Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Redakční testování očních linek: Se kterými se nám pracovalo nejlépe?

  • 4. dubna 2014 | 08:30

    Oční linky jsou přesně tím typem líčení, které prostě nikdy nevyjde z módy a linky na oči patří mezi nejoblíbenější produkty již více než sto let. Na trhu máte možnost sehnat spoustu typů těchto produktů - od klasických tužek až po gelové, či tekuté linky. My jsme vyzkoušely všechny a víme, kterým jsme naprosto propadly.

  • Redaktorka Brigita testovala:

    Xtreme Lashes GlideLiner Eye Pencil - Black Pearl, 726 Kč, eshop.dermitage.cz
    Autor: archiv firem
    Xtreme Lashes GlideLiner Eye Pencil - Black Pearl, 726 Kč

    Xtreme Lashes patří rozhodně mezi jedny z nejdražších linky, které jsem kdy měla a s jejich cenou souvisí také jejich kvalita. Tužka vypadá jako jako klasická tužka na oči, ale má částečně gelovou strukturu, takže je dokonale měkká a přitom "neteče" a má stejně perfektní pigmentaci. Vykouzlit s nimi linku je tedy triviální. Odstín navíc není sytě černý, ale velmi tmavý černo fialový, takže rozhodně žádná nuda.

    Inglot AMC Gelové oční linky, 290 Kč

    Inglot AMC Gelové oční linky, 290 kč, koupíte v prodejnách Inglot OC Chodov a Centrum Černý most
    Autor: archiv firem
    Gelové linky od Inglot sice nemají v balení štětec, takže si musíte nějaký pořídit, abyste si je byly schopné nanést, ale investice do kvalitního štětce se prostě vždy vyplatí, takže to neberu jako mínus. Ve skutečnosti jsou to nejlepší "gelovky", jaké jsem zatím měla možnost vyzkoušet (a že jich nebylo málo). Jsou sytě černé, mají příjemnou texturu, díky které se dobře nanáší a na očích drží jako přibité i více než 12 hodin. Rychle se tak staly mými favority.

    Artdeco HIGH PRECISION LIQUID, 500 Kč

    Artdeco HIGH PRECISION LIQUID, 500 Kč, www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    S tekutými linkami nejsem příliš velká kamarádka, protože mám raději tlustší linky a navíc jsou na mě aplikátory příliš úzké a já s nimi nejsem schopna nalíčit tenkou linku.Tyto tekuté linky od Ardeco ale můj vztah k nim značně zlepšily. Aplikátor je dost pevný, aby se s ním malovalo dobře a přitom je k očím velmi jemný. Pigmentace je výborná a barva je skutečně sytě černá. Na očích vydrží celý den a nerozmazávají se.Rozhodně si zaslouží být v mé kosmetické taštičce.

    Oriflame Oční linky Giordani Gold Calligraphy, 269 Kč

    Oriflame Oční linky Giordani Gold Calligraphy, 269 Kč, www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Zvláštní zkosené linky ve fixe se zkoseným aplikátorem z dílny Oriflame mě zaujaly, protože slibují tlustší linku jedním tahem. Zkosený štěteček je k vykreslení linek velmi praktický, ale bohužel je dost tuhý a na citlivém očním víčku tedy není příliš příjemný. S barvou, pigmentací a výdrží jsem ale velmi spokojená.

    Dermacol MICRO BLACK, 99 Kč

    Dermacol MICRO BLACK, 99 Kč, www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    O očních linkách od Dermacol se proslýchá, že jsou jedněmi z nejlepších ve své cenové kategorii. Musím uznat, že tato tenká automatická tužka to jednoznačně potvrzuje. Tenký hrot umožňuje přesnou aplikaci, tuha je měkká, takže se s ní skvěle pracuje a na očích vydrží. Jediné malé mínus vidím v tom, že barva není tak sytě černá, jak mám u linek ráda.
  • Šéfredaktorka Markéta testovala:

    Rimmel Scandaleyes voděodolná gelová oční linka, 149 Kč

    Rimmel Scandaleyes voděodolná gelová oční linka, 149 Kč, www.rimmel.cz
    Autor: archiv firem
    Aneb jak na výrazné linky pro začátečníky. Přiložený štětec namočíte v lavičce a nanesete na víčka. Aplikace je pohodlná, štětec tenký a narozdíl od klasických tekutých linek není třeba velká zručnost. Tolik ale chvály. Barva se po chvíli jakoby rozpije a efekt není tak dokonalý, přesto bych je doporučila. Výhodou je i to, ze se neotiskují na horní část víčka.

