Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Redakční testování laků na nehty: Který opravdu vydrží?

  • 18. července 2014 | 06:00

    Víte, jak poznáte tým redaktorek bleskprozeny.cz? Všechny mají červené nehty! Rozhodly jsme se totiž, že pro vás otestujeme tento nikdy nestárnoucí hit, abychom na léto konečně rozlouskly tu palčivou otázku - který lak vám na nehtech vydrží perfektní alespoň 5 dní?

  • Nejlepší odstíny

     

    Není červená jako červená. Vybrat si proto tu, která vám dokonale sedne může být docela fuška. Proto jsme se naprosto zamilovaly do kolekcí těchto čtyř značek, které nabízejí suverénně největší výběr odstínů:


    O.P.I., 285 Kč (15ml)


    O.P.I. Lak na nehty, 285 Kč, koupíte na www.opi.cz
    Autor: archiv firem
    Legendární laky, které všichni milují se drží velmi vysoko téměř ve všech oblastech testování. Mají dokonalý štěteček, který se dobře drží v ruce a lak s ním nanesete rovnoměrně. Také poměrně rychle zasychají a úspěšně kryjí už v první vrstvě. Co nás ale velmi zklamalo byla výdrž laku. Bez svrchního krycího laku se O.P.I. začal ze špiček nehtů odlupovat už po dvou dnech. Chcete-li si tedy dopřát nádherné barvy O.P.I. (my jsme si nejvíce oblíbily klasiku Big Apple Red a Danke-Shiny Red), bez kvalitního top coatu se neobejdete.


    SpaRitual, 298 Kč (15ml)


    SpaRitual Lacquer, 298 Kč, koupíte na www.sparitual.eu
    Autor: archiv firem
    Veganská značka laků, které neobsahují toluen ani formaldehyd a tudíž je velmi šetrná k vaším nehtům, má v podstatě stejný problém jako O.P.I. Snadno se nanášejí, rychle zasychají a kryjí už v první vrstvě, ale bohužel vydrží také zhruba 2-4 dny. Přesto nás ale velmi nadchly jak odstíny, tak fakt, že s použitím speciálního Spaitual odlakovače nehty skutečně netrpěly. A v neposlední řadě také cena, která je za balení 15ml opravdu skvělá. Náš nejoblíbenější odstín? Jednoznačně Poppy Creme.


    Artdeco, 259 Kč (6ml)


    Artdeco Ceramic nail lacquer, 259 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Širokou škálu červených odstínů nabízí také značka Artdeco, která si libuje také v limitovaných kolekcích. Pokud ještě někde seženete tu, kterou navrhovala femme fatale Dita von Teese, příliš se nerozmýšlejte. My jsme vyzkoušely jejich klasický  lak na nehty s patentovanými keramickými částicemi a přestože jeho nanášení nebylo úplně snadné, i bez krycího laku vydržel perfektní celých 5 dnů.


    Inglot, 230 Kč (15ml)


    Inglot Lak na nehty, 230 Kč, koupíte v prodejnách Inglot Centrum Černý most a OC Chodov
    Autor: archiv firem
    Polská kosmetická značka, kterou s oblibou používají vizážisté, se i v tomto případě chlubí skvělým výsledkem v poměru cena/kvalita. Perfektně se nanášejí, rychle zasychají a i výdrž dosahuje 5 dnů bez odlupování. Jediné, co by se jim dalo vytknout, je nutnost 2 vrstev, protože v té první nekryjí dokonale. Vzhledem k tomu, z jak obrovského množství odstínů si ale můžete vybrat, jim tento malý detail rády odpouštíme.
  • Nejlepší výdrž

     

    Toto bylo kriterium, které nás zajímalo nejvíc. A musíme upřímně říci, že výsledek nás šokoval. Co se výdrže týče, rozhodně totiž neplatí, že nejlevnější je nejhorší. Ve skutečnosti totiž v této kategorii najdete jak nejdražší lak, který jsme testovaly, tak právě i ten nejlevnější.

     

    Je potřeba říci, že všechny laky jsme testovaly na přírodních nahtech, ošetřených podkladovým lakem a bez nadlaku, aby nebyl výsledek zkreslený. Na umělých nehtech a s dobrým top coatem se vám výdrž laku může až zdvojnásobit.

