Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jednoduché triky, jak zamaskovat opar: Potřebujete podkladovou bázi a korektor

Zamaskujte nedokonalosti na kráse
19. listopadu 2013 | 11:00

Virus herpes, který způsobuje nevzhledné opary, v sobě nosí asi 90% lidí a tak není divu, že nejednoho z nás čas od času potrápí. Co když se ale objeví v nevhodnou chvíli, kdy zrovna potřebujete vypadat skvěle? Jeho maskování je docela náročné, ale věřte, že to jde.

Hlavní roli v tom, proč nám opar na rtech nebo pod nosem vyskakuje, hraje stres, oslabená imunita, nedostatek vitamínů, ale také hormonální změny v době menstruace nebo pobyt v chladném a větrném prostředí, které pokožku nadmíru poškozuje a vysušuje. Samotná léčba oparu může trvat i dva týdny a vyžaduje trpělivost, ale co dělat, když zrovna teď potřebujete vypadat dobře a zatím vám na rtech nebo pod nosem svítí strupy? Dobrá líčidla a trochu zručnosti vám alespoň trochu s maskováním pomohou.

S líčením počkejte až na úplný závěr před tím, než půjdete z domu, pod líčidly totiž nebude moct pořádně dýchat a proces léčby se zastaví.

Opar
Autor: Shutterstock.com
Změkčete strup

Ke změkčení strupu, který pak budete chtít zamaskovat, použijte měkkou žínku namočenou v teplé vodě. Důkladně ji vyždímejte a pak přiložte na pár minut na postižené místo. Strup se tím změkčí, vtáhne se do sebe a nebude tolik vystupovat do prostoru.

Loreal - vyhlazující podkladová báze pod makeup Studio Secrets, 399 Kč
Autor: archiv firmy
Maskovací manévry

Po napaření žínkou nechte pokožku uschnout, aby na ní líčidla dobře držela. Na opar naneste tenkou vrstvičku léčivé mastičky a nechte ji důkladně vstřebat. Potom sáhněte po vyrovnávací podkladové bázi, která opticky vyrovná a vyhladí povrch pleti, takže strup nebude tolik patrný. Červenou barvu strupu zamaskujte zeleným korektorem a pak teprve naneste make-up na celý obličej.

Nepudrujte

Pudr vysušuje, proto jej ze svého líčení na čas vypusťte, aby se vám nestalo, že vám opar i s make-upem seschne do nevzhledné bambule.

Líčení
Autor: Shutterstock.com
Neupozorňujte na něj

Jestliže jste maskovala opar na rtu, použijte na make-up ještě hydratační rtěnku. Ale pozor na barvy, příliš ostré či tmavé tóny by mohly na vadu na kráse upozornit, proto raději volte odstín starorůžové, meruňkové nebo tělové.