    Dermacol FASHION MATIC EYELINER, 99 Kč

    Dermacol FASHION MATIC EYELINER, 99 Kč, www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Láska na první pohled v kategorii klasické tužky na oči. Snadno se nanáší, nemá příliš tlustou tuhu, nerozmazává se, pokud to tedy nechcete - pro ty případy je na druhém konci praktický aplikátor. Neotiskne se ani na horní část víčka. Moje volba!

    Artdeco MAGIC EYE LINER, 349 Kč

    Artdeco MAGIC EYE LINER, 349 Kč, www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Obdobný výrobek jako od Dermacol s tím rozdílem, ze linku s ním neuděláte tenkou a velmi rychle se rozpije. Snadnou aplikaci, která je u klasických tužek hlavní výhodou, splňuje, ale jinak není žádný důvod, proč bych si ji koupila znovu.

    NYC HIGH DEFINITION LIQUID EYELINER, 89,90 Kč

    NYC HIGH DEFINITION LIQUID EYELINER, 89,90 Kč, seženete v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem
    Možná nejsem dostatečně šikovná, ale s tímto výrobkem jsem na očích nedokázala vykouzlit nic jiného, než rozmazané nepravidelné čáry. Pravda ale je, že na očích vydržely celkem dlouho, takže pokud někdo zvládne náročnou aplikaci, má zřejmě vyhráno.

    Yves Rocher Stylo Regard Waterproof odstín 09 Anthracite, info o ceně v prodejnách Yves Rocher

    Yves Rocher Stylo Regard Waterproof odstín 09 Anthracite, info o ceně v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Každý rok zhruba jednou si místo své klasické ořezávací tužky koupím tu, ke které ořezávátko nepotřebujete a pokaždé se znova vracím k té klasické. Asi je to nespravedlivé, protože s touto značkou se mi pracovalo dobře a splňovala všechno, co od tužky očekávám - aby se nerozmazávala a snadno nanášela.
  • Redaktorka Lenka testovala:

    Dermacol Oční stíny a tužka 2v1, 99 Kč

    Dermacol Oční stíny a tužka 2v1, 99 Kč, www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Mám ráda produkty, které šetří místo v mé kosmetické taštičce. Tahle tužka 2 v 1 proto byla jasnou volbou. Použít ji můžete jak pro vytvoření široké linky, tak jako oční stíny. Není totiž černá, ale tmavě šedá, ideální pro kouřové líčení. Má měkkou konzistenci, takže se lehce nanáší, rychle zasychá, nerozmazává se, vydrží na oku celý den a je opravdu voděodolná. Nevýhodou je, že tužka obsahuje opravdu hodně třpytek, které jsou docela výrazné a na obličeji mi zůstaly i po odlíčení.

    Dermacol Automatická matná tužka na oči, 99 Kč

    Dermacol Automatická matná tužka na oči, 99 Kč, www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    S tohle automatickou tužkou s matným efektem si jedním tahem vytvoříte dokonalou tenkou linku. Výrobcem je přímo doporučována i pro vnitřní linky, což oceňuji, protože ty si dělám nejčastěji. Dobře kryje, je vodědodolná a na oku vydržela celý den. Barva je sytě černá, neobsahuje žádné třpytky, glittery, ani shimmery. Výhodou je, že ji stejně jako tu předchozí nikdy nemusíte ořezávat.

    Lavera Přírodní tužka na oči hnědá, 199 Kč

    Lavera Přírodní tužka na oči hnědá, 199 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    Kajalová tužka s organickým včelím voskem je určena i pro citlivé oči. Ani po aplikaci na spodní vnitřní víčko jsem neslzela. Barva je sytá, tužka dobře kryje, je voděodolná a vydrží celý den. Ocenila jsem i pěnový aplikátor na roztírání, který je na druhém konci tužky. Díky němu docílíte přirozenějšího vzhledu. Jedinou nevýhodou tak je, že ji musíte ořezávat.

    Gabriella Salvete Glitter Eyeliner odstín 05, 79 Kč

    Gabriella Salvete Glitter Eyeliner odstín 05, 79 Kč, k dostání v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Tahle stříbrná tužka s výraznými třpytkami v mém osobním testu bohužel propadla. Díky měkké konzistenci se dobře nanáší, bohužel ale na oku dlouho nevydrží. Je vhodná spíše na večerní líčení. Navíc se musí ořezávat.

    NYC METALLIC EYELINER, 69,90 Kč

    NYC METALLIC EYELINER, 69,90 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem
    Tekuté oční linky jsem vyzkoušela poprvé. I když jsem měla z aplikace trochu obavy, bála jsem se zbytečně. S praktickým tenkým ohebným štětečkem jsem byla schopná vytvořit jedním tahem dokonalou linku. Je ale třeba ji chvilku nechat zaschnout, jinak si ji rozmažete. Pak ale vydrží celý den. Díky kovovému efektu byly oči opravdu výrazné.
  • Redaktorka Andrea testovala:

    Artdeco Soft Eye Liner, 209 Kč, www.artdecoshop.cz

    Artdeco Soft Eye Liner, 209 Kč, www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Voděodolná tužka na oči mě naprosto nadchla. Nevěřila jsem, že existuje výrobek, který by se mi během dne neobtiskoval na víčka, nerozmazával se a ještě se nanášel tak jednoduše bez tlačení. Vida, existuje!

