Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Velký test krémů na celulitidu: Na výsledek si počkáte dva měsíce!

1. července 2014 | 17:00

Závidíme všem ženám, které netrápí pomerančová kůže. Jelikož ale v současné době postihuje minimálně 70% ženské populace, zdá se, že většina z nás je na stejné lodi. Proto jsme otestovaly kosmetické přípravky proti celulitidě, abychom zjistily, jestli opravdu fungují.

Nedávno jsme se vám prozradily, že krémy na celulitidu opravdu fungují, ovšem musíte jim jít naproti a nečekat zázraky.

Trpělivost a pravidelnost

Základním pravidlem v boji s celulitidou je pravidelnost. Pokud nebudete kosmetické přípravky používat každé ráno a večer, nemají v podstatě šanci s vaší celulitidou nic udělat. Občasné namazání dvakrát do týdne "když si vzpomenete" rozhodně nestačí.

Navíc je potřeba zmínit, že krémy proti celulitidě značně zvyšují svůj účinek pokud je aplikujete a současně se hýbete. Naprostou nutností je pak dodržování pitného režimu. Stále je to tedy o tom samém - zdravá životospráva, pohyb a dostatečná hydratace organismu se vám spolu s používáním vhodně zvolenými kosmetickými přípravky vyplatí, a to v podobě krásné pokožky.

Pokud krémy a gely proti celulitidě používáte opravdu pravidelně, začne pomerančová kůže opravdu mizet. Ne však dřív než po 2 měsících. Proto po dvou týdnech nezoufejte a nevyhazujte krém s pocitem, že jste se nechala napálit. Proces odbourávání celulitidy je zkrátka zdlouhavý a vyžaduje trpělivost.

Je to na vás

Uklidnit vás může fakt, že většina kosmetických výrobků určených pro boj s celulitidou, které na trhu naleznete, opravdu fungují. Některé však o něco lépe a rychleji.

 Cellu Slim Night, 990 Kč

Elancyl Cellu Slim Night, 990 Kč, koupíte ve vybraných lékárnách
Autor: archiv firem
Kromě kofeinu, jehož přirozenou vlastností je nejen rozproudit krev, ale také pomocí obsažených enzymů rozbourávat molekuly tuku, je tato péče proti celulitidě doslova nabitá dalšími aktivními látkami - výtažkem z jabloně, sečuánského pepře a látkou GP4G, která podporuje metabolismus buněk.


Elancyl má příjemnou gelovo-krémovou konzistenci, která lehce voní, rychle se vsakuje do pokožky a nechává ji vláčnou, bez lepkavého pocitu. Navíc se po delším používání pokožka viditelně zpevnila a zjemnila.

Dermacol Enja Intenzivní noční péče proti celulitidě, 219 Kč

Dermacol Enja Intenzivní noční péče proti celulitidě, 219 Kč, koupíte na www.dermacol.cz
Autor: archiv firem
Řada Dermacol Enja, která se zaměřuje na boj s celulitidou se také řadí mezi produkty, které mají ve složení kofein - zázračného pomocníka v boji s celulitidou. Navíc má opravdu široké spektrum produktů - od intenzivní noční kúry až po sprchový gel, takže umožňuje účinnou komplexní péči.

Intenzivní noční péče má velmi příjemnou vůni a lehkou konzistenci, která se rychle vsakuje. Po nanesení ale mírně lepí, což je pocit, který brzy odezní. Ideální je kombinovat ho ráno s remodelačním tělovým máslem ze stejné řady.

Efffi Shape Exkluzive zpevňující masážní emulze, 790 Kč

EFFFI Shape Exkluzive zpevňující masážní emulze, 790 Kč, koupíte na www.efffi.cz
Autor: archiv firem
Zpevňující masážní emulze Efffi nás okamžitě uchvátila svoji skořicovou vůní, která je opravdu velmi intenzivní. Skořice má hřející efekt, který pomáhá rozproudit lymfu a podporovat tak odstranění celulitidy, takže emulze po chvíli od nanesení začala lehce pálit. To je však naprosto v pořádku. Emulze má krémovou konzistenci a do pokožky je nutné ji vmasírovat, což je ale ideální provádět u všech přípravků proti celulitidě.