     

    MOJE, 39 Kč (12ml)


    Moje Lak na nehty, 39 Kč, koupíte v síti drogerií a na www.kosmetikamoje.cz
    Autor: archiv firem
    Česká kosmetika MOJE se stala jednoznačně největším překvapením našeho testování. Za směšně nízkou cenu totiž dokázali vyrobit lak, který nejen že se příjemně nanáší, rychle zasychá a kryje už v první vrstvě, ale také vydržel 5 dnů bez toho, aby se začal odlupovat. Prostě nemůžeme, než obdivně zatleskat.

     

    Inglot H2M, 330 Kč (11ml)


    Inglot O2M lak na nehty, 330 Kč, koupíte v prodejnách Inglot Centrum Černý most a OC Chodov
    Autor: archiv firem
    Inglot stojí sice na opačné straně našeho testovacího cenového spektra, ovšem ostudu rozhodně nedělá. Naopak. Splňuje všechno to, co od laku na nehty očekáváme - skvěle se nanáší, kryje, rychle zasychá a drží perfektní dokonce až týden. Navíc nabízí širokou škálu odstínů a díky speciálnímu složení je prodyšný, takže o poznání méně zatěžuje vaše nehty. Jeho výhody jsou však vykoupeny poměrně vysokou cenou.

     

    Rimmel Salon Pro, 99 Kč (12ml)


    Rimmel Salon Pro by Kate, 99 Kč, k dostání v díti drogerií
    Autor: archiv firem
    Rimmel je dalším skvělým "držákem" z našeho testování, protože stejně jako Inglot H2M vydržel bez odlupování celý týden. Rychle zasychá, skvěle kryje už v první vrstvě, ale bohužel nanášení je poněkud nepříjemné. Štěteček je hodně hustý a namalovat s ním menší nehty je skutečné umění. Navíc je víčko poměrně široké, takže se drží neobratně.

     

    Sally Hansen, 249 Kč (14,7ml)


    Sally Hansen Complete Salon Manicure, 249 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    Sally Hansen je značkou, která nehtové kosmetice kraluje už dlouhá léta, takže jsme od ní měly poměrně vysoká očekávání, která bez problémů splnila. Zamilovaly jsme si moderní odstíny, hlavně zářivě červený 550 All Fired Up, který je na léto jako stvořený. Sally Hansen vydrží bez odlupování mezi pěti a sedmi dny, perfektně kryje už v první vrstvě a rychle zasychá. Podobně jako Rimmel Salon Pro má ale poměrně hustý štěteček, který nabírá až příliš mnoho barvy a přesná aplikace je s ním tedy poněkud náročnější.

     

    Oriflame More, 189 Kč (7ml)


    Oriflame More by Demi, 189 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Velkým oblíbencem se stal také lak na nehty Oriflame z kolekce navržené známou herečkou Demi More. Na první pohled vás uchvátí luxusní balení se zlatým víčkem a nezůstane jen u toho. Oriflame More se chlubí výdrží 5-7 dní a navíc velmi rychle zasychá a slušně kryje už v první vrstvě. Co na něm ale milujeme nejvíc je štěteček, se kterým je lakování nehtů naprostá hračka, protože je "přesně akorát".
  • Nejlepší krytí v první vrstvě

     

    Nebaví vás lakovat si podkladová lak, poté dvě vrstvy barevného a na to ještě krycí lak? Nás také ne. Proto jsme se zaměřily i na laky, které vypadají skvěle už v první vrstvě a druhá tak není vůbec nutná.

     

    Dermacol, 79 Kč (10ml)


    Dermacol One Coat, 79 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Dermacol má příslib perfektního krytí už v názvu a co tvrdí, to také splňuje. Druhá vrstva je v případě Dermacolu totiž opravdu naprosto zbytečná, takže tímto si nás získal, stejně jako slušnou výdrží, která se pohybuje zhruba okolo 4 dnů. Problémem je ale štěteček, který je velmi hustý a široký, takže nabírá poměrně hodně laku a především délka zasychání na nehtech, která nás u tohohle laku hodně mrzí.

     

    Astor, 79 Kč (6ml)


    Astor Lak Fashion Studio, 79 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Astor se může pochlubit snadným nanášením, zasycháním i krytím v první vrstvě, ve které vytvoří i slušnou sytost a lesk laku. Výdrž je sice průměrná, zhruba 3 dny, ale tento fakt vyvažuje cenou a poměrně širokou škálou červených odstínů, ze kterých jsme si nejvíce oblíbily klasický sexy červený Red Pepper.