    Inglot Tekuté oční linky, 290 Kč

    Inglot Tekuté oční linky, 290 Kč, koupíte v prodejnách Inglot OC Chodov a Centrum Černý most
    Autor: archiv firem
    Na tekutých linkách od Inglotu mě nejvíc překvapilo, jak rychle zasychají. Nehrozí tak obtisknutí ještě než překročíte práh. Díky tenkému štětečku se s nimi dá vyčarovat i velmi úzká linka, což jsem velmi ocenila. Před použitím nezapomeňte protřepat.

    Maybelline Gelové oční linky Eyestudio, 199 Kč

    Maybelline Gelové oční linky Eyestudio, 199 Kč, www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    S gelovými linkami jsem doposud neměla žádnou zkušenost. Nedokázala jsem si totiž představit, že si linky nanesu pomocí štětečku. Byla jsem ovšem příjemně překvapená, jak je to snadné. Navíc mi linky vydržely celý den.

    Gabriella Salvete Eyeliner Contour odstín 06, 79 Kč

    Gabriella Salvete Eyeliner Contour odstín 06, 79 Kč, k dostání v síti drogerií
    Autor: oční linky, linky na oči
    Jsem zvyklá malovat se černými linkami, ale hnědý odstín mě už delší dobu lákal. Tužka je spíše tvrdší a hůře se nanáší. Je třeba linku několikrát obtáhnout. Ale když jsem se konečně dobrala výsledku, byla jsem spokojená. Odstín je ideální hlavně pro jarní a letní decentní líčení.

    Dermacol MATT BLACK, 99 Kč, www.dermacol.cz

    Dermacol MATT BLACK, 99 Kč, www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Tato matná automatická tužka se snadno nanáší a dlouho vydrží. Navíc jsem jako nositelka čoček ocenila, že složení je vhodné i pro citlivé oči.
  • Redaktorka MIchaela testovala:

    Estée Lauder Intense Pure Color Kajal eyeliner, 529 Kč

    Estée Lauder Intense Pure Color Kajal eyeliner, 529 Kč, koupíte v síti parfumerií
    Autor: archiv firem
    S touhle značkou jsem snad nikdy neměla špatné zkušenosti, takže i na tužku jsem měla poměrně velká očekávání, která do puntíku splnila. Přestože se jedná o klasickou tužku na oči, je dostatečně měkká a pigmentovaná, takže s ní linky skvěle nanesete aniž byste musela tlačit. Nerozmazávají se a vydrží více než 8 hodin. Takže jsem s Estée Lauder stále spokojená.

    MUA tekuté linky na oči, 44 Kč

    MUA tekuté linky na oči, 44 Kč, www.makeupacademy.cz
    Autor: archiv firem
    Tekutá linka má skvělý a přesný hrot, kterým se dá linka vykreslit opravdu precizně. Mínusem tohoto líčidla je ovšem jeho krátká výdrž. Linka se po nějaké době začne drolit z oka a opadávat.

    Astor 24h Gel Perfect Stay Eyeliner, 149 Kč

    Astor 24h Gel Perfect Stay Eyeliner, 149 Kč, seženete v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Z těchto "gelovek" jsem byla nejprve nadšená. Praktické balení ukrývající štěteček v uzávěru je snem každé ženy. Linky se skvěle nanášejí, což je ovšem jejich jediné plus. Ihned se rozmazávají a to nejen v koutku oka, ale po celém jeho obvodu. Navíc mě během několika hodin začala kůže pod líčidlem pálit a oči mi zčervenaly. Tento problém odezněl ihned po jejich odlíčení. Je ale potřeba říci, že nosím kontaktní čočky, takže si s linkami možná jen nesedly.

    Gabriella Salvete Eyeliner Contour odstín 21, 79 Kč

    Gabriella Salvete Eyeliner Contour odstín 21, 79 Kč, k dostání v síti drogerií
    Autor: oční linky, linky na oči
    Tužka na oči je na první pohled příliš tvrdá, pro její nalíčení se musí na oční víčko hodně tlačit a i tak nezaručuje viditelné líčení. Když už se vám podaří linku nalíčit tak, aby to bylo poznat, nevydrží ani hodinku a je nutné ji opravovat.

