Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velký test antiperspirantů: Který vydrží celý den a nebělí?

  • 1. srpna 2014 | 11:30

    Léto je v plném proudu a my jsme se proto rozhodly otestovat antiperspiranty, abychom zjistily, které nás udrží voňavé a svěží co možná nejdelší dobu. Záleží jen na vás, jestli máte v oblibě tuhé, ve spreji či kuličkové. My jsme vyzkoušely všechny. Které se nám osvědčily nejvíce?

  • Redaktorka Andrea testovala:

    Eucerin Intenzivní antiperspirant ve spreji, 199 Kč

    Eucerin Intenzivní antiperspirant ve spreji, 199 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Nevěřila jsem, že nějaký antiperspirant opravdu funguje. Sprej Eucerin nastříkáte tři dny za sebou večer před spaním do podpaží, které by nemělo být čerstvě oholené, protože sprej lehce pálí. Poté už stačí aplikovat zhruba dvakrát do týdne a pocení je pryč jako mávnutím proutku. K tomu všemu ještě vůbec nebarví a nemá žádnou vůni, takže můžete použít jakýkoliv deodorant a vůně se vzájemně nepřebíjí.


    Zaja Blocker krémový antiperspirant, 45 Kč

    Zaja Blocker krémový antiperspirant, 45 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Zpočátku mě odradilo lehce nakyslé aroma, ale po čtrnáctidenním používání jsem byla nadšená. Pocení sice nezmizelo úplně, ale opravdu se minimalizovalo. Výhodou tohoto antiperspirantu je, že nebarví tmavé oblečení a rychle v podpaží zasychá. Nevýhodou naopak, že na čerstvě oholené pokožce pálí.

     

    Garnier Kuličkový antiperspirant Protection5, 79 Kč

    Garnier Kuličkový antiperspirant Protection5, 79 Kč, koupíte na www.krasa.cz nebo v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Na tomto antiperspirantu mě na první pohled zaujal nevšední design. Hned po otevření na mě dýchla svěží vůně, která mě nadchla, protože i několik hodin po aplikaci jsem ji stále cítila. Ocenila jsem také, že příliš nebarví a nepálí na čerstvě oholené podpaží. Pocení však nedokázal úplně eliminovat.
  • Šéfredaktorka Markéta testovala:

    Eucerin Kuličkový deodorant pro citlivou pokožku, 199 Kč

    Eucerin Kuličkový deodorant pro citlivou pokožku, 199 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Tento výrobek se opravdu povedl. Kulička se příjemně používá, hned po nanesení přípravku máte pocit osvěžení. Na jak dlouho? To se neodhaduje snadno, vždy záleží na počasí i aktivitě, ale ve srovnání s jinými výrobky určitě nebudete mít potřebu jej použít hned za dvě hodiny. Příjemná nenápadná vůně je určitě velkým plusem, na černém oblečení ale jeho bílé stopy zachytíte.


    Rexona AloeVera sprej, 78 Kč

    Rexona AloeVera, 78 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Nemám antiperspiranty ve spreji ráda. Vadí mi, že při aplikaci nepříjemně zastudí na kůži, vadí mi, že vždy stříknete trochu vedle. Na druhou stanu je ale třeba říct, že opravdu osvěží, nezanechávají pocit vlhka v podpaží a navzdory tomu, že se na kůži stříkají, žádné bílé skvrny nezanechávají. Ale ta vůně, tu nepřežiju...


    Dove Invisible Dry tuhý antiperspirant, 79 Kč

    Dove Invisible Dry tuhý antiperspirant, 79 Kč, k dostání v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Klasika, po které sahám nejčastěji do roka, hlavně kvůli nenápadné vůni, kterou lze kombinovat s jakýmkoli parfémem. Tuhé deodoranty ale raději než v létě používám v zimě, kdy se člověk tak často nepotí. Žádnou logiku to asi nemá, ale je mi to prostě příjemné. Nevýhodou Dove je, že se o něm rozhodně nedá stoprocentně říci, že je neviditelný. Navíc se při delším používání drolí. Velké plus - nenápadná mýdlová vůně.
  • Redaktorka Brigita testovala:

    Bioderma Sensibio Déo anti-transpirant, 149 Kč

    Bioderma Sensibio Déo anti-transpirant, 149 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Kuličkové antiperspiranty moc nemusím, protože mi přijde, že vůbec neúčinkují. Tento od Biodermy mě ale přesvědčil, že bych je neměla úplně zatracovat. Je vhodný pro hypersensitivní a atopickou pokožku, takže samozřejmě nemá ve složení alkohol ani parfemace. To, že je opravdu citlivý dokázal i po nanesení na čerstvě oholené podpaží, kdy k mé radosti nepálil. Výdrž je slušná, i když po pár hodinách je potřeba jej obnovit.


