Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Perfektní manikúra, která vydrží! Stačí si osvojit jednoduché triky

Díky jednoduchým trikům vydrží vaše manikúra mnohem déle.
11. listopadu 2013 | 13:30

Krátká životnost nalakovaných nehtů je problémem mnoha žen. Znáte to? Umyjete nádobí nebo sáhnete do kabelky a rázem zjistíte, že kus laku je pryč. Co udělat pro to, aby vaše manikúra vydržela co nejdéle?

1. Pilujte a zastřihávejte

Čím delší máte nehty, tím větší je riziko zatržení nebo ulomení celého nehtu. Proto si nehty pravidelně zkracujte, až tomuto problému předejdete. Po zastřihnutí přelakujte nehty bezbarvým lakem.

2. Lakujte jedním směrem

Nikdy nehty nelakuje střídavými tahy tam a zpět! Tím je akorát oslabíte a zvýšíte náchylnost k poničení. Nejvhodnější je natírat od kůžičky směrem k okraji nehtu.

3. Uklízejte v rukavicích

Ochranný lak na nehty, Artdeco, 259 Kč
Autor: Shutterstock

Je jasné, že uklízení domácnosti se nevyhnete. Kdykoli mají vaše ruce přijít do kontaktu s čistícími prostředky, nasaďte si gumové rukavice. Zabráníte tak extrémnímu vysušování rukou, které většinou vede ke ztrátě lesku i k poškození laku.

4. Investujte do top coatu

Top coat neboli ochranný lak dokáže vaše nehty zpevnit a vytvoří ochrannou vrstvu, která zabrání poškození laku. Díky kvalitnímu top coatu prodloužíte životnost manikúry až o několik dní. 

...
Autor: Shutterstock
5. Zaměřte se na okraje nehtů

Konečky nehtů se dostávají pořádně zabrat téměř při všech pracovních činnostech. Jakmile je okraj nehtu porušen, začne se ničit i celá manikúra. Proto ještě před nanesením top coatu přetřete konečky nehtů bezbarvým lakem, stanou se více odolnější vůči každodenním nástrahám.

6. S lakem to nepřehánějte

V tomto případě platí, že méně je více. I když si spousta z nás myslí, že čím víc vrstev nanese, tím déle lak vydrží. Omyl! Silnější vrstvy se totiž začínají mnohem dříve odlupovat.