Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zpěvačka Mista radí, jak si vytvořit vlny na tři různé způsoby

Zpěvačka Mista vám tentorkát poradí, jak si doma vytvořit vlny třemi různými způsoby.
22. května 2014 | 12:00

Chtěli byste si doma udělat krásné vlny, ale v obchodě na vás číhá několik druhů kulem a vy vůbec nevíte pro kterou se rozhodnout? Rozhodující je, jestli chcete mít objemné lokny, plážové vlny nebo malé kudrlinky? Nový díl MistaFashion vám poradí!



Pavel Krupník, top stylista ze salonu Petra Měchurová si přinesl 3 druhy kulem, které jsou k dostání na českém trhu. Tenká kulma s průměrem 0,5 cm, středně velká kulma velikosti 1,5 cm a velká kulma s průměrem 2,5 cm.

Tenká kulma:

Touto kulmou si hravě vytvoříte drobné kudrlinky, ze kterých se dá například vytvořit svatební či slavnostní účes. Malé kudrlinky působí žensky a drží tvar velmi dlouho. Při použití tenké kulmy je vhodné používat termoochrané rukavice, protože si můžete snadno popálit prsty. Tyto rukavice bývají většinou přiloženy v balíčku a jsou v ceně kulmy. Nejvhodnější je si vlasy předem rozdělit do sekcí a vlasy natáčet po úzkých pramíncích odspodu směrem k temeni hlavy.

Zpěvačka Mista vám tentorkát poradí, jak si doma vytvořit vlny třemi různými způsoby.
Autor: archiv
Střední kulma:

Tento druh kulmy je vhodný na uvolněnější vlny, které velmi dobře drží tvar. Díky speciálnímu záchytnému plíšku se vlasy jednoduše natáčejí. Během tvoření účesu můžete natáčet i širší prameny. Výhodou střední kulmy je, že vlny můžete nechat nerozčesané a vytvořit tak menší kudrlinky, nebo je můžete rozčesat kartáčem, nastříkat do nich trošku mořské soli na definici vln a docílíte tak ležérního účes na běžný den do práce nebo do školy.

Široká kulma:

Práce se širokou kulmou je velmi jednoduchá a mnohdy ani nemusíte vlasy rozdělovat do sekcí. Vlasy stačí po kulmování prohrábnout a rozčesat pomocí prstů, zalakovat a plážové vlny jsou hotové. Jsou vhodné pro ženy, které mají rádi ležérní a méně upjatý styl a chtějí vypadat přirozeně a žensky.


Tipy zpěvačky Misty:

  • Před kulmováním použijte vhodný přípravek chránící vlasy před teplem.
  • Vlasy musí být úplně suché, jinak vlny nebudou držet.
  • Kulmovat se začíná od spodní vrstvy vlasů. Horní kadeře si přichyťte sponou. Od spodní vrstvy kštice pak postupujte nahoru ke krycím kadeřím. Je to pracné, ale pokud budete postupovat po vrstvách, výsledkem bude bohatá, vzdušná a docílíte tak objemu.
  • Po kulmování použijte vhodný přípravek pro fixování účesu. Může to být lak, mořská sul nebo jiný prostředek podle vaší vlastní zkušenosti a úvahy.

Jste fanouškem seriálu MistaFashion? Pak sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý týden objeví exkluzivní video, ve kterém vám bude zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radit v oblasti krásy a módy.

Soutěž

Staňte se modelkou natáčení dalšího dílu MISTA FASHION a získejte balíček dekorativní kosmetiky od firmy Astor. Podmínkou jsou vlasy v délce minimálně po lopatky! Svou fotografii a telefonní číslo posílejte na email soutez@mistafashion.com.