    Garnier Antiperspirant ve spreji Protection5, 79 Kč

    Garnier Antiperspirant ve spreji Protection5, 79 Kč, koupíte na www.krasa.cz nebo v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Vzhledem k tomu, že mám antiperspiranty ve spreji nejraději, těšila jsem se, jaké zázraky dokáže tento od Garnier, slibující zabránit nejen pocení, ale také žlutým a bílým skvrnám na oblečení a nedráždivému složení a musím uznat, že jsem byla opravdu nadšená. Sprej je krásně parfemovaný a osvěží, navíc opravdu nedělá skvrny a pocení zabrání na celý den v práci. Slibovaných 48 hodin od něj ale rozhodně nečekejte.
  • Redaktorka Gábi testovala:

    Vichy antiperspirant Treatment, 199 Kč

    Vichy antiperspirant Treatment 48h deodorant roll-on, 199 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Kuličkové antiperspiranty nejsou mými favority. Měla jsem vždycky problém s mokrostí, kterou způsobí jejich aplikace v podpaždí a fakt, že si vše co jsem si natřela, zase utřu, když si budu navlékat tričko. Nebo jsem měla pocit, že to musí nejdříve uschnout, ale na to člověk po ránu, když spěchá do práce, jelikož si chvilku přispal, nemá čas! Většina těchto antiperspirantů, aspoň dle mého dojmu, tak zanechávala stopy na mém oblečení. Proto mě vážně mile překvapilo, že tento to nedělá. Stopy nezanechává a našla jsem si k němu docela našla cestu, přesto, že je kuličkový. Je antialergenní a neobsahuje parabeny, takže další plus navíc.


    Rexona stick Aloe Vera, 78 Kč

    Rexona stick Aloe Vera, 78 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Na rozdíl od kuličkových, tuhé antiperspiranty, v mojí kosmetické taštičce nikdy nechybí. Speciálně Rexona je mi velmi blízká a vyzkoušela jsem již všechny možné varianty, které na trhu jsou. Aloe vera fresh, je další z řady, který se připojil do mého seznamu spokojené klientky. Mám ráda, jak se roztírá, jak voní a pocit, že mně opravdu dokáže ochránit od nepříjemného pachu potu.
  • Redaktorka Lenka testovala:

    Zaja Sensitive krémový antiperspirant, 45 Kč

    Zaja Sensitive krémový antiperspirant, 45 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Osobně nejsem velkým příznivcem kuličkových antiperspirantů, měla jsem totiž vždycky pocit, že po jejich aplikaci je podpaží nepříjemně ulepené. Tenhle výrobek mě ale překvapil. Rychle totiž zasychá. Navíc dokonale potlačil zápach rozkládajícího se potu a po čtrnáctidenní aplikaci jsem pak měla pocit, že pocení minimalizoval. Příjemná je i jeho svěží nenásilná vůně s nádechem sladkého ovoce. Mínusem je ale to, že na tmavém oblečení zanechával stopy a na čerstvě oholeném podpaží mírně pálil.


    Dove Kuličkový antiperspirant Invisible Dry, 69 Kč

    Dove Kuličkový antiperspirant Invisible Dry, 69 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Kosmetiku Dove jsem si oblíbila díky její příjemné jemné vůni, která se nijak netluče s používaným parfémem. Jak už název výrobku napovídá, skutečně nezanechává žádné stopy na oblečení, a to ani na černém. Během dne je ale potřeba aplikaci obnovit. Nevýhodou je, že poměrně dlouho zasychá. Na čerstvě oholeném podpaží nepálí a pokožku nijak nedráždí.
  • Redaktorka Jana testovala:

    Oriflame Kuličkový antiperspirant Activelle Green, 99 Kč

    Oriflame Kuličkový antiperspirant deodorant Activelle Green, 99 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Tento antiperspirant mě popravdě příliš nezaujal. Při nanesení na den předem oholené podpaží mě nepříjemně pálil a ani parfemace nebyl zrovna můj šálek čaje. Jsem si ale jistá, že to je hodně subjektivní a někomu by vonět mohl. Výdrž není nic moc a je nutné ho aplikovat opakovaně během dne. Velké plus tak je jen to, že na oblečení nezanechává skvrny.


    Garnier Mineral Invisible antiperspirant roll-on, 79 Kč

    Garnier Mineral Invisible antiperspirant roll-on, 79 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Testovala jsem ho v kombinaci se sprejem téže značky a jako duo se osvědčily na velkém festivalu ve velkém vedru. Udržely mě celkem svěží celé dopoledne. Odpoledne jsem se musela osvěžit znovu. Kulička nepálí při aplikaci po holení, nebarví oblečení a příjemně voní.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.