Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Rychlé triky, co vás omladí: Pomůže rtěnka, culík i brýle!

Tyhle bleskové triky používají i celebrity.
17. července 2013 | 06:00

Ubrat si pár let během pár vteřin? Není to nemožné! A teď nemluvíme o botoxu ani o faceliftu. Daly jsme dohromady ty nejjednodušší triky a vychytávky, které vám zařídí svěží vzhled na počkání.

1. Uvažte si culík

Ano, až takhle snadné to je. Nenechte se ovšem zlákat dvěma culíčky nebo copánky - ty by vám prokázaly spíš medvědí službu.

Naopak vlasy stažené do culíku, ideálně doplněného ofinou či patkou, vás omladí, ale nikoho ani nenapadne, že jde o vědomou snahu.

Náš tip: Pro mírně neupravený a mladistvý vzhled nastříkejte do vlasů trochu spreje s mořskou solí.

Herečka Jennifer Aniston (44).
Autor: profimedia.cz

2. Nasaďte brýle

Říká se sice, že vás udělají starší a přísnější, ale neplatí to vždy. Trendy černé brýle s plastovými obroučkami vám dodají šmrnc a styl. Nezáleží na tom, jestli vám je třicet nebo šedesát, záleží jen na vhodném tvaru, který bude lichotit vaší tváři.

Zpěvačka Mary J Blige (42).
Autor: profimedia.cz

3. Nebojte se obočí

Vytrhané do tenké čárky, nebo dokonce namalované tužkou? Tomudávno odzvonilo - poslední stylová hvězda s uzoučkým obočím byla podle nás Adina Mandlová. Dnes ho vipky nosí upravené, ale dost husté, aby tváři dodalo svěží rošťáčký vzhled.

Náš tip: Obočí si netrhejte ani nemalujte podle šablony, raději respektujte jeho přirozený tvar.

Herečka Rachel Weisz (43).
Autor: profimedia.cz

4. Dejte šanci žluté

Že se tahle barva ve vašem šatníku vůbec nevyskytuje? Možná je to škoda. Žádný jiný odstín vás tak nerozzáří a neomladí; proto se na žluté vlně vezou i takové nestárnoucí krásky jako zpěvačka Paula Abdul (51), herečka Kathy Griffin (52) nebo sexy sedmdesátka Jane Fonda.

Herečka Jane Fonda (75).
Autor: profimedia.cz

5. Vsaďte na třešně

Právě třešňově červená rtěnka totiž lichotí každé ženě, a navíc dokáže ubrat až deset let. Rty by ovšem měly být matné a perfektně vykreslené. Inspiraci hledejte třeba u zpěvačky Gwen Stefani (44) nebo modelky Kate Moss.

Náš tip: Nevíte, jaký odstín bude sedět právě vám? Nechte si poradit v salonu nebo vsaďte na osvědčenou klasiku, jako je Lady Danger od MACu, Pirate od Chanelu nebo Jungle Red od Nars.

Modelka Kate Moss (39).
Autor: profimedia.cz

 

 

Autor: mab