Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

5 letních chyb v líčení, které možná děláte i vy

  • Chcete aby váš make-up vypadal perfektně i v létě? Dodržujte tyto rady!
    8. července 2014 | 14:30

    Vedro, dusno nebo naopak vlhko. Počasí dává v létě pěkně zabrat nejen nám samotným, ale také naší pokožce a líčení. Proto byste měla své každodenní líčení podřídit právě tomu, že letní teploty si vyžadují své.

  • Používáte stále stejný make-up

    I když má každá kosmetika svoji dobu trvanlivosti, nesnažte se ušetřit peníze tím, že budete v létě používat stejný make-up jako v zimě. Jakmile se totiž vaše pokožka jen trošku opálí, bude váš "celoroční" make-up příliš světlý a váš obličej by tak příliš kontrastoval ze zbytkem odhaleného těla.
    ...
    Autor: shutterstock.com

     

    Místo toho si na léto pořiďte make-up s lehčí texturou v o tón nebo dokonce o dva tmavším odstínu. Nikdy ho přitom v parfumerii nebo v drogerii nezkoušejte na hřbet ruky. Nejenom, že ruce mají po celý rok červenější podtón, než pleť vašeho obličeje, ale také jsou v létě víc opálené.

     

    Proto do parfumerie nebo drogerie vyražte nenalíčená, vyzkoušejte si pár odstínů přes čelist (na přechod obličeje a krku) a pak s nimi vyjděte ven na denní světlo. Jedině tak poznáte, který odstín vám opravdu sedí. Ještě lépe pak uděláte, pokud make-up v létě vyměníte za lehký BB krém.

  • Špatně si nanášíte make-up

    ...
    Autor: shutterstock.com
    O tom, že make-up byste si měla nanést nejen na obličej, ale také ho rozetřít do ztracena na krk jste jistě už četla. V létě je to ale daleko důležitější, než v ostatních ročních obdobích.

     

    Opálení na vašem obličeji totiž zpravidla dosahuje jiného odstínu, než na krku nebo v dekoltu a proto je potřeba tyto odstíny sjednotit. Ať už používáte klasická make-up, BB nebo CC krém nebo i pouhý tónovací krém, nezapomeňte jej rozetřít do ztracena i pod čelist a na krk.

  • Vynecháváte bázi pod make-up

    ...
    Autor: shutterstock.com
    I když si možná myslíte, že podkladová báze pod make-up je něco, bez čeho se bez problémů obejdete, v létě je neocenitelným kosmetickým pomocníkem.

     

    Díky svému složení je totiž schopná uzamknout v pleti vlhkost a nepouštět ji ven. Výsledkem je pak to, že vaše líčení vydrží déle a po obličeji vám "neteče".

  • Používáte příliš mnoho bronzeru

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Bronzer vám na letním sluníčku dokáže vykouzlit dokonale opálený a rozzářený look. Problém ale je, pokud ho neumíte aplikovat. Nebavíme se teď o konturování obličeje, ale o pouhém prozáření pomocí bronzeru.

     

    V žádném případě jej nenanášejte na celý obličej, pokud se nechcete třpytit jako disco-koule a také volte ten správný odstín. Ideálně zlatavý s velmi drobnými třpytkami nebo ještě ideálněji lehkým shimmerem. Odstíny do oranžova by vám z obličeje udělaly nepřirozenou masku.

     

    Nanášejte ho pak jen tam, kde podpoříte přirozené opálení tváře - na čelo, nos, spánky a lehce i na krk.

  • Používáte příliš mnoho pudru

    ...
    Autor: profimedia.cz
    V létě se rychle mastící obličej automaticky svádí k tomu, abyste se několikrát za sen přepudrovala a zbavila se tak mastného lesku. Jenomže pot a mastnota společně s pudrem vám na obličeji za chvíli mohou vytvořit mapy, nebo doslova pudrovou "kaši".

     

    Pokud se nutně potřebujete zmatnit, vybíjejte si opravdu velmi lehké, sypké transparentní pudry, ideálně bezbarvé a nanášejte jich jen velmi malé množství a vždy zásadně velkým, objemným a jemným štětcem.

     

    Ještě lepší je pak pořídit si matující papírky, pomocí kterých z obličeje mastnotu vysajete, aniž byste si líčení poškodila. Podobně, i když s menším efektem, poslouží také papírový kapesníček rozebraný na jednotlivé vrstvy, který lehce přiložíte na obličej.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.