Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Toužíte po dlouhých vlasech? Zeptali jsme se odborníků, jak na to!

13. listopadu 2013 | 12:00

Spousta slavných žen se rozhodla zbavit se svých kadeří a preferují sestřih "na kluka". Přesto stále většina žen touží po dlouhé a bohaté hřívě. Ale jak docílit toho, aby naše vlasy vypadaly jako ty Kate Middleton nebo Beyonce? Zeptali jsme se kadeřníků!

Mytí vlasů

Růst našich vlasů souvisí i s našimi geny, které sice neovlivníme, ale pravidelnou péčí můžeme přece jen vlasy donutit růst.

V péči o vlasy se mnoho žen dopouští zásadních chyb, které začínají u mytí vlasů.

"U mytí vlasů je důležité postupovat od pokožky, přes kořínky vlasů až ke konečkům. Tím minimalizujete zacuchaní vlasů. O růstu vlasů rozhodují také přípravky, které k mytí používáte. Sáhněte proto po šetrných a kvalitních šampónech a kondicionérech," radí vlasová stylistka Monika Štolfová.

Česání

Hair stylist, Monika Štolfová, Daniel-System-Studio
Autor: Archiv Moniky Štolfové

I samotné česání vlasů může výrazně ovlivnit jejich růst. "Doporučuji používat šetrné kartáče, například s kančími štětinami nebo tangle teezer, který je mým věrným společníkem již několik let," doplňuje Monika Štolfová.

Roztřepené konečky

Pokud chcete, aby vaše hříva rostla a byla kvalitní, nepodceňujte pravidelné zastříhávání konečků. Suchý a roztřepený vlas se v důsledku poškození ulomí a délce našich vlasů to rozhodně nepřidá.  "Vlasy si pravidelně a zcela nepatrně zastříhávejte. Doporučuji každé dva měsíce. Hlavně si dejte si pozor, aby váš kadeřník nestříhal zbytečné milimetry navíc," radí hvězdný kadeřník Norbert Michal Zapoměl.

Chemické narušení

Pokud máte melír, barvené nebo odbarvené vlasy, musíte péči znásobit. "Vlasy barvěte kvalitní barvou a následně opečovávejte kvalitní vlasovou kosmetikou. Vřele doporučuji kaviárový detoxikační šampón," vzkazuje N. M. Zapoměl.

Vlasový mág a guru, Norbert Michal Zapoměl, Salon Portrait
Autor: archiv Michala Zapoměla

Kouzelné potraviny

K dlouhým a zdravým vlasům vám dopomohou i některé potraviny. Pokud milujete pikantní jídlo, pochutnejte si na chilli papričkách, které podporují růst vlasů. Chemická látka Kapsaicin totiž dokáže napodobit přirozené lidské růstové faktory.

Dostatek vitamínu H dokáže urychlit růst vašich vlasů a zamezit jejich vypadávání. Zázračný vitamín je obsažen v mrkvi, rajčatech nebo římském salátů. Pokud ani jedno není vaším favoritem, pořiďte si doplněk stravy s vitamínem H.

Vzkaz kadeřnice Moniky: Pokud budete dbát na kvalitní péči, mytí a rozčesávání vlasů, správnou životosprávu a minimum stresu, pak jste na správné cestě ke krásným vlasům.

Vzkaz kadeřníka Norberta Michala: Když budete praktikovat naše rady, věřte, že výsledek na sebe nenechá dlouho čekat a vy se zamilujete do svých krásných, zdravých a dlouhých vlasů.