Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zpěvačka Mista radí, jak si vykreslit dokonalé obočí!

Zpěvačka Mista vám tentorkát poradí, jak si dokonale domalovat obočí.
14. srpna 2014 | 12:00

Vytrhala jste si obočí a už vám nikdy nedorostlo? Nebo se vám prostě nelíbí tvar a barva a nevíte, jak si s tím poradit? V novém dílu MistaFashion vám zpěvačka Mista ukáže, jak si obočí vykreslit, aby dokonale ladilo s vaším typem obličeje.



Nikdy nezapomínejte na to, že obočí by mělo přibližně odpovídat barvě vašich vlasu. Blond vlasy a černé obočí, nebo naopak tmavé vlasy a bledé obočí jsou jedním z největších kosmetických prohřešků.

Jak zjistíte, jaké má mít obočí tvar?

Když přiložíte štětec nebo tužku kolmo ke kraji nosu, tak přímo tam by mělo obočí začínat. Když ho dáte šikmo přes zorničku, tam by měl být zase hrot nebo vrchol obočí a když štětec položíte od nosu podél vnějšího koutku, tak přímo tam by mělo vaše obočí končit.

Pro vykreslení obočí můžete použít matné oční stíny v barvě vašich vlasu. Na vykreslení obočí nikdy nepoužívejte stíny třpytivé, protože metalické obočí by vám rozhodně neslušelo. Nejběžnější a nejpoužívanější variantou je ale  tužka. Zvolte si tužku opět v barvě vašich vlasů a začněte obočí vykreslovat.

Zpěvačka Mista vám tentorkát poradí, jak si dokonale domalovat obočí.
Autor: archiv

Jak na to?

Nejdřív si obočí učešte pomocí kartáčku na obočí. Při vykreslování obočí pomocí tužky začněte tím, že si vykreslíte spodní linii a pak zahnete směrem dolů podél linie, kde vám chloupky rostou. To samé udělejte nahoře. Někdy je dobré dát pod obočí nejdříve podkladovou bázi, aby vám barva dobře držela. Na vykreslení obočí můžete použít také voděodolnou tužku, která vydrží i při koupání. Nakonec obočí ještě jednou pročešte.

Poté pomocí světlého korektoru prosvětlete oblast těsně pod obočím. Můžete použít i bílé oční stíny, ale korektor díky své tělové barvě snadněji zapadne.

Přesný postup jak si obočí vykreslit sledujte ve videu:



Jste fanouškem seriálu MistaFashion? Pak sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý týden objeví exkluzivní video, ve kterém vám bude zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radit v oblasti krásy a módy.

Malujete si pravidelně obočí?
81,6%
18,4%
Děkujeme za Váš hlas!
329 hlasů
74 hlasů