Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Sexy a plné rty: Naučte se správně nosit nesmrtelnou červenou

29. listopadu 2013 | 10:15

Marilyn Monroe vděčíme za mnohé. Pánská záliba v kulatých zadečcích, blond vlasech, dlouhých řasách a svůdném úsměvu rudých rtů se v Marilyn spojila v jedno a vytvořila tak největší sex symbol všech dob. V čem ale spočíval trik jejích vždy dokonalých rudých rtů?

Správně zvolený odstín konturovací tužky, vazelína jako podklad, několik vrstev rtěnky samotné a troška světlého pudru na závěr. Marilyn společně se svým vizážistou vypilovali její bezchybný ikonický look k dokonalosti.

Rty jako hlavní zbraň flirtování

Marilyn Monroe si byla dobře vědoma toho, že rty představují jeden z nejsmyslnějších aspektů ženského těla a hrají velkou roli v sexuální přitažlivosti. Čím jsou plnější, tím více poutají mužskou pozornost a pokud jsou nevíc nalíčené rudou barvou, upozorňují na sebe o 20% víc, než rty růžové a o celých 60% víc, než rty nenalíčené. Jak ale rudou rtěnku nosit, aby vypadala opravdu perfektně?

Základem jsou hebké rty

Peeling na rty, Lush, 230 Kč
Autor: archiv firem
Minimálně půl hodiny před tím, než rty plánujete líčit, je ošetřete speciálním peelingem na rty a hydratujte oblíbeným balzámem. Docílíte tak toho, že budou rty vláčné a rtěnka se na ně bude nanášet rovnoměrně. Nikdy ji nenanášejte na suché, popraskané rty. Rudá rtěnka má totiž jednu nepříjemnou vlastnost - každý nedostatek ještě zvýrazní.
Tvářenka Blush, odstín Mata Hari, Nars, www.asos.com, cca. 720 Kč.
Autor: asos.com

Výrazné rty - nenápadná tvář

Při líčení si volte vždy jeden prvek, který bude výrazný a obličej mu přizpůsobte. Rudé rty sluší nejvíc dokonale porcelánové pleti bez nedostatků. Použijte proto kvalitní make-up, který vypadá přirozeně. Tváře lehce zvýrazněte světlou růžovou tvářenkou, oči obtáhněte tenkou černou linkou a zvýrazněte řasy.

Transparentní tužka na rty s kyselinou hyaluronovou, Dermacol, 129 Kč
Autor: archiv firem

Přesné orámování

Rtěnka bez orámování rtů konturovací tužkou má tendenci se rozpíjet a u rudé je to vidět ještě víc. Nemusíte ale nutně volit rudou konturku a složitě pátrat po vhodném odstínu. Pro všechny své oblíbené odstíny můžete použít transparentní konturovací tužku na rty, která zabrání rozpíjení vaší rtěnky a současně bude působit přirozeně a nenápadně.

Barevné rtěnky, Whisper, info o ceně v obchodě.
Autor: archiv firem
Vyberte správný odstín

Pleti s růžovým nádechem budou více slušet vínové a švestkové odstíny, zatímco dámy s nažloutlým tónem pleti by měly volit teplé červené odstíny s hnědým základem. Klasické studeně rudé a výrazně červené tóny sluší nejvíce světlé až bledé pleti s dokonale zamaskovanými nedostatky.

Divine Night - Gadabout Girl, MAC, 430 Kč
Autor: archiv firem
Dolaďte i nehty

K rudým rtům se paradoxně rudé nehty příliš nehodí. Pokud je ale chcete sladit, můžete. Volte ovšem odstín přesně odpovídající vaší rtěnce. Klidně ale sáhněte po nude lacích na nehty, které fungují jako zbytek líčení - jsou nenápadné a podpoří výraz rudých rtů. Skvělou kombinací jsou pro červené rty také tmavé nehty. Námořnicky modré, višňově fialové nebo temně čokoládově hnědé nehty jsou letos v zimě jasnými favority.

Tipy na svůdně rudé rtěnky naleznete i s informací o ceně v naší fotogalerii.

Autor: Brigita Zemen