    Gabriella Salvete Mettalic Eyeliner odstín 04, 79 Kč

    Gabriella Salvete Mettalic Eyeliner odstín 04, 79 Kč, k dostání v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Z téhle tužky na oči jsem doslova nadšená. Nejenže jsem dlouho hledala zlatou linku, která by měla výraznou pigmentaci a nepůsobila spíš jako žlutá, ale také její praktické balení a dlouhá výdrž na oku mě doslova dostaly. Linku není nutné opravovat, vydrží po celý den, nerozmazává se a večer jde snadno odlíčit klasickým odličovačem.
  • Grafička Tereza testovala:

    Maybelline Tekuté linky na oči Master Precise, 139 Kč

    Maybelline Tekuté linky na oči Master Precise, 139 Kč, www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Nejsem milovníkem širokých linek, proto jsou linky ve fixu moje nejoblíbenější. Hrot tohoto fixu je tvrdý a dají se s ním perfektně nalíčit jednoduché úzké linky, které dokonale kopírují linii řas. Fix perfektně barví a už po nanesení první vrstvy je linka krásně tmavá a jednolitá. Je velmi přívětivá k očím, které po nanesení neslzí ani nejsou podrážděné. Navíc se skvěle odličuje.

    Oriflame Tekuté oční linky Giordani Gold, 269 Kč

    Oriflame Tekuté oční linky Giordani Gold, 269 Kč, www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Zaručeně nejlepší linky, které jsem vyzkoušela. U malování musíte mít sice přesnou ruku, ale výsledek stojí za to. Linky vydržely celou propařenou noc aniž by se rozmazaly a jsou výrazně černé. Prostě perfektní!

    Dermacol EYELINER & EYE SHADOW, 99 Kč

    Dermacol EYELINER & EYE SHADOW, 99 Kč, www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Dermacol šedé linky s aplikátorem. Musím přiznat, že linky s aplikátorem neumím zatím nanášet tak, abych docílila efektu kouřových linek. Barva na víčkách dlouho vydržela a nerozmazávala se. Určitě se dají využít i na spodní řasy.
  • Redaktorka Gábi testovala:

    Yves Rocher Tekuté oční linky odstín Noir Scintilliant, 159 Kč

    Yves Rocher Tekuté oční linky odstín Noir Scintilliant, 159 Kč, www.yves-rocher.cz
    Autor: archiv firem
    Tekuté linky jsem vždycky chtěla vyzkoušet, ale nějak jsem neměla odvahu. Pořád jsem se domnívala, že na jejich aplikaci musím opravdu nejprve získat ten správný grif a zručnost. Nevím, jestli je to tím, že už jsem se v nanášení opravdu zdokonalila, ale musím říct, že tyhle linky jsou nejlepší, jaké jsem zatím v životě vyzkoušela. Drží jako přibité, neobtiskují se na horní víčko a jejich aplikace je díky šikovnému štětečku úplně banální.

    Avon Oční linky Always on Point odstín Midnight Navy, 89 Kč

    Avon Oční linky Always on Point odstín Midnight Navy, 89 Kč, seženete u své Avon Lady
    Autor: archiv firem
    Díky testování této samoořezávací tužky jsem zjistila, jak vlastně fungují. Měla jsem za to, ze je to na principu otáčení, něco jako rtěnka. To jsem se ovšem velice mýlila. Pokud ji chcete vysunout, stačí zamáčknout horní část a tuha sama vyleze. Tužka mi i další kvality - s jejím nanášením jsem byla velice spokojená a obtisk na horním víčku byl téměř zanedbatelný. Navíc jsem si zamilovala její šedo-stříbrnou barvu.

    NYC WATERPROOF EYELINER PENCIL, 79,90 Kč

    NYC WATERPROOF EYELINER PENCIL, 79,90 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem
    Tahle tužka má být voděodolná. Musím přiznat, že jsem si s ní zaplavat nešla ale odličování nebylo nijak komplikované. Pozitivní je, že má opravdu černo černou barvu, je hodně měkká, takže dělá silné a výrazné linky. Bohužel se trochu víc otiskují na horní víčko.

    Maybelline Oční stíny v tužce Master Smoky, 149 Kč

    Maybelline Oční stíny v tužce Master Smoky, 149 Kč, www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Silná tužka, která má také tomu odpovídající tlustou tuhu a na druhém konci má gumu na rozmazávání. Dají se s ní totiž nějak vykouzlit kouřové oči. Silnou linku, kterou si uděláte, rozmažete gumou rovnoměrně po víčku a v případě potřeby dostínujete. Nevím, jestli to nepotřebuji víc cvičit, ale mně to nešlo moc dobře a ještě ke všemu se mi barva na víčkách během dne slila do ošklivých čar, které jsem musela hlídat a upravovat.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.