Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Bizarní triky, které vás zbaví celulitidy i opuchlých očí!

Vyzkoušejte triky, díky kterým se zbavíte celulitidy i opuchlých očí!
7. dubna 2014 | 09:00

V dnešní době existuje nespočetně mnoho "vychytávek", které nám denně pomáhají být krásnější. Čas od času ale není na škodu zabrousit trochu do minulosti a vyzkoušet osvědčené triky, které opravdu fungují. A navíc nemusíte běžet do obchodu, protože vše, co potřebujete, máte doma.

1. Obtisklá řasenka

Obtisknutí řasenky zabráníte tak, že si na víčko přiložíte plastovou lžičku. Díky ní budete moci řasy maximálně pročesat a černé šmouhy zůstanou na lžičce. Připadá vám to absurdní? Chce to jen trochu zručnosti a s výsledkem budete nadmíru spokojená, protože už nikdy nebudete muset pracně stírat z víčka řasenku pomocí vatového tampónku nebo štětičky do uší.

Krása
Autor: Shutterstock

2. Opuchlé oči

Máte po ránu opuchlé oči? Vyzkoušejte starý babský trik. Oloupejte bramboru, rozkrojte ji na půl a přiložte na víčka. Do 10 minut se otok minimalizuje.

3. Celulitida

Pokud vás trápí celulitida (jako asi každou druhou ženu), vyzkoušejte osvědčený trik. Používejte pravidelně kávovou sedlinu jako peeling. Natřete ve sprše na kůži zasaženou nevzhlednými dolíčky a snažte se jakoby vmasírovat do kůže. Kofein stimuluje kožní buňky a hrubší lógr vás zbaví odumřelé kůže.

4. Suché a lámavé vlasy

Svým vlasům můžete opět vrátit ztracený lesk díky obyčejné majonéze, kterou má snad každý v ledničce. Naneste ji na vlasy jako masku a nechtě zhruba 20 minut působit. Pro ještě lepší výsledek zabalte vlasy během působení majonézy do potravinové fólie. Nezapomeňte důkladně smít a poté použít šampón a kondicionér. 

...
Autor: Shutterstock

5. Poničený lak

Znáte to? Pečlivě si lakujete nehty, dlouho čekáte, než lak zaschne a pak se na něm stejné objeví rýhy, drobné bublinky nebo obtisky. Vyzkoušejte starý a osvědčený trik. Po nalakování nehtů strčte ruce zhruba na 3 minuty do mrazáku nebo na 7 minut do lednice. Chlad urychlí zasychání. Další možností je ponořit čerstvě nalakované nehty do ledové vody alespoň na 5 minut.