Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Velký test vlasových, tělových i dětských olejů: Jak nám vyhovuje mastná pleť?

6. září 2013 | 06:00

Oleje: Velký trend (nejen) ve světe kosmetiky. Používaly se odjakživa na suchou pokožku, na jizvy, na strie, i na vlasy. My, redaktorky v redakci, jsme se rozhodly otestovat jak vlasové a tělové, tak i dětské oleje. Jak dopadly?

Zpevňující tělový olej Q10 plus, 160 Kč
Autor: Archiv firem
Redaktorka Iva: Testovala Sprchový zpevňující olej na tělo, Sprchový olej (obojí NIVEA) a Schwarzkopf Miracle Oil na vlasy.

Sprchový olej byl skvělý. Člověk se po vaně nemusel mazat tělovým mlékem! Zpevňující olej zase uvítají ženy po čtyřicítce a mně nejvíce posloužil na dovolené v Maroku, kde mi krásně hydratoval pokožku.  Olej na vlasy ocenila zase moje patnáctiletá dcera. Hodně si žehlí vlasy a pochvalovala si, že je má pak krásně lesklé a voňavé.

HODNOCENÍ

Tělo: Nemám ráda mastnou pleť, vyhovoval mi více sprchový gel.

Vlasy: Dcera je naprosto spokojená. Neměla o vlasových olejích vůbec zdání.

Editorka Andrea: Testovala vlasovou péči Garnier Miraculous Oil a  tělový olej Nivea Smooth Sentastion.

Zázračný olej na vlasy Miraculous Oil Garnier, 169 Kč
Autor: Archiv firem

Olej na vlasy sice krásně voněl, ale mastnota byla opravdu znát. Je důležité vychytat nanášené množství a to je běh na dlouhou trať. Každodenní mytí vlasů zkazilo můj celkový dojem. Naopak s tělovým olejem jsem byla maximálně spokojená. Každý večer po koupání jsem se "namastila" a po půl hodině už nebylo po mastnotě ani památky.

HODNOCENÍ

Tělo: Úžasný přípravek, který zjemňuje pokožku.

Vlasy: Mastí vlasy, ale zase krásně voní. Pro někoho, kdo je zvyklý na každodenní mytí vlasů, je vhodný.

Editorka Lenka: Testovala pleťový mandlový olej Weleda a sérum na pleť Éminence Stone Crop.

Pleťový olej jsem si vždy večer jemně vmasírovala konečky prstů do pokožky na krku, dekoltu a na obličej. Trochu mě ale mrzelo, že není parfémovaný.

Mandlový pleťový olej WELEDA, 399 Kč
Autor: Archiv firem


Z několikadenního používání séra jsem vysloveně nadšená. Pleť je jakoby prozářenější, sjednocená, hladší a skvěle hydratovaná. Vyhovuje mi i balení s praktickým kapátkem pro snadné dávkování. A navíc nádherně voní.

HODNOCENÍ

Pleťový olej: Skvělý na suchou pleť. Mastnější zóny ale raději vynechte. Ideální pomocník na cesty, dá se totiž použít i jako odstraňovač make-upu.

Pleťové sérum: Jedním slovem „zázračné“! Na celý obličej skutečně stačí 2-3 kapky, což vykompenzuje vyšší cenu.

Editorka Míša: Testovala Éminence meruňkový tělový olej a sérum na poškozené vlasy ve spreji Gliss Kur.

Meruňkový olej na tělo, Éminence Organics 1225 Kč
Autor: Archiv firem

Tělový olej mohu jen a jen doporučit. Nejenže krásně voní, ale také dohloubky promastí pokožku a nechá na ní jemný sametový film, takže je na dotek neskutečně hebká. 

Co se týká oleje na vlasy, musím pochválit jeho aplikátor, ale to je tak vše. Přiznám se, že mě ani nepřekvapil, ale ani nezklamal. Vlasy po něm sice krásně voněly a chvíli byly i na dotek hebké, ale už pár hodin po aplikaci jsem si připadala jako když vylezu ze sudu s olejem. Po třpytivém lesku, který slibovaly zlaté částečky navíc nebylo ani vidu.

HODNOCENÍ:

Tělo: Tělový olej naprosý skvost.

Vlasy: Aplikace sprejem je velice praktická, vlasy ale velmi brzy působí mastně a neupraveně.

Zjemňující suchý olej na tělo Yves Rocher, 359 Kč
Autor: Archiv firem

Šéfeditorka Eva: Testovala Regenerační olej na poškozené vlasy a Zjemňující suchý olej na tělo ve spreji (obojí Yves Rocher) a Hedvábný olej L´oreal Elseve.

Olej se má nanést na mokré vlasy a deset minut nechal působit. To jsem nikdy nevydržela a vlasy si umyla během tří minut. Přesto na nich byl účinek znát. Zato suchý olej na tělo? Naprostá bomba! Absolutně totiž nesnáším mastnotu, ale tahle věcička mě překvapila! Po nastříkání se okamžitě vsákl a mé věčně suché nohy mi nádherně hydratoval. Olej od Elséve mi vyhovoval. Přesto je to ale slabý odvar báječného Miracle Oilu od té samé firmy. To je totiž jednička na trhu a nic se mu nevyrovná!

HODNOCENÍ

Tělo: Super! Praktické balení i na cesty, rychle se vsakuje a hezky voní.

Vlasy: Nepraktické pro někoho, kdo nemá vanu, nebo nemá věčně čas. Doba působení je příliš dlouhá. Elséve je fajn pro ženy, které mají kvalitní a neponičené vlasy. Rozhodně doporučuji výše zmíněný Miracle Oil od Lorealu.

Grafička Nika: Na dvouměsíčním synovi testovala Suchý masážní relaxační a koupelový olej pro péči o jemnou dětskou pokožku Bioderma a Dětský olej Oriflame.

Suchý masážní relaxační a koupelový olej pro péči o jemnou dětskou pokožku Bioderma, 329 Kč
Autor: Archiv firem

Oba oleje mi vyhovovaly. Ten od Oriflame nádherně voněl a velmi rychle se vstřebával a nezanechával na pokožce mastný film. Masážní olej od Bidermy měl naopak neutrální parfemaci a na natření malého tělíčka stačilo doopravdy malé množství.

Kdybych měla hodnotit, tak pro děti je určitě lepší Bioderma, protože s ní malého doopravdy krásně a dlouho mohu masírovat. Na druhou stranu Oriflame si mě získal svou vůní. Spokojená jsem byla s oběma. A to maximálně.

Všechny produkty i s cenami najdete v naší fotogalerii!

Autor: Eva Dvořáková