Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Patříte mezi 7 žen z 10, které se schovávají před kamerou nebo se nerady fotí?

6. srpna 2013 | 15:33
Prezentace klienta |

Podle globální studie kosmetické značky Dove se 77 % žen schovává před fotoaparátem i kamerou, protože nejsou spokojeny s tím, jak vypadají. Smutné na tom je to, že ženy tak přicházejí o záznamy některých důležitých životních okamžiků, zachycení vzácných vzpomínek, včetně fotografií z dovolené, svatby nebo dokonce fotek narození dětí.

Dove průzkum potvrdil, že ženy jsou největšími kritiky své vlastní krásy a aktivně se brání situacím, kdy by se měly dostat před hledáček objektivu. Když se ženy během průzkumu setkaly se svou fotkou, více než polovina z nich (55 %) vidělo jen samá negativa. 15 % žen uvedlo, že vypadají neatraktivní nebo dokonce ošklivé a téměř čtvrtina (23 %) uvedla, že vypadají příliš tlusté. Dobrou zprávou je, že se ženy mohou cítit před kamerou krásnější a zároveň samy sebou!

Dove přináší ženám několik tipů, jak mohou překonat ostych před kamerou.

5 tipů pro větší jistotu před kamerou

1)      Fotografie je jen o zachycení důležitých momentů, zážitků nebo pocitů. Nejde pouze o náš vzhled. Nezaměřujte se pouze na to, jak na fotce vypadáte, ale užijte si daný okamžik a atmosféru místa. Jedině tak se k nim budete moci kdykoliv poté ve vzpomínkách vrátit.

2)      Nepřiměřená sebekritika typu „Jsem tlustá…“, „Já mám ale velký nos…“  v nás vyvolává zbytečnou úzkost a strach z focení. Čím více pochválíte svou vlastní krásu, tím více bude vaše sebevědomí stoupat.

3)      Když budete vědět, že máte před sebou důležitý den, nebo že vás bude někdo fotografovat, nechte si trošku delší dobu na přípravu. Použijte své oblíbené zkrášlující produkty a oblečte si něco pohodlného. Budete se cítit více sebejistá a bude to vidět i na fotce.

4)      Nikdo není dokonalý! Nezapomínejte, že fotografie perfektně vypadajících celebrit jsou celé retušované týmem odborníků. Dokonalá krása neexistuje.

5)      Místo toho, abyste se dívala na fotografii nynějším kritickým okem, rychle se v myšlenkách přesuňte do doby, kdy vám bude 70, a přemýšlejte o tom, jak vděčné budete za to, že jste mohly zachytit tento okamžik svého života.

Více informací na https://www.facebook.com/dovecz

Zdroj výzkumu: Camera Shy – celosvětový průzkum značky Dove, 2013 

Klíčová slova: Dove, komerční prezentace
Související články