Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Přivítejte mrazy s hřívou jako Katy Perry a Christina Aguilera

23. ledna 2014 | 14:15

Už jste zkusila být bruneta, blondýna i zrzka a nevíte co dál? Zkuste některou z netradičních barev duhy! Když vám to pracovní dresscode dovolí, není důvod zůstávat u klasiky. Ostatně pastelové barvy si oblíbily i celebrity

Letošní londýnské kolekce módních značek se jen hemží modelkami s cukrátkově růžovými a tyrkysově modrými vlasy. Pokud tedy chcete být trendy a máte dostatek odvahy nezůstávejte pozadu a vrhněte se na barvení!

Nejjednodušší je samozřejmě kadeře obarvit kompletně a v kadeřnickém studiu. Jestli by na vás té extravagance bylo ale trochu moc, pořiďte si jen pastelové prameny nebo ofinu. Například jako měla svého času zpěvačka Pink.

Navíc ani není nutné utrácet své těžce vydělané peníze po kadeřnictvích. Nádherně barevné vlasy zvládnete i ve své koupelně. Jen musíte dodržet pár triků!

Síla citrusů

...
Autor: Profimedia.cz
Protože pastelové barvy na vlasy v sobě neobsahují již žádný peroxid, je potřeba vlasy před jejich nanášením odbarvit. Chcete-li si vlasy zničit co možná nejméně, sáhněte zhruba týden až dva před chemickým odbarvením po citrónech.

Vymačkejte a přeceďte šťávu z citrónu a zřeďte ji s vodou v poměru 1:1. Takto připraveným přírodním zesvětlovačem si přelijte vlasy a vyfoukejte do sucha. Asi po hodině kyselinu spláchněte roztokem z hrnu vody a jedné lžíce jedlé sody a ještě umyjte šampónem.

Cesta k blondýnce

...
Autor: Shutterstock
Máte-li tmavé vlasy, rovnou zapomeňte na odbarvování barvami z drogerie. Peroxid, který obsahují je totiž příliš slabý a z tmavě hnědých vlasů byste tak docílila v lepším případě kanárkově žluté barvy, v tom horším rovnou oranžové. Sáhněte proto po profesionálních přípravcích určených k melírování. Seženete je v potřebách pro kadeřníky nebo na internetu.

Nouvelle Oxidant na odbarvování vlasů, 129 Kč
Autor: archiv firem
Pokud máte citlivou pokožku, namíchejte si prášek na melír s oxidantem o síle 6% nebo 9% a podle výsledného zesvětlení postup zopakujte. Když jste si jistá, že zvládnete větší kalibr, můžete sáhnout rovnou po oxidantu o síle 12%.

Tip redakce: Mimořádně účinné a přitom šetrné zesvětlovače nabízí vlasová kosmetika Nouvelle. Kromě klasických práškových melírů zde seženete také krémový zesvětlovač, který obsahuje rostlinné oleje, chrání vlasy a zaručuje maximálně přístupný stupeň zesvětlení.

Fialovou proti oranžové

Loréal Expert Silver Šampon pro oživení bílých a šedivých vlasů, 149 Kč
Autor: archiv firem
Jestli je po odbarvení vaší výslednou barvou platinově blond, pak vám gratulujeme. Když ale pozorujete žluté podtóny, je na čase vlasům pomoci speciálním šampónem na šedivé  vlasy, který neutralizuje právě žluté tóny. Umyjte si s ním hlavu jako s klasickým šampónem, jen ho nechte na vlasech chvíli působit. A nelekejte se jeho výrazné fialové barvy.

Jako celebrita

Katy Perry
Autor: profimedia.cz
Na bílé vlasy je už jednoduché nanést pastelovou barvu. Před jejím použitím ovšem nepoužívejte kondicionér, protože potom se barva do vlasů hůř vpíjí. Mějte také na paměti, že pastelové barvy jsou šetrnější, než ty klasické, takže se ale také rychleji vymývají. Dobarvení proto budete muset opakovat zhruba za dva až tři týdny. Ovšem můžete si být jistá, že vás nikdo nepřehlédne!

Inspirujte se hvězdným lookem slavných žen a pořiďte si barevnou kštici jako Katy Perry, Christina Aguilera nebo Anna Šimonová. Jejich stylové účesy a tipy na produkty nutné k domácímu obarvení naleznete v naší fotogalerii.

Autor: brig