Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

10 věcí, které jste (možná) nevěděla o řasence a řasách

Jak na dokonalé řasy? Natáčejte a buďte vybíraví.
12. dubna 2014 | 06:00

Snad každá žena může potvrdit, že řasenka je opravdu základ. Chcete-li, aby měla co možná nejlepší efekt, musíte dodržovat určitá pravidla. Víte například, že po třech měsících byste ji měla vyhodit? A také, že neodličování může vést až k poškození rohovky?

1. Trvanlivost

Mnoho žen, které nedají bez řasenky ani ránu, nevědí, že zhruba za 3 až 4 měsíce od prvního použití by ji měly vyhodit. V opačném případě je v sázce vaše zdraví. Můžete si totiž do oka zanést bakterie, které se pravidelným používáním dostávají na štěteček i do řasenky.

2. Využijte štěteček

Když řasenka dojde nebo skončí její trvanlivost, můžete z ní zachovat štěteček. Ten pečlivě umyjte v horké vodě a dále ho využívejte jako "hřeben" na řasy či k úpravě obočí.

3. Odličování

Když přijdete pozdě večer domů a sotva seberete síly na odlíčení make-upu, možná nevíte, že ohrožujete svůj zrak. Řasenka na řasách totiž během noci vyschne a začne se drolit. Tvrdá řasa se pak může během spánku dostat do oka a poškrábat rohovku.

...
Autor: shutterstock.com

4. Maximální objem

Snad každá z nás touží po maximálním objemu svých řas, ale málokdo ví, jak na to. Je to snadné. Před nanesením řasenky poprašte řasy dětským pudrem, zbytky prášku otřete vatovým tampónkem a líčení může začít.

5. Hydratujte

Řasy se každodenním líčení vysušují, proto je třeba je hydratovat. Naneste na vatový tampónek trochu olivového oleje nebo hydratačního krému vhodného pro oční okolí a opatrně naneste nejdříve na horní a poté i spodní řasy. Dávejte si opravdu pozor, aby se vám nic nedostalo do oka.

Rozumné slunění nebo pobyt na aslunci dodá organismu dostatek vitamínu D, který je pro zdraví velmi důležitý
Autor: scom
6. Voděodolná řasenka

V létě je voděodolná řasenka bezpochyby tím nejlepším beauty parťákem. Ale pozor! Neměla byste ji používat každý den, protože se hůře odličuje, a když tento proces budete vykonávat každý den, řasy se mohou zlámat a vypadat.

7. Mějte oči otevřené

Častým mrkáním během nanášení řasenky se barva dostává ze spodních řas do horních a naopak a výsledek pak není perfektní. Zkuste proto mrkat co nejméně, poradíme vám tajný trik! Otevřete během malování pusu dokořán, v této pozici je totiž těžší mrknout.

8. Rozmazávání

Ať si koupíte jakoukoliv řasenku, vždycky máte po nanesení "opatlaná" víčka? Vyzkoušejte náš oblíbený a osvědčený trik. Přiložte si na víčko plastovou lžičku a přidrže ji rukou, kterou se nemalujete a naneste řasenku. Lžičku můžete nahradit papírovou vizitkou, kterou vytvarujete podle víčka.

9. Top coat

Už máte svou letní favoritku? My ano.
Autor: Shutterstock

Když řasenka zaschne, přetřete řasy ještě čirou řasenkou, která je zpevní zabrání rozmazávání a drolení.

10. Dokonalá řasenka

Každá z nás si musí najít řasenku, která jí dokonale sedne. Záleží většinou na tom, co od ní očekáváte - prodloužení, objem, obarvení. Nezoufejte, jestli jste na tu pravou ještě nenarazila, existuje totiž tolik druhů, že si vybere opravdu i ta nejnáročnější žena.