Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak vypadat skvěle, když jste byla cvičit? Zkuste naše triky!

4. listopadu 2013 | 10:49

Potřebujete chodit cvičit, ale po práci to nestíháte a chodit ráno nebo během polední pauzy se vám nechce, protože by utrpěla vaše vizáž? Jsou to jen výmluvy, s našimi zkrašlovacími typy nikdo nepozná, že jste právě vylezla z tělocvičny.

Než půjdete cvičit

Odstraňte make-up

Zpocený make-up se jednak špatně opravuje a jednak je doslova tikající bombou pro vaši pleť. Během cvičení se totiž roztahují póry pokožky a místo toho, aby se od nečistot čistily, make-up je znovu ucpává a dává tak prostor pro vznik pupínků a zánětlivých vřídků. Bude tak lepší, pokud se před cvičením odlíčíte a make-up si po něm nanesete znovu, těch pár minut času vám za to stojí.

Cvičení vám nemusí zabrat dlouhý čas
Autor: profimedia.cz
Stáhněte si vlasy

Pokud se chcete vyhnout tomu, že vám po cvičení zůstane na vlasech ohyb ze stažené gumičky, použijte místo ní k vytvoření culíku či drdolu, látkovou nebo froté čelenku. Nejenže pak zůstanou vaše vlasy hladké a nepolámané, ale látková čelenka navíc saje, takže vaše vlasy nebudou působit zpoceně.

Během cvičení

Otírejte si pot

Zní to možná banálně, ale pokud si během cvičení budete otírat pot z obličeje, nebude vaše pokožka tak červená a podrážděná a i vlasy budou po cvičení vypadat méně zpocené.

Použijte čelenku

Ideálním doplňkem do tělocvičny je froté čelenka, kterou si nasaďte na čelo těsně pod linií vlasů. Bude zachytávat pot a zamezí tak jeho stékání na obličej.

Po cvičení

Pleť bude zdravá a krásná jedině ve chvíli, když bude správně odlíčená.
Autor: shutterstock.com
Použijte odličovací ubrousky

Po tréninku si obličej otřete vlhčenými odličovacími ubrousky, které očistí pleť od nečistot vyplavených z pórů, a navíc zklidní zčervenalou pokožku. Teprve potom můžete opět nanést make-up a nalíčit se.

Nečešte se

Tím, že se budete vlasů dotýkat a pročesávat, rozetřete maz z vlasové pokožky po celé jejich délce a vaše kadeře budou působit unaveně, mastně a nevzhledně. Místo hřebenu použijte na pár vteřin fén, kterým vysušte pokožku a vlasové kořínky od potu, rázem se trochu vzmuží a povstanou.

Nádherné vlasy jsou ozdobou každé ženy. I muži však touží po bohaté kštici...
Autor: profimedia.cz
Použijte suchý šampon

Samozřejmě by bylo ideální si vlasy po tréninku umýt, ale málokterá z nás má čas si po cvičení ještě foukat vlasy, aby vypadaly dobře. A právě proto byste si s sebou do tělocvičny měla vzít suchý šampon, který zbaví kadeře mastnoty. Vlasy pak stáhněte do copu, drdolu nebo upravte tak, jak jste zvyklá.

TIP: Pokud nosíte ofinu, použijte suchý šampon po celé délce vlasů, ale ofinu si umyjte klasicky šamponem. Její fénování nezabere tolik času. Svěže vypadající ofina k sobě přitáhne pozornost a nikdo už si nevšimne, že jinak váš účes třeba není ok.