Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nemáte čas? Víme, jak vypadat skvěle už za 15 minut

24. října 2013 | 12:16

Zaspala jste ráno nebo se naopak potřebujete po práci rychle upravit a vyrazit na schůzku? Máte-li alespoň 15 minut času, víme, jak se stát bohyní.

Rychlá sprcha

Ať už je ráno, odpoledne nebo večer, budete potřebovat sprchu. Ta poskytne jednak osvěžení, probudí vás, rozproudí krev v těle a dodá pocit čistoty. Během sprchování ale můžete udělat více úkonů.

S kvalitním make-uOmládněte jemným líčenímpem můžete do deště i pod sprchu.
Autor: Shutterstock
-  Místo šamponu a navíc ještě kondicionéru použijte přípravek 2v1. Dosáhnete stejného účinku za méně času. Pokud totiž spěcháte, je pro vás drahocenná každá vteřina.

-  Tělové mléko naneste už ve sprše. Je zdlouhavé nejprve se utírat ručníkem, pak nanášet krém a ještě čekat, než se vstřebá do pokožky, abyste se mohla obléci. Čas vám skvěle ušetří revoluční kosmetické novinky. Tělové mléko naneste už ve sprše na mokrou pokožku a zase opláchněte.

Zkuste si zpříjemnit život některou z našich rad
Autor: profimedia.cz
Ušetřete čas

Místo do klasického ručníku, zabalte mokré vlasy do speciálního ručníku z mikrovlákna. Ten lépe absorbuje vodu z vlasů, takže pak strávíte až o polovinu kratší dobu jejich fénováním.

-  Právě teď nemáte čas foukat si vlasy přes kartáč a kdoví jak je uhlazovat, přesto ale potřebujete vypadat skvěle? Vyfoukejte vlasy jen tak, pak si do dlaní naneste texturovací stylingový přípravek nebo nastříkejte obyčejný lak a s ním vlasy jemně pomačkejte. Vznikne tak trochu nedbale a hlavně mladistvě vypadající účes.

Svým vzhledem se nemusíte zabývat celé hodiny, stačí vám 15 minut
Autor: Shutterstock.com
Chytrá kosmetika

V mezičase, kdy vám schnou vlasy, už se můžete pustit do zkrášlování. Ideálnímu urychlovači času jsou chytré kosmetické přípravky, jako je BB krém a multifunkční líčidlo na rty, oči i tváře.

-  BB krém je vlastně takový 3v1. Působí jako hydratační a zklidňující krém, sjednocuje pokožku jako make-up a rozzáří ji jako rozjasňovač. Pokud tedy chcete, aby vaše pokožka působila přirozeně, je právě BB krém tou správnou volbou.

- Pod pojmem multifunkční líčidlo už si dávno nepředstavujte podivně dooranžova zbarvenou tyčinku, kterou si oči i rty líčily naše maminky. Ta moje jí říkala „Chytrá horákyně“ a vypadala v ní příšerně. Dnešní multifunkční kosmetika dodává přirozeně čerstvý vzhled, má příjemnou konzistenci a působí tak nějak nápadně nenápadně. Stačí si vybrat ten správný odstín, s ním si jemně poklepat tváře jako zdravíčka, nanést jej na oči místo stínů a dodat díky němu rtům šťavnatost.

Jak na dokonalé řasy? Natáčejte a buďte vybíraví.
Autor: Shutterstock
-  Skvěle vám poslouží také hnědá řasenka. Zvýrazníte s ní oči, které ale nebudou vypadat tak tvrdě jako s černou barvou a navíc s ní můžete zlehka potřít také obočí. Výrazné oblouky podpoří uhrančivý vzhled a zvýrazní obličej.

Vůně to jistí

Chcete-li se cítit opravdu sebevědomě a sexy, pak nezapomeňte na parfém. Díky správně zvolené vůni okouzlíte okolí natolik, že vám promine nejen pozdní příchod, ale třeba i nějakou tu nedokonalost na kráse.