Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Redakční testování bází pod make-up: Která opravdu splní, co slibuje?

  • 8. června 2014 | 06:00

    Ve vysokých teplotách, které nás po neděli čekají, obzvláště oceníme, když líčení drží na svém místě a "neteče". Proto jsme se rozhodly otestovat podkladové báze pod make-up, které nejen že slibují pleť vyhladit a zmatnit, ale také se chlubí až neuvěřitelnou výdrží nalíčení, které v průběhu dne údajně nemusíte opravovat. Jak je to ale ve skutečnosti?

  • Redaktorka Andrea testovala:

    Glazel Matující báze pod make-up, 332 Kč
    Glazel Matující báze pod make-up, 332 Kč, koupíte na www.bestmakeup.cz
    Autor: archiv firem

     

    Konkrétně tato podkladová báze je mou první zkušeností s bází pod make-up vůbec. Pleť je po nanesení úžasné vyhlazená a nemastí se. Velmi pochválit musím také aplikátor, který nanášení maximálně usnadňuje. Rozhodně ale nepočítejte s tím, že váš make-up získá nekonečnou odolnost. Ta se protáhne jen o pár hodin, ale i to je potěšující.

     

    Dermacol Zmatňující báze pod make-up 18h, 249 Kč

    Dermacol Zmatňující báze pod make-up 18h, 249 Kč, koupíte na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem

     

    Tato báze má tužší konzistenci, ale i tak se roztírá velmi snadno. Mimo to, že skvěle zmatní pleť, také svěže voní. Se slibovanou výdrží 18 hodin nepočítejte, ale hodně také záleží na počasí nebo make-upu, který používáte. Ale na úctyhodných 10 hodin je vaše líčení chráněno.

  • Redaktorka Michaela testovala:

    Rimmel Stay Matte báze, 159 Kč

    Rimmel Stay Matte báze, 159 Kč, koupíte na www.rimmel.cz
    Autor: archiv firem

     

    Matující podkladová báze je sice za dobrou cenu, ale mojí pleti moc dobrou službu neudělala. Zvláště teď v období teplých dní na ní make-up nedrží, jak by měl. Špatně se roztírá a tvoří malé ostrůvky. Navíc se mi po delším používání báze lehce zhoršila pleť.


    Inglot Podkladová báze pod make up, 490 Kč

    Inglot Podkladová báze pod make up, 490 Kč, koupíte v pordejnách Indlot v OC Chodov a Centru Černý most
    Autor: archiv firem

     

    Čirá podkladová báze sice pokožku nevyživuje, zato ale zajišťuje doslova sametový vzhled. Make-up díky ní skvěle drží, neotírá se a nevsakuje se do pokožky, takže líčení vydrží i v horku po celý den. Já osobně mám ráda fresh líčení a protože se mi pokožka téměř nemastí, nepoužívám ani pudr, ženám s mastnou pletí by ale tahle báze mohla dělat v létě problémy.

  • Redaktorka Brigita testovala:

    Artdeco Báze pod make up, 445 Kč


    Artdeco Báze pod make up, 445 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Jelikož mi silikony ve složení kosmetiky zhoršují pleť, ráda jsem vyzkoušela bázi Artdeco, která silikony neobsahuje. Má příjemnou strukturu, pleť zmatní a nemastí. Make-up se na ni velmi dobře nanáší a vydrží delší dobu. Pokud se pohybujete v exteriérech, tak klidně celý den, v klimatizovaných místnostech udrží líčení bez problémů asi o tři hodiny déle než obvykle.

     

    Lush Základní make-up, 390 Kč


    Lush Základní make-up, 390 Kč, koupíte na www.lush.cz
    Autor: archiv firem
    Podkladový make-up od Lush není bází v pravém slova smyslu, ale je tou nejlepší bází pod minerální make-up. Neobsahuje silikony a je na bázi přírodních olejů, takže je přirozeně mastný, jako pleťový krém. Pleť sjednotí a mineální make-up se na něj skvěle nanáší a vydrží zhruba o třetinu déle. Poměrně malý kelímek (15ml) se navíc tváří bezedně, takže se rozhodně vyplatí.
  • Šéfredaktorka Markéta testovala:

    Oriflame Rozjasňující podkladová báze Giordani Gold, 299 Kč
    Oriflame Rozjasňující podkladová báze Giordani Gold, 299 Kč, www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem


    Příjemná struktura, nevytváří na pleti žádný nepříjemný film a příjemně voní. Zásadní problém: při aplikaci v oblasti očí moje citlivá pokožka reagovala podrážděním a ještě několik minut mi slzely oči, takže jsem se nemohla namalovat. Jinak jsem si ale nevšimla, že by pleti nějak prospíval nebo naopak. Na životnost makeupu má lehce pozitivní vliv, lépe se rozmazává a snáze se nanáší rovnoměrně.

