Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Potkala jsem Sophii Loren na České Miss. Je krásná a líčí se sama!

31. března 2014 | 12:30

Když se filmová legenda, italská kráska Sophia Loren (79) objevila na finálovém večeru České Miss, aby předala korunku nové královně krásy, všem se zatajil dech. Na prahu osmdesátky vypadá totiž herečka opravdu výborně, snad jako by znala nějaký tajný elixír mládí a krásy.

V Praze byla Sophia Loren poprvé a prý ji doslova uchvátila, to stejné se dá ale říci o této herečce, i ona veřejnost okouzlila a všichni nevěřícně kroutili hlavou nad tím, jak báječně ve svých letech vypadá. Přípravy na finálový večer herečka rozhodně nepodcenila, výběr šatů padl na elegantní černou róbu s rukávy a efektním řešením dekoltu a co se týká líčení a účesu, věřte nebo ne, hvězdná Sophia se líčila i česala sama.

A jaké tedy tajemství jejího mladistvého vzhledu a štíhlé postavy? Rozhodně to nejsou plastiky nebo botoxové injekce, ale středomořská strava, cvičení a hlavně olivový olej.

Sophia Loren
Autor: Česká Miss/Hermina.cz
Cvičení
Italská hvězda vstává každý den v 5 ráno a ještě dříve než se nasnídá, zacvičí si 45 minut na břišní svaly.

Cviky podle Sophie: Posaďte se na zem, pokrčte kolena a chodidla přitiskněte pevně k zemi, zatněte břišní svaly a vydržte. Rotujte tělem co nejvíc vlevo, ale dávejte si pozor, aby vaše boky směřovaly stále dopředu. Jakmile dosáhnete svého maxima, vydržte šest sekund. Vraťte se do výchozí pozice a rotujte na druhou stranu. Opakujte na každou stranu 20x.
Po cvičení se herečka každý den vydá na hodinovou procházku svižným tempem a pak teprve si dá dobrou snídani.

Sophia Loren
Autor: Česká Miss/Hermina.cz
Dobré jídlo a spánek

V lednici slavné herečky nesmí chybět čerstvá zelenina, mozarella, mořské plody, libové maso a čerstvé bylinky. Dopustit nedá ani na sklenku červeného vína, které u jídla nesmí chybět. A důležitý je podle herečky také spánkový režim, díky kvalitnímu spánku a pravidelnému režimu si totiž udržuje své mládí, vstává každý den ve stejnou dobu a chodí spát kolem deváté hodiny večer.

Omlazující olivový olej

Pověstné jsou také hereččiny koupele v olivovém oleji, který jí zjemňuje pokožku a prospívá i jejím vlasům. Stačí, když si do vany s horkou vodou, nalijete pár lžic kvalitního olivového oleje a zázračná koupel je na světě.