Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak se stará o pleť Scarlett Johansson či padesátnice Kim Cattrall?

  • 3. února 2014 | 06:00

    Také si říkáte, jak je to možné, že hollywoodské celebrity vypadají skvěle prostě v kažém věku? Jednoduše - mají tým vizážistů, kteří je nenechají udělat jedinou chybičku v péči o pleť.Proč bychom se tedy od nich nemohly něčemu přiučit i my? Zjistěte, jaká péče je pro vás vhodná, když vám je 25 a když je vám 55.

  • 25 pleť jako Scarlett Johansson (29)

    Zdálo by se, že Scarlett Johansson je neodolatelně krásná žena.
    Autor: Profimedia.cz
    V tomto věku už byste měla mít pokoj od akné a současně je vaše pleť stále ještě sama o sobě pružná, hladká, svěží a zářivá. Přesto se zhruba kolem třicítky začíná buněčná obnova zpomalovat a tvoří se první mimické vrásky.

    Clarins Hydratační krémová maska HydraQuench, 817 Kč, www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    I když se to nezdá, péče v tomto věku je velmi důležitá, obzvláště proto, že je účinnou prevencí vzniku vrásek. Proto neuděláte chybu, když do péče zařadíte lehký hydratační oční krém.

    Ke každodenní péči o pleť by mělo patřit dokonalé odlíčení, použití hydratačního denního i nočního krému a samozřejmě ochrana pokožky před vlivem slunečního záření.

    Tip Scarlett Johansson: Smyslná blondýnka nedá dopustit na hydratační krémovou masku Clarins HydraQuench, která má údajně na svědomí potřebnou hydrataci a její dokonalou pleť.

  • 35 pleť jako Angelina Jolie (38)

    Angelina Jolie truchlí, její teta zemřela na rakovinu prsu
    Autor: ČTK
    Po třicítce se začíná zpomalovat buňěčná obnova a pleť pomalu ztrácí svoji zářivost, svěžest a vitalitu. To má za přirozený následek tvorbu prvních vrásek. Pokud jste tedy doteď nepoužívala žádnou péči, je nejvyšší čas začít!

    Rodial, oční gel s výtažky z dračí krve, 1101 Kč, strawberrynet.com
    Autor: archiv firem
    Čistě hydratační krémy byste měla vyměnit za krémy s vyšším obsahem výživných látek, jako je například koenzym Q10. Používejte také přípravky proti prvním vráskám a do každodenní péče zařaďte i lehká pleťová séra pro rozjasnění pleti.

    Tip Angeliny Jolie: Herečka, která se může pyšnit několikanásobným titulem "nejvíc sexy žena planety" a která dokázala zamotat hlavu Bradu Pittovi i Johnnymu Deppovi se netají s tím, že za její rozzářenou pletí bez vrásek můžou krém a oční gel s výtažky z dračí krve.

  • 45 pleť jako Julia Roberts (46)

    Julia Roberts s svým novým parfémem
    Autor: Profimedia.cz
    Čtyřicítka je poměrně zlomový věk, kdy se vám vaše pleť začne odměňovat nebo naopak mstít, v závislosti na tom, jak jste o sebe pečovala v předchozích letech. Kouření, stres, nedostatek spánku, špatný pitný režim a zanedbávání kosmetické prevence má za následek výrazné prohlubování vrásek a naprostou ztrátu pružnosti pleti.

    Etée Lauder Advanced Night repair sérum, 1590 Kč, www.parfums.cz
    Autor: archiv firem
    Naopak správná životospráva a dostatečná hydratace vám pomůže cítit se mladší, než kolik vám ve skutečnosti je. Každopádně je potřeba neusnout na vavřínech a pokračovat v péči o svoji pleť. Nazapomeňte že základem je každodenní odlíčení a absolutní ochrana pleti před sluncem.

    Do každodenní péče zařaďte krémy s vysokým obsahem kyseliny hyaluronové, kyseliny listové a keratinu, aby ple't získala opět svoji pružnost. Také je už prakticky nutností používat výživné oční krémy a protivrásková séra.

    Tip Julie Roberts: Pretty Woman už několik let noc co noc používá sérum Esteé Lauder Advanced NIght repair, které má schopnost pleť přes noc "opravit" ve všech směrech. Není divu, že Julia vypadá neustále báječně!

  • 55 pleť jako Kim Cattrall (56)

    Kim Cattrall
    Autor: Reuters
    Po padesátce vás mohou začít trápit pigmentové skvrny. Ta jsou způsobeny poruchou pigmentace kůže, která se projevuje zvýšenou tvorbou kožního barviva. Hlavní příčinou těchto poruch je UV záření, hormonální vlivy, ale i dědičnost.

    Olay Omlazující denní hydratační krém SPF 15 7 v 1 Total Effects, 392 Kč, www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Důležité je v tomto období začít pečovat také o odstraňování odumřelých kožních buněk a společně s hydratací dodávat pleti také optimální výživu. Používejte přípravky, které obsahují antioxidanty, které napomáhají bránit pleť před vlivem škodlivých radikálů.

    Tip Kim Cattrall: Dračice z oblíbeného seriálu Sex ve městě si v reálném životě zamilovala omlazující denní hydratační krém od značky Olay. Tento produkt slibuje bojovat hned se sedmi projevy stárnutí, jako je minimalizace vrásek, hydratace, zjemnění, exfoliace a další.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.