Alva Cellulite Intenzivní zpevňující krém, 679 Kč

ALVA Cellulite Intenzivní zpevňující krém, 679 Kč, koupíte na www.panfiluta.cz
Autor: archiv firem
Že přípravky  proti celulitidě mohou mít v ingrediencích i výlučně přírodní složky, dokazuje intenzivní zpevňující krém Alva. Jeho nejúčinnější látkou je kofein z bio kávy a L-arginin, který zpevňuje svaly na problematických partiích. Po nanesení také jemně hřeje a má velmi krémovou konzistenci, takže je potřeba jej vmasírovat. Co nás na něm kromě přírodního složení uchvátilo, je jemnost, kterou pokožce propůjčuje a naprosto opojná vůně.

Avon Dvoufázové tělové mléko proti celulitidě, 149 Kč

Avon Dvoufázové tělové mléko proti celulitidě, 149 Kč, koupíte u své Avon lady
Autor: archiv firem
Krémovo-gelové mléko od Avonu nás nadchlo svojí velmi příjemnou konzistencí a jemnou vůní. Stejně jako většina přípravků proti celulitidě i toto obsahuje kofein, ale chlubí se navíc také obsahem AHA kyselin, které vyhlazují nerovnosti, odstraňují odumřelé buňky a podporují přirozenou tvorbu kolagenu. Po dlouhodobém používání vypadá pokožka pevněji a je hydratovanější.

Oriflame Redukční péče proti celulitidě Bioclinic, 799 Kč

Oriflame Redukční péče proti celulitidě Bioclinic, 799 Kč, koupíte na cz.oriflame.com
Autor: archiv firem
Velkým bonusem péče od Oriflame je integrovaná masážní hlavice se třemi kovovými kuličkami, která značně usnadní aplikaci tohoto produktu a zajistí opravdu důkladné vmasírování do pokožky a rozproudění krve. Konzistence je velmi lehká, gelová a příjemná a ve složení se, mimo jiné, skrývá také účinný kofein.

Weleda Březový olej na celulitidu, 449 Kč

Weleda Březový olej na celulitidu, 449 Kč, koupíte na www.weleda.cz
Autor: archiv firem
Přírodní přípravek na bázi olejů od značky Weleda obsahuje ingredience, které aktivují látkovou výměnu v pokožce a napomáhají tak nejen bojovat se stávající celulitidou, ale také předcházet tvorbě nové. Konzistence přípravku je velmi olejová, takže je ideální jej aplikovat po sprchování, aby se lépe vsakoval a nenechával skvrny. Pravdou ale je že o něm po nanesení víte a vpíjí se poměrně dlouhou dobu.

Nivea Zpevňující gel proti celulitidě Q10 energy, 250 Kč

Nivea Zpevňující gel proti celulitidě Q10 energy, 250 Kč, koupíte v síti drogerií
Autor: archiv firem
Zpevňující gel Nivea Q10 plus oceníte hlavně v případě, že nemáte ráda těžké krémy. Jeho konzistence je totiž velmi gelová a do pokožky se vsakuje doslova okamžitě, aniž by ji zanechával lepkavou. Gel je obohacen o koenzym Q10 a L-karnitin, takže kromě zmírnění celulitidy výrazně podporuje také zpevnění vaší pokožky.

V závěru tedy záleží spíš na tom, jakou konzistenci přípravků preferujete a podle toho také vybírejte. Dávejte si však pozor, aby se ve složení objevil kofein, ovocné kyseliny nebo aby na produktu bylo uvedeno, že je určen na odstranění celulitidy. Na trhu totiž najdete také pouze zpevňující přípravky, které v boji s celulitidou nejsou ani zdaleka tak účinné.

Autor: brig