Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Micelární voda: Zázrak, který odlíčí i voděodolný make-up

5. listopadu 2013 | 07:00

Na své cestě za  produktem, který by nahradil zástup lahviček a flakónků potřebných pro mou každodenní péči o pleť, jsem byla poměrně zoufalá. Dokud jsem nenarazila na micelární vodu - malý průhledný zázrak, který dokáže prakticky cokoliv!

Micelární voda je bez nadsázky dokonalým odličovačem. Pokud si vystačíte jen s jednou vrstvou řasenky a leskem na rty, pravděpodobně pro vás večerní odlíčení není žádným problémem. Jestli ale (jako já) nedáte dopustit na sytě černé linky, které drží na svém místě celý den, pravděpodobně také víte, že odlíčit je není žádná legrace.

Zapomeňte na oleje i na vodu

Micelární voda 3v1, Lirene, 89 Kč
Autor: archiv firem
Ojelové odličovače a pleťová mléka za sebou zanechávají mastný film, který je nutné stáhnout po odlíčení tonikem. Jenomže micelární voda už sama o sobě jako tonikum funguje.

Není mastná, takže vaši pleť zbytečně nezatěžuje a neucpává, takže se hodí i pro problematickou pokožku. Současně ale nevysušuje, jako běžná voda z kohoutku, ale naopak hydratuje, takže se hodí i pro ženy se suchou pletí. Je vlastně takovým odličovačem očí i pleti, tonikem a hydratací v jedné lahvičce.

Jak to funguje?

Micelární voda, Mixa, 119 Kč
Autor: archiv firem
Micelární voda je v podstatě voda s obsahem hypoalergenních čistících látek a takzvaných micel, tedy aktivních částic, které mají vlastnost vázat na sebe nečistoty. Díky tomu jsou micely zodpovědné za vaše perfektní odlíčení, bez nutnosti drhnutí pleti a použití dalších přípravků.

Práce s micelární vodou je tak jednoduchá, jak jen si umíte představit. Nanesete ji na vatový tampónek a tím přejíždíte po pleti a očích tak dlouho, dokud se na něm objevují zbytky líčení.

Jakou si vybrat?

Micelární voda s kyselinou hyaluronovou, Dermacol, 129 Kč
Autor: archiv firem
Pokud v současné době nemá kosmetická firma na trhu svoji vlastní micelární vodu, jako by prakticky neexistovala. A přestože se micelární voda hodí pro každý typ pleti, užší specifikací nic nezkazíte.

Máte-li mastnější pleť se sklonem k tvorbě akné, můžete sáhnout například po micelární vodě od Vichy nebo Eucerin, které obsahují přidané látky redukující kožní maz. Citlivou pleť zase zbytečně nedrážděte a vyberte si neparfemovanou, hypoalergenní vodu. Mezi ty patří například novinka od L´Oréal nebo nejpopulárnější micelární voda na světe - růžová Bioderma Sensibio.

Micelární vody nejrůznějších značek naleznete i s infem o ceně v naší fotogalerii. Už jste je vyzkoušely? Jaká je vaše nejoblíbenější?

Autor: Brigita Zemen