Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vánoční nehty, které bez problémů zvládnete i vy!

  • Vánoční design svým nehtům zvládnete udělat i z pohodlí domova.
    11. prosince 2013 | 11:30

    Když jsme pátrali po nejhezčím vánočním nehtovém designu, měli jsme 2 požadavky - aby byl krásný a tak snadný, že ho zvládnete i doma v obýváku. A objevili jsme holandskou beauty blogerku Jane, která nás prostě dostala! Přinášíme vám proto její nápady na vánoční manikúru.

  • Minimalistický stromeček

    Rudé nebo tmavě vínové nehty se stříbrným, zlatým nebo bílým stromečkem jsou vánoční a přitom elegantní. Jak na ně?

    ...
    Autor: nailside.blogspot.com
    1. Nejprve naneste podkladový lak a na něj aplikujte barvu, která bude základní pro váš design - například sytě červenou, klidně i s jemným třpytem - a nechte je dokonale zaschnout.

    2. Z papírové pásky, kterou seženete v každé lékárně, nastříhejte dva tenčí proužky, které použijete v kroku č.3 a čtyři trojúhelníčky, pro krok číslo 4. Abyste měla jistotu, že trojúhelníky budou co nejvíc stejné, ustřihněte nejprve čtverec a pak jej po úhlopříčce rozstřihněte na dva stejné trojúhelníky.

    3. Když jste si jistá, že je váš lak zcela suchý, nalepte na nehet oba proužky tak, jak vidíte na obrázku, abyste vytvořila pomyslnou špici stromečku.

    4. Potom jeden po druhém nalepte trojúhelníky, které budou tvořit jednotlivá patra stromečku. Všechno si pořádně vyměřte, než pásky zcela přilepíte. "Větve" by měly směřovat rovně ke středu nehtu. Poté aplikujte lak v požadované barvě stromečku - například stříbrný.

    5. Nyní již stačí odlepit pásky než stříbrný lak zcela zaschne a po uschnutí nanést ještě vrstvu krycího laku, aby vám vánoční motiv déle vydržel.

  • Sněhová vločka

    Sněhové vločky mají krásný design a jsou proto přímo stvořené pro zimní manikůru. Když se vám navíc nepodaří všechny stejně, nezoufejte! Žádné dvě sněhové vločky přeci nejsou totožné!

    ...
    Autor: nailside.blogspot.com
    1. Naneste podkladový lak a na něj lak v barvě, na které se bude vločka vyjímat. Protože vločky jsou poměrně detailní, volte laky bez třpytek a lesku. Stříbrné vločky vypadají skvěle na tmavých barvách, například námořnicky modré, bílé zase na modro-šedých odstínech laků na nehty.

    2.Poté, co váš lak zcela zaschne, vezměte si na pomoc štěteček na design nehtů (seženete jej v drogérii nebo nehtovém studiu) a nakreslete stříbrným nebo bílým lakem do středu nehtu "hvězdičku" - tři rovné čáry protínající se uprostřed.

    3. Nyní na konec každé čáry nakreslete po stranách dvě malé čárky, aby obrazec začal připomínat sněhovou vločku. Nabírejte opravdu malé množství laku, aby se vám neroztékal tam, kde ho mít nechcete.

    4. Přestože v kroku 3 už vločka vypadá skoro hotově, drobné detaily jí pomůžou k dokonalosti. Do středu každé z hlavních čar proto ještě dokreslete další dvě malé čárky. Nechte zaschnout, přetáhněte vrstvou krycího laku a zasněžené nehty máte hotové.

  • Moderní stromeček

    Tento luxusní nehtový design vypadá daleko složitější, než ve skutečnosti je, takže s ním budete poutat pozornost. Připravte se na to!

    ...
    Autor: nailside.blogspot.com
    1. Nejprve naneste podkladový lak a barevný lak na který budete stromeček malovat. Zvolte si jaký chcete, ale nezapomeňte, že vánoční motivy vypadají nejlépe na vánočních barvách, jako je červená, bílá, zlatá, stříbrná či zelená.

    2. Po důkladném zaschnutí nastříhejte z papírové lepící pásky dva proužky, které použijete na "tělo" stromečku v kroku 3 a několik dalších velmi úzkých pásků pro vytvoření abstraktního vzoru.

    3. Když jste si jistá, že je váš lak zcela suchý, nalepte na nehet oba proužky tak, jak vidíte na obrázku, abyste vytvořila pomyslnou špici stromečku.

    4. Poté náhodně rozmístěte tenké proužky které vytvoří design samotného stromečku. Snažte se zapamatovat si, v jakém pořadí jste je lepila, aby se vám poté snáze odstraňovaly a vy jste si nerozbila celý design nehtu.

    5. Přetáhněte vzor kontrastním lakem v požadované barvě stromečku a opatrně sloupněte pásky ještě než lak zaschne. Strhávejte je v pořadí od nejvyšší, až po tu poslední.

    6. Nakonec stromeček dozdobte malým kamínkem na špici a přetáhněte svrchním lakem.

  • Nejjednodušší stromeček

    Na tento design nepotřebujete žádná zvláštní "udělátka". Vlastně ho zvládnete i s pomocí jednoduchého špendlíku.

    ...
    Autor: nailside.blogspot.com
    1. Naneste podkladový lak a na něj jakýkoli lak ve vánoční barvě.

    2. Nyní doprostřed nehtu nakreslete pomocí štětečku nebo hlavičky špendlíku rovnou čáru, která bude sloužit jako kmen stromku.

    3. Za pomocí horizontálních čar různých délek domalujte stromečku pár větví a nestresujte se, pokud nebudou úplně rovné.

    4. Nakonec doplňte "vánoční look" pomocí pár jednoduchých teček a hvězdiček, symbolizujících padající sníh a klidně stromečku přimalujte i pár barevných ozdob. Nezapomeňte na svrchní lak a vyrazte na večírek!

Autor: brig
Diskuse ke článku
.