Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Tipy na nové a skvělé opalovací přípravky

12. května 2014 | 10:31
Prezentace klienta |

Opalování je pro většinu z nás příjemnou záležitostí, ať už se jedná o opalování u moře, v přírodě nebo na chatě. Bohužel opalování má i svá negativa. Při nadměrném opalování a nedostatečné ochraně pokožky před UV zářením může dojít k jejímu poškození, spálení, a tím i k rychlejšímu stárnutí.

Jak je možné, že pokožka vlivem UV záření stárne? Právě vlivem záření dochází k porušení kolagenových a elastinových vláken a celkové kožní struktury. Tím nejhorším následkem může být při nedostatečné ochraně pokožky, tvorba kožního melanomu, rakoviny kůže.

Česká kosmetika RYOR uvádí na trh novou řadu RYOR Sun Care, kde najdete speciálně vyvinuté přípravky k bezpečnému opalování a tak k péči po opalování. Vysoce moderní UV filtry, které jsou v řadě Sun Care využity, jsou fotostabilní (jejich ochrana je stálá, hodnota SPF se nesnižuje), nezanechávají na pokožce mastný bílý film, ale naopak jsou velice lehké a snadno se roztírají. Kromě toho jsou v přípravcích i mimořádně vybrané aktivní látky, jako je např. vysoce hydratační kyselina hyaluronová, betaglukan či vitamin E, které působí antioxidačně.

Regenerační mléko po opalování obsahuje nejen hydratační komplex, ale i klidnící panthenol a lecitin, který vytváří na pokožce ochranou strukturu zabraňující její dehydrataci. Přípravky řady RYOR Sun Care mají navíc díky svému jedinečnému složení chladivý efekt.

Opalovací přípravky RYOR Sun Care jsou:

-          fotostabilní a voděodolné

-          vysoce hydratační (s kyselinou hyaluronovou)

-          chladivé a osvěžující

-          lehce roztíratelné + nezanechávají mastný bílý film

-          mají vysoce moderní složení

 

Opalovací mléko SPF 15 – střední ochrana, cena: 195 Kč

 

Autor: Ryor

Opalovací mléko SPF 30 – vysoká ochrana, cena: 264 Kč

 

Autor: Ryor

Opalovací krém SPF 50 – vysoká ochrana, cena: 209 Kč

 

Autor: Ryor

Regenerační mléko po opalování s panthenolem, cena: 135 Kč

Autor: Ryor

Kompletní sortiment výrobků, e-shop a poradnu najdete na www.ryor.cz


A na závěr šest důležitých informací pro bezpečný pobyt na slunci....

1)      Hodnota SPF (Sun Protect Filtre)

Volte výši ochranného faktoru vždy dle typu pleti a destinace. Lidé, kteří se špatně opalují, by měli volit spíše vyšší ochranný faktor a postupně po adaptaci přestoupit na faktor nižší. Snědí jedinci, kteří se opalují bez problémů mohou naopak ihned zvolit opalovací přípravky s nižším faktorem.

2)      Opalování u dětí

Děti mají velmi jemnou a citlivou pokožku, proto by se slunci měly vyhýbat. Pokud je to ale vzhledem k situaci nevyhnutelné, volte vždy maximální ochranný faktor.

3)      V poledne omezte slunění

Mezi 11. a 15. hodinou UV dosahuje záření svého maxima, omezte přímé slunění na minimum.

4)      Chraňte se i pod mraky

90 % UV záření prochází i přes mraky. Pokud se vám tedy zdá, že slunce nesvítí  je zataženo, nenechte se zmást a aplikujte přípravek s ochranným faktorem. V opačném případě může mít tato situace nepříjemné následky.

5)      Mažte, mažte, mažte!

Klidně i přípravkem s nižším faktorem, pokud Vám vyhovuje, ale o to častěji. I voděodolný produkt má svoji životnost, především pokud dochází k mechanickým otěrům např. ručníkem, otáčením se na lehátku či třením o oblečení. Přípravek je tedy nutné

aplikovat opakovaně.

6)      Odraz UV paprsků

Písek, sníh nebo třeba i tráva odráží sluneční paprsky od země. Opět může dojít ke spálení pokožky, přestože se může zdát, že ve stínu žádné riziko nehrozí.