Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

SOS pro sluncem poškozené vlasy: Vše potřebné máte v lednici

  • S krásnými vlasy vám může pomoci banán, med nebo avokádo.
    15. srpna 2013 | 13:00

    Potřebujete rychlou pomoc pro vaše poškozené, suché a polámané vlasy? Spolehněte se na domácí recepty našich babiček. Před nanesením domácí masky si vlasy umyjte jemným šamponem, abyste z nich odstranili nečistoty, maz a prach, a poté je nechte volně proschnout. Masku pak nanášejte buď na suché, nebo vlhké vlasy, ale nikdy ne na zcela mokré, protože by se maska špatně dostávala do hloubky vlasů

  • Roztřepené konce


    ...
    Autor: Shutterstock
    Medová maska

    Horké letní slunce vám vysušilo vlasy a jejich roztřepené konečky vypadají jako štětec? Pomocníka, který vám dá konečky vlasů do pořádku najdete v kuchyni.

    Potřebujte
    1 lžíce medu
    1 žloutek
    1 lžíce olivového oleje

    Všechny ingredience smíchejte a na 15 minut naneste na poničené konečky nebo na celou délku vlasů. Pak opláchněte teplou vodou a jemným dětským šamponem, nechte volně proschnout.

    Kokosový olej
    Autor: Shutterstock.com
    Kokosovo-limetková maska

    Potřebujete
    1 lžíce kokosového oleje
    2 lžíce limetkové šťávy

    Smíchejte kokosový olej s limetkovou šťávou do hladké kaše a naneste na roztřepené konečky vlasů nebo na celou jejich délku. Nechte působit asi 15 minut a po té omyjte teplou vodou a jemným šamponem. Vlasy budou díky kokosovému oleji hezky hladké a zacelené, limetková šťáva jim pak dodá lesk.

  • Suché vlasy


    Káva
    Autor: Shutterstock.com
    Kávová maska

    Vaše kadeře v létě vysouší nejen slunce, ale také voda v bazénech i mořská slaná voda. Proto je zapotřebí jim vrátit vláhu a s tím vám může pomoci káva.

    Potřebujete
    1 žloutek
    2 lžíce mleté kávy
    3 lžíce olivového oleje

    V misce vyšlehejte žloutek s olivovým olejem do pěny a přisypte mletou kávu. Směs pak naneste na celou délku vlasů a nechte 20 minut působit. Pláchněte vlažnou vodu, pod horkou by se vám vajíčko ve vlasech srazilo a jen těžko byste jej z nich dostávali. Nakonec použijte jemný, nejlépe dětský šampon a vlasy nechte proschnout na vzduchu.

    Avokádo
    Autor: profimedia.cz
    Avokádová maska

    Potřebujete
    1 zralé avokádo
    2 lžíce bílého jogurtu

    Vytvořte z avokáda a jogurtu kašičku, kterou na 20 vetřete do vlasů a zabalte je do potravinářské folie. Potom vlasy omyjte teplou vodou a nechte proschnout.

  • Matné vlasy


    Banány
    Autor: Shutterstock.com
    Banánová maska

    Po létě jsou vlasy většiny z nás mdlé, bez života a bez lesku. Jejich ztracenou krásu jim můžete vrátit díky jednoduché banánové masce.

    Potřebujete
    1 lžíce olivového oleje
    1 lžíce medu
    1 zralý banán

    Banán oloupej, nakrájejte na kousky a společně s olivovým olejem a medem rozmixujte do hladké kaše. Nechte na vlasech působit 20 minut a opláchněte teplou vodou. Vlasy se po masce začnou ihned lesknout.

    Kopřivový čaj
    Autor: shutterstock.com
    Kopřivová maska

    Potřebujete
    2 lžíce sušených nebo čerstvých podrcených kopřiv
    300 ml vody

    Kopřivy přelijte horkou vodou a nechte vylouhovat. Vychlazený a scezený odvar vmasírujte do celé délky vlasů a nechte působit alespoň 10 minut. Potom vlasy odvarem ještě několikrát přelijte a nechte volně proschnout.

Diskuse ke článku
.