Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Kosmetické tipy a triky pro dokonalý vzhled: Díl první - líčení očí

18. září 2013 | 06:00

Možná jste se nenarodila s dokonalým obličejem. Nevadí, ani my ne. Ale víme, jak využít triky vizážistů, abyste si vytvořila perfektní líčení, které vaše nedostatky zakryje a nebo dokonce využije!

Jak na větší oči?

Nude stíny jsou ideální volbou, pokud oči potřebujete opticky rozšířit.
Autor: Shutterstock.com

Nenadělila vám příroda velké oči, jako mají postavičky z japonských komiksů? Sáhněte po světlých stínech a rozjasňovačích a vykouzlete si je sama!

Highlighter nebo-li rozjasňovač aplikujte pomocí štětce nebo prstů do vnitřních koutků očí a pod spodní okraj obočí. Rozzáříte tak svůj pohled a oči opticky zvětšíte.

Zapomeňte na tmavé oční stíny, které vaše oči zbytečně utopí a používejte pouze světlé nebo nude odstíny. Pokud potřebujete oko opticky protáhnout, naneste stín podél linie horních i spodních řas a protáhněte jej až za vnější koutek.

Jak na kruhy pod očima?

Tmavé kruhy pod očima nemáte pouze z nevyspání. Jsou dány také geneticky, nebo větší pigmentací. V každém případě je snadné je zamaskovat, pokud budete dodržovat pár snadných triků.

Kvalitní korektory vám pomohou dokonale zakrýt kruhy pod očima.
Autor: Shutterstock.com

Používejte zásadně kvalitní tekuté korektory, které nezalézají do vrásek a mají tenké aplikátory, aby s nimi byla práce co nejpřesnější.

Při zakrývání kruhů pod očima koukejte do zrcadla přímo, nesklánějte hlavu a korektor aplikujte přesně a pouze na tmavá místa. Světlá místa byste totiž pouze nepřirozeně zdůraznila. Nakonec ostré přechody změkčete pomocí prstů nebo blending štětce.

Jak na dokonalé obočí?

Řiďte se železným pravidlem - nejpřirozeněji vypadá právě takové obočí s jakým jste se narodila. Samozřejmě to neznamená, že byste na něj neměla sáhnout, ale s příliš úzkými linkami nebo uměle vytvořenými, přesně stejnými oblouky budete vypadat nepřirozeně. Obočí tedy pouze upravujte, aby působilo kompaktně. Nevytrhávejte ho víc, než je potřeba.

Práškové stíny na obočí se lépe nanášejí navlhčeným štětcem.
Autor: Shutterstock.com

Perfektního oblouku, který by měl být zhruba ve dvou třetinách délky obočí, docílíte při líčení tak, že nejprve pomocí kartáčku sčešete obočí dolů, abyste snadněji našla nejvyšší bod oblouku. Pomocí správného odstínu tužky na obočí lehce dokreslete požadovaný tvar a vyplňte prázdná místa. Netlačte a šetřete s barvou. Nakonec kartáčkem učešte obočí zpět, po směru jeho přirozeného růstu.

Pokud používáte pudrové stíny na obočí, zkuste před jejich nanášením štětec lehce navlhčit. Snadněji se vám s ním bude kreslit tvar obočí a stíny se budou chovat spíš jako tužka. Suché stíny používejte jen v případě, že si chcete vytvořit opravdu husté a výrazné obočí.

Jak na líčení pod brýle

Autor: Shutterstock
Nosíte brýle? Pak si dávejte pozor na sladění barev vašich očních stínů a obrouček. Pamatujte také, že skla barvy zdánlivě pohltí, takže se nebojte výraznějšího líčení, jehož základem jsou černé oční linky, které vaše oči orámují a podtrhnou.

Skla brýlí vaše oči opticky zvětší a právě přesné linky jim pomohou dát konkrétní tvar. Nebojte se proto nakreslit horní linku širší, než jste normálně zvyklá a doplnit ji linkou podél spodní linie řas.

Pod brýle si můžete dovolit výraznější líčení i přes den.
Autor: shutterstock.com
Pod brýle se skvěle hodí také tmavší odstíny a kouřové líčení. Rozzářeného pohledu docílíte také pomocí rozjasňovače naneseného do vnitřního koutku oka a do oblouku pod obočím.

 

Uvítala byste tipy a triky pro líčení obličeje a rtů? Nenechte si ujít další díl našeho seriálu.

Autor: brig