Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Testovaly jsme netahací gumičky a hřebeny: Opravdu splňují to, co slibují?

13. srpna 2014 | 06:00

Už jste slyšela o novém vlasovém hitu tzv. netahacích gumičkách? My v redakci jsme je pro vás otestovaly a zjistily jsme, že se opravdu jedná o zázrak. Už žádné vytrhané a polámané vlasy ani prasklé gumičky, vlasová revoluce je tady!

Na první pohled připomínají zázračné gumičky Invisibobble drát od telefonního sluchátka, který vypadá skvěle ve vlasech i na ruce. Také díky nadčasovému designu si tento výrobek oblíbilo tolik žen po celém světě, včetně nás.

Čím se Invisibobble liší od běžných gumiček?

Na rozdíl od běžných gumiček, Invisibobble neláme, nevytrhává ani necuchá vlasy. Největší výhodou je ovšem fakt, že na vlasech nezanechává vytlačenou linku, protože během nošení vytváří minimální tlak. Mezi další výhody patří rozhodně i omyvatelný materiál, díky kterému zbavíte gumičku všech nečistot. Co však nejvíce zaujalo nás v redakci je to, že se gumička nevytahá. Během nošení se sice trochu roztáhne, ale když ji přes noc vrátíte zpět do původní krabičky, vrátí se do původního tvaru.

Gumičky Invisibobble, Krasa.cz, 89 Kč/3 ks.
Autor: archiv firem

Tyto zázračné gumičky navíc dodají culíku, drdolu i copu nadčasový vzhled a skvěle vypadají také jako náramek. Standardně se prodávají v balení po třech v osmi různých barvách (hnědá, černá, průhledná, modrá, červená, bílá, žlutá a růžová). V současné době je k sehnání i letní novinka, a to gumičky v tyrkysové, zelené, lila a béžové.

Pozor na padělky

Dejte si však pozor na padělky, které se většinou prodávají po kusech a stojí zhruba 10 Kč. Vypadají sice jako originál, ale vašim vlasům leda tak ublíží.

Zázračné česání?

Kromě gumiček, které neničí vlasy, jsou velkým hitem také tzv. zdravé hřebeny. Jedná se o profesionální kartáče Tangle Teezer, které mají speciálně rozvrhnuté štětiny a ojedinělou schopnost se v místě zacuchaných vlasů ohnout a netrhat je. Výrobci slibují zdravé vlasy a oslnivý lesk, který vám dlouhodobé používání opravdu přinese. 

Dětský profesionální kartáč Tangle Teezer, Krasa.cz, 299 Kč.
Autor: archiv firem

Kartáčů Tangle Teezer je v současné době na trhu opravdu mnoho. Pořídit si můžete speciální kousek na mokré vlasy, malý kartáč, který se vejde do kabelky, klasický kartáč, který používají i ti největší profesionálové a v neposlední řadě také dětskou řadu pro malé princezny.

Dojmy redaktorek

Redaktorka Maruška: "Problém s gumičkami řeším už dlouhou dobu, protože většina se mi vždy roztrhne, případně mi nedrží ve vlasech, tahá, nebo se mi roztrhne. Ale gumičky Invisibobble jsou opravdu super a nic z toho se s ní neděje. Navíc se dokonale přizpůsobí velkému množství vlasů."

Růžové gumičky Invisibobble, www.salonpro.cz, 125 Kč/3 ks.
Autor: archiv firem

Redaktorka Lenka: "Přiznám se, že jsem zpočátku neměla v tuhle novinku vůbec žádnou důvěru. Říkala jsem si, že něco, co mi silně připomíná kabel od sluchátka, přece nemůže nahradit gumičku. Ale v moment, kdy jsem tuhle pružnou věc poprvé použila na culík, jsem pochopila, v čem tkví její kouzlo. Všechny gumičky, které jsem v minulosti používala, totiž na vlasech nedržely, tahaly a navíc mi je vytrhávaly. Gumička Invisibobble ne, a především proto jsem si ji zamilovala."

Redaktorka Andrea: "Jelikož se již pár let odbarvuji, snažím se svým vlasům dopřát tu nejlepší péči. Kartáč Tangle Teezer používám zhruba půl roku a za tu dobu jsem si už stihla nakoupit tři různé druhy, protože jsem se do nich doslova zamilovala. A moje vlasy? Jsou teď mnohem pevnější a méně vypadávají!"