Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dokonalé nehty zvládnete vykouzlit i v obýváku!

Zařiďte  si krásné nehty z pohodlí vašeho domova
4. září 2013 | 10:15

Nemusíte utrácet vysoké částky v nehtových studiích, abyste měla krásné a pěstěné nehty.  Stejného efektu dosáhnete i v pohodlí vašeho domova, klidně při sledování oblíbeného seriálu. Vše co budete potřebovat je jen trocha času a trpělivosti.

Nepodceňujte přípravu

Kůžičku kolem nehtů nikdy nezastřihujte, jen ji jemně zatlačte pomocí tyčinky z pomerančového dřeva. Svoji pozornost věnujte také délce nehtů.

Rozhodnete-li se pro světlé laky, klidně je nechte o něco delší a jenom zapilujte do požadovaného tvaru. Pokud však toužíte po vášnivě rudé, zkraťte je na minimum. Tmavý lak na dlouhých nehtech vypadá lacině.

Zařiďte si krásné nehty z pohodlí vašeho domova
Autor: Shutterstock.com

Pořiďte si kvalitní podkladový lak

Vyberte si takový, který obsahuje posilující a zpevňující složky a v ideálním případě i vyživující vitamíny. Poskytne vašemu nehtu ochranu a navíc ho oceníte i při odlakování tmavších odstínů, které by jinak na vašich nehtech zanechaly zbytky pigmentu. Nanášejte ho v tenké vrstvě na suché nehty a nechte alespoň 10 minut zaschnout.

Tisíce vrstev

Nevěřte kosmetickým značkám, které tvrdí, že jejich lakům stačí jen jedna vrstva, aby vypadaly perfektně. V naprosté většině případů jsou potřeba vrstvy dvě, aby byla barva dostatečně sytá.

Aplikujte je jedním tahem a vybírejte ty, které mají širší štěteček. Snadněji se s nimi manipuluje. Pamatujte, že čím více vrstev uděláte, tím více se prodlužuje doba schnutí. Do manikúry se proto pouštějte, jen když máte dost času a klidu.

Hrajte si

Zařiďte si krásné nehty z pohodlí vašeho domova
Autor: Shutterstock.com
Netroufáte si na kreslení drobných ornamentů? Máme pro vás dvě řešení. Zvolte kontrastní tečky nebo pruhy, které lehce zvládnete s pomocí speciálních dekoračních pomůcek určených pro nehtový design. Pokud toužíte přeci jen po něčem originálnějším, koukněte se ve vaší oblíbené drogerii po obtiscích na nehty, vypadají skvěle a snadno se aplikují.

Chraňte je

Nakonec jako svrchní vrstvu aplikujte tzv. Top Coat. Jedná se o bezbarvý lak s lesklým, nebo naopak matným efektem, který barevný lak zafixuje a ochrání před odlupováním. Vaše manikúra tak vydrží dokonalá tak dlouho, dokud vás neomrzí.

Autor: brz