     

    Miss Sporty, 45 Kč (7ml)


    Miss Sporty Lasting Colour, 45 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Je poměrně zvláštní, že nejlepším krytím v jedné vrstvě se chlubí především levnější laky z drogerie. Stejně je na tom totiž i Miss Sporty. Tato kosmetika pro "náctileté" nás svými laky na nehty totiž opět překvapila. Za 45 korun totiž nabízí širokou škálu odstínů, skvělé krytí v první vrstvě a bleskurychlé zasychání. Přestože na lahvičce deklarují výdrž až 10 dnů, počítejte tak s polovinou, a to ještě pouze v případě, že použijete kvalitní nadlak.

     

    Rimmel 60sec, 49 Kč (8ml)


    Rimmel 60 Seconds, 49 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Také poslední zástupce kategorie "nejlepší krytí" je z drogerie a kromě této vlastnosti vás také dostane svým bleskurychlým zasycháním (i když 60 vteřin to opravdu není). V čem nás ale zklamal, je příliš hustý štěteček, díky kterému je jeho nanášení poměrně komplikované a také výdrž, která je bez svrchního laku zhruba 2 dny.
  • Nejsnadnější nanášení a zasychání

     

    Toto kriterium by se možná mohlo zdát jako nejméně podstatné, až zbytečné, ale pro nás je opak pravdou. Co je vám totiž platné, že vám nádherná barva vydrží na nehtech třeba i dva týdny, když ji máte kromě nehtů samotných i všude okolo na prstech? Tyto laky si proto zaslouží medaile za bezproblémové nanášení a rychlé zasychání.

     

    Yves Rocher, 219 Kč (5.5ml)

     

    Yves Rocher Zářivý lak na nehty, 219 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v kamenných prodejnách YR
    Autor: archiv firem
    Yves Rocher má sice poměrně řídkou konzistenci laku, ale štěteček je natolik hustý a přitom ideálně široký, že lak bez problémů udrží. Jeho tekutost navíc zaručuje, že nanesete akorát tenkou vrstvu, která velmi snadno zasychá. V tomto ohledu je tedy naším favoritem. Problémem ale je, že v první vrstvě rozhodně nekryje tak, jak by měl a na palcích je nutné nanést vrstvy dokonce tři. Výdrž je slušná - odlupovat se začne zhruba 4 den.

     

    Oriflame The One, 149 Kč (8ml)

     

    Oriflame The ONE, 149 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Novinka z dílny Oriflame se stala naším favoritem nejen díky čistému a pěknému designu, ale také pro svůj dokonalý štěteček, který je akorát široký, plochý a hustý, takže se s ním nehty lakují skoro samy. Krytí je velmi dobré už v první vrstvě, stejně jako rychlost zasychání. Problém ale nastává ve výdrži. Už po třech dnech se viditelně odlupoval na špičkách nehtů, takže je nutné jej přelakovat svrchním lakem.

     

    NYC, 49 Kč (9,7ml)


    NYC Expert Last, 49 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem
    Kosmetika NYC je fascinující v kvalitě produktů, které uvádějí na trh. Vzhledem k jejich nízké ceně často neočekáváme žádnou bombu, ale právě tehdy dokážou překvapit (jako například u kompaktního pudru, který milujeme). Podobně je to i v případě jejich laků. Chlubí se až překvapivou výdrží, která se bez problémů blíží pěti dnům, příjemnému nanášení a rychlému schnutí. Jediné, co by se jim dalo vytknout je, že v první vrstvě poměrně hodně prosvítají.

     

    Maybelline Colorama, 55 Kč (7ml)


    Maybelline Colorama, 55 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Laky Colorama jsou dalším adeptem na výhru v poměru cena/kvalita. Jejich vlastnosti jsou totiž ve všech ohledech lehce nadprůměrné, což je vzhledem k jejich ceně a škále odstínů, ze kterých si lze vybírat, opravdu příjemné. Laky mají skvělý štěteček, který se příjemně drží a snadno se tak nanášejí. Také poměrně rychle zasychají a výdrž se pohybuje kolem 4 dnů. Je ale nutné nanést minimálně 2 vrstvy.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.