Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vyčarujte si smyslné rty: Použijte balzám, lesk, nebo peeling!

8. srpna 2013 | 12:00

I bez zásahů estetických odborníků mohou být vaše rty plné, hladké a smyslné. Péči o rty nesmíte podcenit, protože stejně jako pokožka a vlasy v létě velmi trpí. Inspirujte se a buďte neodolatelná.

Rty hrají důležitou roli v celkovém výrazu našeho obličeje. Určitě každá z nás někdy snila o plných rtech, jakými se pyšní Angelina Jolie. Není divu, je to neuvěitelně sexy. Ale i s méně obdařenými rty můete být maximálně spokojená. Stačí o ně důkladně pečovat.

Balzám na rty i na duši, Oriflame, 159 Kč.
Autor: archiv firem

Pečujte o své rtíky

Rty vyžadují pravidelnou a laskavou péči. Hýčkejte je balzámy, které hydratují, vyživují, zklidňují a někdy i dodávají ochranu před slunečními paprsky. Naše rty mají své specifické potřeby, proto se jeden balzám nemusí hodit pro každou ženu.

I v kosmetice existuje nadstandardní péče, která je třešničkou na dortu. Můžete vyzkoušet třeba přípravek pro zvětšení rtů, speciální gel na vyhlazení nebo třeba peeling.

Rtěnka s přidaným leskem, Clarins, 540 Kč.
Autor: archiv firem

Rtěnky jsou sexy

Před aplikováním je nutné, abyste neměla popraskané rty, protože se rtěnka v nerovnostech usazuje. Také dbejte na odstranění nečistot - rtěnka déle vydrží. Barvu si vybírejte podle nálady, oblečení nebo oblíbenosti. 

Dlouhodobým trendem je zářivě rudá, která ovšem sluší jen určitému typu žen. Po nanesení rtěnky obtiskněte rtěnku do kapesníku, zabráníte tak obtisknutí na zuby.


Lesk je ideální parťák

Hydratační lesk, Yves Saint Laurent, 545 Kč.
Autor: archiv firem
Tento dokonalý partner se dá použít dvěma způsoby. Buď lesk nanesete na rty nalíčené rtěnkou, nebo na "nahé" rty. Syté odstíny doporučujeme používat samostatně. Lesk na rty je ideální pro všechny ženy, které nemají rtěnku v oblibě, nebo nemají čas si rty precizně vykreslit.

Lesky jsou ideální do horkých letních dnů a na večírky, kde třpytivá pusinka dokonale vynikne. A pokud nemáte ráda výraznější líčení, pořiďte si bezbarvý lesk.

Balzámy, rtěnky a lesky na rty najdete v naší galerii.