v komentářích povzbuzují, že její tělo je i tak krásné.

Ženy anonymně posílají na Instragram fotky svých nedostatků a vzájemně se podporují.
Autor: Instagram

Přišlo to v dětství...

Jedna ze zakladatelek tohoto projektu, která své nedostatky nafotila jako první, se svěřila: "Jako dítě jsem velmi rychle rostla a první strie se mi udělaly již ve dvanácti letech. Později přišlo těhotenství a strie ještě přibyly." Dříve prý byla Američanka nešťastná, ale dnes své tělo miluje takové, jaké je.

Fanynek přibývá

K dnešnímu dni je pod hashtagem (klíčové slovo označené křížkem) #loveyourlines téměř 300 fotografií, které pravidelně sleduje kolem pěti tisíc uživatelů. Pokud se i vy chcete se světem podělit o své nedostatky a dokázat tak ostatním ženám, že nebýt dokonalá je přirozené, pošlete snímek své rizikové partie na emailovou adresu loveyourlines@gmail.com. Správci poté anonymně uveřejní vaši fotografii.

Všechny snímky si můžete prohlédnout ZDE!