Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hlemýždí sliz a hadí jed: Nové kosmetické trendy

3. září 2013 | 10:00

Odvar z babského ucha a k tomu sušenou kuří nožku. Nejrůznější magické lektvary známe z pohádek už od dětství. Ale co říkáte na to, že kosmetické firmy přidávají do krémů a gelů hlemýždí extrakt a hadí jed?

Extrakt z hlemýždě má neuvěřitelné hojivé účinky. Šneci jsou totiž schopni regenerovat svou poškozenou tkáň i rozbitou ulitu. Kosmetické přípravky, které tento extrakt obsahují, pomáhají v léčbě akné, redukují vrásky, zjemňují drobné jizvy a celkově omlazují pleť.

Pleťový gel Vit Vit
Pleťový gel, Krasa.cz, Diet esthetic, 309 Kč.
Autor: archiv firem

Tento gel obsahuje vysoce efektivní proteiny, které se získávají z hlemýždího slizu. Tyto proteiny napomáhají regeneraci pokožky a omezují výskyt vrásek, skvrn a jizev. Gel je vhodný pro denní i noční péči. Pro uživatele trpící jizvami po silném akné je přípravek novou nadějí.

Krém Skin on
Krém s extrakty z hlemýžďů, Krasa.cz, Cristian Lay, 545 Kč.
Autor: archiv firem

Krém, který obsahuje extrakty z hlemýžďů, má regenerační účinky. Při pravidelném používání viditelně zlepšuje kvalitu pleti. Navíc pomáhá odstranit pigmentové skvrny a zjemňuje jizvy po neštovicích a akné. Také má navíc silní protizánětlivý a antibakteriální účinek.

 

Roll On s hadím jedem

Oční roll-on viditelně minimalizuje vrásky, pomáhá při odstraňování otoků a redukuje tmavé kruhy pod očima. Také obsahuje výtažky z lékořice , která je známá zesvětlujícími a zklidňujícími účinky.

Pleťový krém s hadím jedem, Krasa.cz, 939 Kč.
Autor: archiv firem

 

Pleťový krém Exclusice

Novinka na trhu dokonale redukuje vrásky a linky, které vznikají opakovaných gest mimických svalů. Hadí jed - syntetický tripeptid blokuje nervové impulzy vedoucí ke smršťování svalů. Naopak přispívá k jejich uvolnění, vyhlazuje vrásky a podílí se na omezení tvorby nových vrásek.