Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krásné vlasy i v zimě: Noste čepici a používejte masky

Chcete mít krásné a lesklé vlasy i v zimě? Chraňte je před vysušením a mrazem!
26. listopadu 2013 | 16:28

Zima je nelehkým obdobím pro naši pleť i naše vlasy. Mrazy pokožku vysušují a vlasy mají tendenci se lámat, mastit a elektrizovat. Pokud ale nasadíte správnou péči, budete se lví hřívou pyšnit i v těch největších mrazech.

Chraňte je!

Přestože si možná myslíte, že čepice vaše vlasy splácne a vytvoří vám na hlavě divný kastról, pomáhá tento módní doplněk chránit vaši pokožku před mrazem a vysušováním. Musíte si jen dávat pozor, abyste si čepici nenarazila nízko do čela a nezabránila tak pokožce dostatečně dýchat.

Máte-li strach z elektrizovaní a poletování vlasů, používejte po každém mytí kondicionér s antistatickými účinky. Skvělým pomocníkem je také lak na vlasy, který váš účes zafixuje, takže se nehne ani pod čepicí a současně má také antistatické účinky.

"Opravte" je

Maska na vlasy Hair Doctor, Lush 280 Kč
Autor: Archiv firem
Suché vlasy mají tendenci lámat se a elektrizovat. V zimě proto používejte speciální vlasovou kosmetiku pro suché a poškozené vlasy, nebo sáhněte rovnou po hloubkově regeneračních šampónech a kondicionérech, které dodají vašim vlasům a pokožce hlavy potřebnou hydrataci.

Jednou týdně také vlasy vyživte pomocí regenerační masky nebo zábalu z olivového oleje. Dodáte jim potřebné živiny a ony se vám odmění pevností a zářivým leskem.

Nemyjte je

Regenerační šampon Node S, Bioderma, 339 Kč.
Autor: archiv firmy
V zimě se pokožka tolik nepotí a pokud ji dostatečně chráníte, má také tendenci méně se mastit. Proto byste měl zvážit, jak často je nutné si vlasy mýt. Přílišné mytí totiž způsobuje dehydrataci vlasů a jejich vysušování. Ideální je umývat je zhruba každý druhý či třetí den.

Musíte si mýt vlasy denně, protože jinak nejdou upravit? Pak vyzkoušejte alespoň šampón pro denní mytí. Ideální jsou takové, které seženete v lékárně. Například os značek Bioderma, Eucerin, La Roche nebo Vichy.

Šetřete je

Šetrný kartáč Tangle Teezer, tangleteeser.com, cca 300 Kč.
Autor: tanglettezer.com
Používáte k úpravě vlasů žehličku, kulmu nebo fén? Horký vzduch nebo přímý žár vašim vlasům dává také zavbrat. Proto, než po nich sáhnete, naneste na vlasy ochrannou bezoplachovou péči a teprve poté vlasy upravujte.

Vyhněte se také rozčesávání ostrými hřebeny nebo kartáči. Pořiďte si šetrný kartáč Tangle Teezer, který vlasy neničí, ale přitom je důkladně rozčeše. Nabízí se v nepřeberném množství barev a velikostí, takže si určitě vyberete.