Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Neoholené, přesto sexy! S drnem v podpaží protestují proti standardu krásy

10. dubna 2014 | 10:00

S dlouhými chlupy deroucími se z podpaží se krásné ženy rozhodl svým objektivem zvěčnit londýnský fotograf Ben Hopper. Svým netradičním projektem šokoval hodně lidí. Jak se tyhle "chlupatice" líbí vám?

"Celý vtip je v kontrastu moderní ženské krásy a surového vzhledu chlupatého ženského podpaží," prozradil britskému deníku Huffington Post fotograf izraelského původu.

V projektu nazvaném "Přírodní krása" odhalil zarostlá podpaží mnoha modelek. Jeho cílem bylo ukázat světu, že vzhled ženy nemusí odpovídat zažitému ideálu krásy, který společnost očekává, a přesto může být atraktivní.

"Čekám, že tyhle fotky překvapí opravdu velkou spoustu lidí. A to byl taky svým způsobem jeden z mých záměrů," svěřil se Ben Hopper.

Celý vtip je podle autora projektu, fotografa Bena Hoppera, v kontrastu moderní ženské krásy a surového vzhledu chlupatého ženského podpaží.
Autor: therealbenhopper.com/Ben Hopper

Podle umělce jsou standardy krásy už tak hluboce zakořeněné v našem vědomí, že se dokonce jedna z modelek rozhodla na poslední chvíli z projektu vycouvat, protože se "zalekla" vlastního ochlupení.

Celý vtip je podle autora projektu, fotografa Bena Hoppera, v kontrastu moderní ženské krásy a surového vzhledu chlupatého ženského podpaží.
Autor: therealbenhopper.com/Ben Hopper
Sám Hopper prý nemá s ženami "au naturel"problém. Dokonce naopak. "Jak jsem zrál jsem jako člověk, i jako umělec, postupem času jsem si uvědomil, že mám chlupatá podpaží rád," prohlásil.

"Myslím si, že to může být krásný pohled. A mé fotky to dokazují," dodal Hopper, podle kterého je jeho projekt vlastně takovým "způsobem protestu" proti kosmetickému průmyslu.

"Kosmetický průmysl nám během necelého jednoho století úplně vymyl mozky. Nechci samozřejmě tvrdit, že by si teď ženy měly nechat zarůst svá podpaží. Jen si myslím, že i to je možnost a lidé by jí neměli zavrhovat."

A co se líbí vám? Máte radši "holátka", nebo "zarostlé samice"? Měli by se ženy i muži v podpaží holit? A proč?