Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Podzimní vlasové trendy: Culíky, tmavší odstíny a pravidelná péče

Víte, jak se správně ostříhat, obarvit a učesat podle podzimních trendů?
3. října 2013 | 12:00

Léto je neodvratně za námi a s podzimem přichází i nové trendy v oblasti vlasové krásy. Víte, jak se správně ostříhat, obarvit nebo učesat v souladu se sychravým počasím a padajícím listím?

Během teplých slunečných dnů byly největším hitem rozverné rozcuchy, nejrůznější copy a copánky a barevné vlasové doplňky. Ledabylost zůstala trendy i s přicházejícím podzimem. Ale po jejím boku se objevil protikladný trend uhlazenosti.

...
Autor: Shutterstock

Účesové evergreeny

Zaručeně nejstylovějším účesem letošního podzimu je obyčejný culík. Zapomeňte ovšem na koňské ohony! In budete, když culík svážete těsně nad týlem. Jestli bude uhlazený, rozcuchaný, ozdobený nebo zapletený, je už jen a jen na vás.

Dalším trendem je vlna alá Travolta. Tento účes je vhodnější pro ženy bez ofiny, protože krátké vlasy by z vlny vypadávaly. Jak na to? Stačí jen natupírovat, přehodit dozadu a připevnit sponou.

I po létě stále zůstávají trendy nejrůznější zapletence a natupírovaný objem.

...
Autor: Shutterstock

Ostříhat a obarvit

Před mrazivou zimou je třeba poskytnout vlasům speciální péči. Proto si zajděte ke kadeřnici alespoň na zastřihnutí roztřepených konečků. 

Mnoho žen také s podzimem ztmavuje odstín svých vlasů. Letošním hitem jsou červené podtóny a zlatavé odstíny. Pomalu ale jistě se stálicí ve vlasových trendech stává ombré, které je trefou do černého i na podzim.

Pravidelná péče
...
Autor: Shutterstock

Vlasy jsou po létě zničené a unavené a přichází pro ně další šok - chladný podzim. Proto je důležité o ně neustále pečovat. Nejlepším pomocníkem pro vlasy vysušené po létě jsou vlasové oleje. Kvalitní olej poznáte tak, že se do vlasů vstřebá chvíli po aplikaci, proto nejsou vlasy na povrchu mastné.

Nezapomínejte ani na výživné masky, nebo vyzkoušejte přírodní pomocníky, jako je kopřiva, chmel nebo bříza.