Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Trápí vás mastná pleť? Tyhle přípravky vám určitě pomohou

19. července 2013 | 06:00

Ráno si vykouzlíte dokonalý make-up a o dvě hodiny později by se do vás lidé mohli dívat jako do zrcadla? Známe to. Jenže chyba možná není v genetice, ale v typu přípravků, jaké na svou problematickou pleť používáte.

Když trpíte na mastnou pleť, je jasné, že pro vás léto znamená značný problém. Jakékoliv líčení na vás "roztaje" jako zmrzlina, a ať děláte, co můžete, nic nepomáhá.

V tomto období je úplně nejdůležitější péče, a to pořádná. My pro vás máme pár tipů a produktů, jak zatočit s lesknoucí se pletí jednou a provždy. Tady jsou.

1. Čistící rituál

Čisticí pleťová voda na mastnou a problematickou pokožku, 509 Kč, BIODERMA
Autor: Archiv firem

Všechny to víme, ale občas to pěkně flákáme. Jenomže čištění pleti, a obzvláště té mastné, je v létě snad to úplně nejdůležitější, protože produkujete daleko více mazu, než třeba na podzim a v zimě. Takže si kupte kvalitní čistící pleťovou vodu a nezapomeňte: Jednou denně je málo!

Náš tip: Čisticí pleťová voda na mastnou a problematickou pokožku, 509 Kč, BIODERMA

2. Hydratace bez oleje

Že si nekupujete hydratační krémy, abyste neměla ještě mastnější pleť? Nesmysl! Každá pleť potřebuje "zalévat"! V tomto případě je potřeba vybírat hydratační krémy pro mastnou pleť, to znamená takový, který není postaven na bázi oleje.

Náš tip: Matující hydratační krém pro mastnou pleť, 289 Kč, Oriflame

3. Podklad je základ?

Tónující matující emulze bez oleje, Nivea
Autor: Archiv firem

Ano, je tomu tak. Ještě před tím, než nanesete make-up, použijte podkladovou bázi. Ta zakryje případné nedostatky, pleť opět hydratuje (ale ne příliš), a přizpůsobí se přirozené barvě pleti.

Náš tip: Tónující a matující emulze Nivea Matt Beauty, 99,90 Kč

4. Finální poprašek

Nejlepší kamarád pro ty z nás, které trpíme příliš se mastící pletí. Pudrujete se celý rok, ale v létě je to potřeba úplně nejvíc.

Zmatňující make-up sada Stay matte, Rimmel
Autor: Archiv firem

Společně s podkladovou bází vykouzlí sametově hladkou a panenkovsky matnou pleť. Stejně tak jako s krémem si ale dávejte pozor na výběr kosmetiky, a volte speciální pudry, které nejsou na olejové bázi.

Náš tip: Speciální sada ve třech krocích pro problematickou a mastnou pleť, Clinique, a Zmatňující make-up sada Stay matte, Rimmel

Autor: Eva Dvořáková