Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

První republika: Jak na make-up ve stylu tehdejších hvězd?

  • Fotografie

    Fotogalerie

    1 fotografie

    6. února 2014 | 06:30

    Čeští televizní diváci žijí první republikou. Už zítra nás čeká další díl stejnojmenného seriálu z produkce České televize a navíc je v plném proudu plesová sezóna. Pokud se tedy chystáte opět vytáhnout svoji velkou večerní, máme pro vás tip. Udělejte si líčení ve stylu první republiky a staňte se ženou vamp!

  • Tvář

    1923646:gallery:true:trueDokonalý světlý make-up bez odlesků. Takový je základ pro líčení ve stylu 20. a 30. let minulého století. Na obličej proto naneste nejprve podkladovou bázi a až na ni matující make-up ve světlém odstínu, ladícímu k tónu vaší pleti. Kruhy pod očima i drobné nedostatky pleti zamaskujte světlým korektorem a na závěr celý obličej přepudrujte transparentním matujícím pudrem.

    S rozjasňovačem v případě tohoto líčení šetřete. Pokud jej opravdu chcete použít, naneste ho jen těsně nad linii lícních kostí a do vnitřních koutků očí, aby se opticky projasnily. Čeho se naopak nemusíte bát, je velmi lehké a přirozené zvýraznění tváří pomocí růžové, nebo červené tvářenky.

  • Rty

    1923645:gallery:true:trueZatímco seriál První republika se drží spíš modernějšího stylu líčení, 20. letům kraloval charleston a jazz a základem make-upu byly matné, orámované, tmavě rudé rty.

    Abyste si vytvořila look ve stylu hvězd stříbrného plátna, nejprve rty dobře ošetřete, aby nebyly popraskané a neloupaly se. Každá nedokonalost totiž pod tmavou rtěnkou ještě víc vynikne. Naneste matnou tmavou rtěnku na oba rty a poté obtiskněte do kapesníčku. Nyní jste připravená kouzlit s objemem.

    Rudé rtěnky mají obecně tendenci rty zmenšovat, proto si pomozte konturovací tužkou ve stejném odstínu. Zatímco při normálním výrazu můžete pod svým spodním rtem vidět tenkou linku, kterou normálně nelíčíte, když se lehce pousmějete, tato linka zmizí. Proto své rty obtáhněte konturovací tužkou právě při lehkém úsměvu, abyste si tak přidala na plnosti rtů.

    U horního rtu je naopak žádoucí objem lehce zmenšit a to především v oblasti pod nosem, kterou můžete velmi ostře vykreslit. Pokud si na to netroufáte, horné ret pouze obtáhnětě. Nakonec rty ještě jednou přetáhněte rtěnkou.

  • Obočí

    1923647:gallery:true:truePřestože trendy v obočí velí zachovávat jeho přirozenou hustotu a pouze lehce doladit tvar, první republika kázala vysoký oblouk a tenké, často protažené obočí.

    Nechcete-li kvůli jednomu večeru ztratit své dokonale pěstěné obočí, ani se vám nedivíme. Malý trik je v tom, zatřít obočí při líčení krycím make-upem a opticky ho tak zmenšit. Poté uprostřed vykreslete "nové", prvorepublikové obočí.

    Zhruba te druhé třetině by měl vzniknout dramatický oblouk. linku proto táhněte směrem nahoru a poté ji zkoste ve směru k ušnímu boltci. Obočí prvorepublikových dam bylo přesně orámované a sytě černé.

  • Oči

    1923648:gallery:true:trueZatímco kurtizány milovaly černě orámované oči s kouřovým líčením, denní look běžných žen 20. století byl podstatně umírněnější. Kralovaly mu tenké černé linky a samozřejmě řasenka.

    Oční víčko pouze přepudrujte a jen do ohybu naneste světle hnědý stín, abyste si tak "prohloubila" pohled. Základem tohoto líčení jsou opravdu tenké linky po linii horních řas. Pracujte proto s dokonale ořezanou tužkou, nebo ideálně s tekutými linkami. U vnějšího koutku linku můžete trošku protáhnout za oko, směrem nahoru a do ostré špičky.

    U spodní linie řas vykreslete tenkou linku stejným stínem, jaký jste použila na víčko. Nakonec natočte řasy kleštičkami a několikrát přetáhněte řasenkou.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.