     

    Rimmel Podkladová báze Fix & Perfect, 169 Kč

    Rimmel Podkladová báze, 169 Kč, koupíte na www.rimmel.cz
    Autor: archiv firem

     

    Znáte ten pocit, když si namažete ruce krémem s vysokým obsahem glycerinu? Jak jsou hned takové kluzké. Tak přesně tenhle pocit jsem měla  na pokožce po aplikace základové báze od Rimmel. Pravděpodobně tedy dobře splní funkci, kterou na obale slibuje: ochrana. Příjemné bylo, že mě po něm nepálily oči a celkově mé pokožce navzdory poměrně nízké ceně vyhovoval. Vliv na kvalitu a trvanlivost makeupu byl zjednodušeně řečeno jen malý.

  • Redaktorka Gábi testovala:

    Yves Rocher Vyhlazující báze pod make-up, 429 Kč
    Yves Rocher Vyhlazující báze pod make-up, 429 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz
    Autor: archiv firem


    Jelikož jsem doposud báze pod make-up nepoužívala, byla to pro mě úplná novinka. U tohoto produktu mně trochu překvapila taková zvláštní umělohmotná vůně. Produkt se ale dobře roztírá a make-up na něm výborně drží celý den. Jediný můj problém s bázemi se silikony je ten, že jsem zjistila, že mi ucpávají póry a kazí se mi po nich pleť.

     

    NYC Smooth skin perfecting primer, 89 Kč

    NYC Smooth skin perfecting primer, 89 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem


    Tato báze, je opět se silikonem, u kterého jsem zjistila, že pro mou pleť není úplně vhodný. Pravděpodobně je třeba individuálně vyzkoušet. Jinak velmi snadná aplikace, krásně vyhladí pokožku od všech nerovností a make-up na něm drží mnohem déle.

  • Redaktorka Lenka testovala:

    Dermacol SATIN vyhlazující báze pod make-up, 249 Kč
    Dermacol SATIN vyhlazující báze pod make-up, 249 Kč, koupíte na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem


    Tenhle výrobek mě ani nenadchl, ani neurazil. Dobře se nanáší i roztírá, rychle vstřebává, stačí ho opravdu jen malé množství. Pleť dokonale vyhladil, suchá místa zřejmě díky obsahu silikonu dobře „promastil“. Ale na čele a bradě, kde mám mastnou pleť, se mi pak bohužel začaly ucpávat póry. Doporučila bych ho tedy spíš ženám se suchou pletí. Po aplikaci lehčího make-upu jsem ani během dne žádné výrazné změny nepozorovala. Při použití toho s hutnější konzistencí je ale výhodou, že make-up „nezalézal“ do pórů.

  • Čtenářka Kristýna testovala:

    MUA Matte perfect podkladová báze pod makeup, 169 Kč
    MUA Matte perfect podkladová báze pod makeup, 169 Kč,koupíte na www.makeupacademy.cz
    Autor: archiv firem


    I když tato podkladová báze, stejně jako většina, obsahuje silikony, je jediným produktem, ve které je absolutně neregistruji. Báze byla na ruce krémová, ale při rozetření na pleti přešla v lehký vodnatý základ, jež se do kůže perfektně vsáknul a vyhladil ji. Téměř okamžitě po natření jsem mohla bez problémů nanášet make-up. Báze udržela mé líčení celý den svěží, což se v týdnu bez pochyby hodí.

     

    Dermacol PEARL ENERGY rozjasňující báze pod make-up s perlami, 249 Kč

    Dermacol PEARL ENERGY rozjasňující báze pod make-up s perlami, 249 Kč, koupíte na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem


    Na podkladovou bázi z řady Pearl, jsem slyšela jen samou chválu. Nemohla jsem se tedy dočkat, až jí vyzkouším. Opravdu mě nezklamala. Na první dotek jsou v ní zřejmé silikony, ale musím říct, že tentokrát mi to vůbec nevadilo. Při nanesení se báze tak trochu zahřeje a na obličej působí velmi regeneračně. I když jsem byla ráno velmi nevyspalá, s bází jsem hned ožila. Pleť se krásně vypnula a sjednotila a kupodivu působila velmi odpočatě. I přes trochu vyšší cenu tedy tuto bázi doporučuji, protože opravdu s obličejem dokáže, co slibuje.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.