Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Redakční testování štětců na make-up: Proč jsme si je zamilovaly?

  • 21. února 2014 | 06:00

    Možná si říkáte, že skvělý make-up si dokážete nanést i prsty a nemusíte kvůli tomu utrácet peníze za štětce. Ano, také jsme si to říkaly. Ale pouze do okamžiku, než jsme tyto pomocníky vyzkoušely. Kosmetické štětce na make-up jsme si totiž do jedné bezvýhradně zamilovaly. A jaké jsme testovaly?

  • Brigita, redaktorka Bleskproženy.cz

    1929781:gallery:true:trueKosmetický štětec Sigma F80 - Flat Kabuki, 599 Kč

    I když jsem posedlosti kosmetickými štětci propadla už před nějakou dobou, typ kabuki mi pořád nějak utíkal. Jenomže po testování už naprosto chápu, proč je F80 od Sigma štětcem, vychvalovaným až do nebes. Přestože mám s nanášením make-upu štětci dost zkušeností, Sigma naprosto nečekaně smetla všechny, které jsem dosud nadšeně používala.

    Syntetické štětiny jsou neskutečně husté, ale přitom jemné, takže neškrábe ani na citlivých oblastech kolem očí. Sigma Flat Kabuki nabírá opravdu minimální množství produktu a co je nejdůležitější, docílíte s ním naprosto bezchybné, neviditelné líčení, během pár sekund. Tento štětec nikde nedělá šmouhy ani nevytváří nánosy. A i po čtyřech praních z něj ještě nevypadl ani jediný chloupek. Jedním slovem je prostě dokonalý.

    Velké fotografie všech štětců i s informací o ceně a kde je můžete zakoupit, naleznete v naší fotogalerii.

  • Tereza, grafička Blesk pro ženy

    1929778:gallery:true:trueKosmetický štětec Hakuro H50, 229 Kč

    Štětce Hakuro se v Čechách objevily poměrně nedávno, ale už si právem získaly silnou fanouškovskou základnu. Jen těžko byste totiž našly štětce, které mají lepší poměr ceny a kvality. Mnou testovaný model H50 je světlejší bráška nejpopulárnější H51.

    Má syntetické štětiny a hodí se skvěle na nanášení všech typů make-upů. Já jsem ho použila pouze na tekuté, ale popral se s nimi skvěle. Štětiny jsou husté, takže se s ním výborně pracuje a nepohlcuje takové množství produktu. Po tváři nádherně klouže, vytváří přirozený finish a nezanechává šmouhy. A za tu cenu je prostě perfektní.

    Velké fotografie všech štětců i s informací o ceně a kde je můžete zakoupit, naleznete v naší fotogalerii.

  • Andrea, redaktorka Bleskproženy.cz

    1929776:gallery:true:trueelf Studio Špičatý štětec na Make-Up, 97 Kč

    Doteď jsem make-up nanášela pouze pomocí prstů, ale hned po vyzkoušení špičatého štětce na make-up ze Studio kolekce elf jsem věděla, že to byla velká chyba.

    Tahle šikovná kosmetická pomůcka se postará o to, aby byl make-up nanesen rovnoměrně a velmi přirozeně. Navíc vás uchrání od toho, abyste si zašpinily ruce. Syntetické štětiny jsou navíc tak jemné, že se díky nim stala z líčení moje oblíbená činnost. Jedno vím zkrátka jistě, prsty si už budu make-up nanášet jen v nejvyšší nouzi.

    Velké fotografie všech štětců i s informací o ceně a kde je můžete zakoupit, naleznete v naší fotogalerii.

  • Markéta, vedoucí redaktorka Bleskproženy.cz

    1929774:gallery:true:trueMUA štětec F1 na makeup, 129 Kč

    Neříká se mi to snadno, ale kosmetický štětec na makeup jsem poprvé použila až při testování. Prostě jsem vždycky měla pocit, že ho nepotřebuji. Chyba. Nejenže je příjemné, že nemáte špinavé ruce a make-up za nehty, ale hlavně ho na obličej nanesete mnohem rovnoměrněji.

    Plochý štětec od kosmetické značky MUA si mě navíc naprosto získal svými dokonale jemnými štětinami, které krásně kloužou po tváři a dokážou make-up nanést i do nesnadno přístupných míst, jako kolem nosu a rtů. Prostě objev, s kterým chci začínat každý den.

    Velké fotografie všech štětců i s informací o ceně a kde je můžete zakoupit, naleznete v naší fotogalerii.

  • Gábi, redaktorka Bleskproženy.cz

    1929773:gallery:true:trueCrownBrush Large Duo Fibre štětec na makeup (Stipple), 489 Kč

    Aplikace make-upu štětcem pro mě byla dost novinkou,protože jsem byla zvyklá vždy používat jen prsty, ale musím říct, že mě to velmi mile překvapilo. Pomocí štětce je nanesený make-up velmi úhledný a rovnoměrný a navíc si při nanášení neušpiníte ruce.

    Duo Fibre od Crown Brush je stejně jako všechny stipple štětce typický kombinací kratších (černých) a delších (bílých) štětin. Nanesení je proto skutečně dokonalé, až neviditelné.Kromě tekutých a krémových make-upů jsem ho skvěle využila také k aplikaci krémové tvářenky, kterou dokázal do pleti výborně zapracovat. A myslím, že dokonce ušetří i na množství použitého produktu.

    Velké fotografie všech štětců i s informací o ceně a kde je můžete zakoupit, naleznete v naší fotogalerii.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.